Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szabad ezt a lekvárral?

Szabad ezt a lekvárral?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm tanácsolta a lábas gyümölcsöt tegyem be a sütőbe 5-6 órahosszára. Azt is mondta hogy egyáltalán nem kell megkavarni. Nekem ez furcsa módszer. Jobban szeretem a hagyományosat.
2017. szept. 7. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Próbáld ki 1 kiló gyümölccsel, hogyha nem ízlik, nem tetszik, ne bukj nagyot!

Én is a hagyományost részesítem előnybe.

Ettem szilvalekvárt sütőből, folyt mint a fos.

Holott annak az a lényege, hogy sűrű, göndörödős legyen, ... de ahány ház, annyi szokás!

2017. szept. 7. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
ez a hagyományos szilvalekvár, sütni kell ;)
2017. szept. 7. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi is csináltuk már így a szilvalekvárt, nekem nem nagyon jött be, de tény hogy egyszerűbb mint a főzős módszer.
2017. szept. 7. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
53%

Ez egy bevált módszer, igen. Idén próbáltam ki először, de még csak meggyel, barackom idén nem volt, szilvám pedig sosincs...

Megkavartam azért, hogy ne csak a teteje sötétedjen meg, de csupán egyszer. Nagyon lédús gyümölccsel nem próbálkoztam, a meggynek nem kellett nagyon sok óra, mert nem lédús, hanem tömött fajta volt.


Szilvánál minimum fél napot szoktak alkalmazni olvasmányaim alapján (nyilván nem mindegy, mekkora a mennyiség), hisz annak egészen sűrűnek kell lennie. Majd kipróbálom, mert az kizárt, hogy hagyományosan csináljam, azzal nem vagyok kompatibilis.

2017. szept. 7. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
63%

Ez a módszer azoknak jó, akik nem tudnak órákig a tűzhely mellett állni, és kavargatni, aztán fél napot azzal tölteni hogy levakarják a szétfröcsögő lekvár nyomait a falról meg a plafonról

Én szívesen készítem így a lekvárt és mivel sok idő kell hozzá, este beteszem 80 fokra állítom a sütőt és reggel megnézem hogyan áll. Ha nagyon sok még a leve feljebb veszem a hőfokot, de általában csak üvegekbe kell tenni.

Nem fedem le azonnal az üvegeket, hanem egy tepsibe állítom, és visszatolom a sütőbe ,hogy egy bőr réteg alakuljon ki a tetején ez fogja megvédeni a lekvárt a megromlástól.

2017. szept. 8. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!