Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Palacsinta sütéshez vásároltam...

Palacsinta sütéshez vásároltam pici műanyag olajkenő "seprűt", amit 210 fokig lehet használni. Honnan tudni, meddig lehet használni, milyen forró éppen a serpenyő? Ha túlmelegszik a serpenyő, akkor túllépi a 210 fokot?

Figyelt kérdés
A palacsinta hány fokon sül meg a serpenyőben?

2017. szept. 16. 15:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
42%

A palacsintát sem jó nagyon forró serpenyőben sütni.

Hirtelen megég és nem tud átsülni.

Ha a forró palacsintasütőbe cseppentessz egy pici tésztát, azon rögtön látható , hogy mennyire meleg.

2017. szept. 16. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
60%

Én vettem egy pici pumpás szórófejes műanyag flakont 50 Ft-ért, amit kozmetikumokhoz használnak. Feltöltöttem olajjal. Kettőt fújok a palacsintasütőre és már mehet is bele a tészta, sokkal kevesebb olajat használok és gyorsabb is mint a kenegetés.

Én közepes lángon sütöm a palacsintát, nem szeretem ha nagyon forró a serpenyő, inkább lassabban süljön, mint azonnal megégjen.

2017. szept. 16. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
A pici "sepru" az ecset. :D
2017. szept. 16. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen, ecset! :D
2017. szept. 16. 19:35
 5/19 A kérdező kommentje:
Szóval, nem kell félni attól, hogy a felhevült serpenyőn káros anyagok jönnek ki az ecsetből?
2017. szept. 16. 19:37
 6/19 anonim ***** válasza:
89%

Szilikon kenő ecsetet vettél. Ha a kerámia serpenyőt kikened vele, akár forrón is, semmi baja nem lesz.

Amit kérdezel, arra nem lehet válaszolni, - legalábbis átlagos háziasszonynak-, mert szerintem senki nem méri, hogy hány fokos lesz a serpenyő. Más a gáz, más a villanyfőzőlap.. stb hőfoka, ha teljesen felmelegszik.

Majd ki fogod magad is tapasztalni, legfeljebb néhány palacsinta kárba vész :)

Van , aki a palacsintatésztába is tesz olajat, és csak az első előtt keni ki a serpenyőt, van, aki nem tesz bele, de mindegyik sütése előtt átkeni- vagy nem, keni, hanem csepegtet alá, vagy lefújja,- vagy esetleg szilikon ecsettel átkeni.

Ahány ház annyi szokás, de palacsintát sütni nem nehéz megtanulni.

2017. szept. 16. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, nem fog belőle káros anyag kioldódni.
2017. szept. 16. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 A kérdező kommentje:

Honnan tudod?

Ha nagyon forró a serpenyő, meg az olaj?

2017. szept. 16. 23:34
 9/19 anonim ***** válasza:
79%

Onnan tudom, hogy legalább 10 éve használok szilikon ecsetet ( kettő is, 1 a tésztákhoz, 1 a sült húsokhoz )

Akkor váltam meg a régi hagyományos fonottnyelű libatollból készült kenőtolttól, mert szépen elkopott, a forróságot nem bírta.Igaz, A szilikon ecsetek jól bírják a hőt, könnyű elmosni, és soha semmi bajunk nem lett tőle. nem ég el, nem kopik.

Ha ennyire félsz tőle, mi a jó fenének vetted meg ?

Kend ki az ujjaddal a serpenyődet, az valódi, természetes anyagból van... ha kicsit forró lesz, hát istenem, gyorsan a szádba bekapod, és rögtön testhőmérsékletű lesz.

Ennyi kockázatot megér az egészséges életmód :/

2017. szept. 17. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 A kérdező kommentje:

Hát te igazi szakértő vagy!

Kend ki ujjal te!

2017. szept. 17. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!