Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van marhalábszár pörköltem,...

Van marhalábszár pörköltem, és áztatom a tarkababot. Viszonylag egyszerűen hogyan lehet ebből babgulyás? (ffi 50+)

Figyelt kérdés
2016. júl. 13. 13:27
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. A füstölt csülköt is beáztatjuk előző este. ( A sima csülök is jó hozzá). A babot egy nagy leveses fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel. Egyszer felforraljuk, majd ezt vizet leöntjük a babról (gyomorkímélő van, aki szokott ilyenkor az első vízbe tenni egy kiskanál szódabikarbonát) Én a babot és megtisztított áztatott csülköt felteszem egy fazékba főni együtt. (én mindig egészbe hagyom a csülköt, de van, aki felkockázza). A csülökhöz és babhoz teszek szemes borsot, babérlevelet (köményt van, aki tesz bele én nem szoktam) Megpucolom a zöldségeket, ami levesbe kerül, amikor a bab és csülök már fél puha. (répa, fehérrépa, van, aki tesz bele burgonyát. Amíg a csülök és a bab főnek addig készítek egy gulyás alapot. ( ha nincs maradék pörköltem) Ami bármilyen húsból készülhet. Én marhából szeretem főzők egy jó marha pörköltet.(kevés szafttal) Amikor a bab és a csülök teljesen puha. Hozzá keverem a pörköltet. Összeforralom . Van, aki szokott rántást készíteni hozzá ,hogy sűrítse még jobban a levest . Én nem szoktam, mert már elve úgy számolok a folyadékkal ,hogy elég sűrű legyen, ha elkészül a leves.
2016. júl. 13. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

A babgulyába nem kell füstölt csülök. A füstölt csülkös bablevesbe kell csak, de mindegy.


A pörkölt szaftot hús nélkül felengeded vízzel,

beleteszed babot, fokhagymát is nyomhatsz bele, és babérlevelet is, és nagyjából megfőzöd, ezután mehet bele a répa, petrezselyemgyökér, zeller is. Amikor megfőtt, visszateszed a húst, beleteszed a csipetkét, és még egy kicsit forralod, amíg a csipetke megpuhul. Sózni lehet, hogy kell majd főzés közben, de ha kóstolod, ez kiderül majd,


Ha füstölt ízt akarsz, dobj bele egy kis szalonnabőrt akár, persze a füstölt hús is jó, vagy a kolbász is.

2016. júl. 13. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Először tedd fel a tarkababot, amikor az már félig megfőtt, akkor tégy bele zöldséget (=répa, gyökér, zeller, petrezselyem), egy kisebb fej vöröshagyma is egészben, (=később kidobandó belőle!) amikor már ezek is majdnem készre főttek, akkor a felmelegített, felhígított marhapörköltet borítsd bele, és főzd készre az egészet.

Közben a savát, csípősségét ellenőrizd le, ha kell pótold, ill. ha kell, akkor még törtpaprikát is szórhatsz a tetejére, és menet közben az is belefő.

Jó étvágyat kívánok!

2016. júl. 13. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

A két 68 %-os, majdnem ugyanúgy csinálnánk, de nem ugyanazok a személyek vagyunk.

Jó az így is, úgy is, de amikor van pörkölt-maradék, valóban felesleges még egy füstölt csülköt is beáldozni!

2016. júl. 13. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek!! Majd gondolok Rátok, ha eszem!!
2016. júl. 13. 15:12
 6/7 A kérdező kommentje:
#3 - a törtpaprika az ugye a porított (őrölt)paprika (paprikaőrlemény)?
2016. júl. 14. 05:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen-igen! Jól gondolod!
2016. júl. 14. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!