Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A nagyon friss tojásnak...

A nagyon friss tojásnak hogyan jön le szépen a héja?

Figyelt kérdés
Mindig ráragad a tojás széle és csúnya lesz, mert túl friss. A törött tojásoknak a külseje szépen lejön, de azok meg eleve nem tökéletesek. Tűvel beszúrtam és úgy többnyire szét repedtek.

2016. aug. 15. 10:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos erre nincs egyértelműen bevált praktika. Én sós, kevés ecetes vízben főzöm a tojásokat, majd folyó hideg víz alatt hagyom, addig, míg ki nem hűltek.

De így is előfordul, hogy csúnyán jön le a héja, sőt még a régebbi tojásnál is.

Mindig elolvasom az ilyen kérdésre jövő válaszokat, de úgy látom mások is többnyire így járnak, mint én :)

2016. aug. 15. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha lágy tojást készítek akkor csak is buggyantott tojást . Főzés után nem kell a héját már leszedegetni.

Ha keményre főzöm akkor pedig ha megfőtt rögtön hideg vizet engedek rá. A hideg vízbe az edény falához ütögetem a tojásokat ,hogy kicsit repedjenek meg és pár percig ott hagyom a vízbe őket .Nekem így könnyebb leszedni a héját. De szerintem függ attól is ,hogy milyen minőségű az tojás . Sajnos nincs rá bevált recept..

2016. aug. 15. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Még egy praktika. Mindig folyó viz alatt tisztitsd a kemény tojást. Teljesen szépen lejön a héja. Hogy miért, ne kérdezd - talán a viz finoman "feszegeti" le a tojás héját ??? De tényleg müködik.
2016. aug. 15. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!