Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit tegyek, hogy a fokhagyma...

Mit tegyek, hogy a fokhagyma íze jobban érződjön az ételeknél?

Figyelt kérdés
Hiába teszek bele sok fokhagymát, hiába borítom le fedővel mikor beleteszem a fokhagymát a végén, stb, mégsem érződik az ételen a fokhagyma, csak nyomokban. Van esetleg valami titka még? Vagy mit csinálok rosszul?

2017. nov. 25. 15:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szét fő . Mielőtt elkészül 5 percre az étel akkor tedd bele , levesekbe a tálalás előtt reszeld le .
2017. nov. 25. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
100%
A végén teszed bele és passzírozod😉
2017. nov. 25. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Megpiritod olajon a fokhagymat es ugy teszed bele az etelbe,akkor lesz igazan zamatos.
2017. nov. 25. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Vegyél a piacon hazai termesztésű fokhagymát, a boltokban többnyire kínai van, sokkal gyengébb ízzel, illattal. Minél jobban roncsolod, annál több lé jön ki belőle, és annál intenzívebb ízű. Fokhagymapréssel nyomd közvetlenül az ételbe, vagy vegyél ki egy kis csészényit, jól keverd el benne a zúzott fokhagymát, és ezt keverd a többihez. A másik megoldás, hogy kis lábasban vagy serpenyőben olajat melegítesz, ebbe teszed az apróra vágott vagy préselt fokhagymát, kicsit melegíted kevergetve (nem kell feltétlenül pirítani, nagyon hamar megég, csak melegíteni), keveset kiveszel a készülő ételből, és elkevered vele, úgy öntöd bele. Egyébként lehet kapni fokhagyma illóolajat, abból néhány csepp elég, mert nagyon tömény.
2017. nov. 25. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, feltétlen kipróbálom holnap amelyiket tudom :)
2017. nov. 25. 16:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Minel tobb hot kap a fokhagyma, annal tobbet veszit az izebol. De ez barmelyik friss fuszernel igy van. Nem veletlenul szoktak a petrezselymet a legvegen a levesekhez adni pl., utana pedig le is zarjak a langot.
2017. nov. 25. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy csinálom (pl. kocsonyánál) hogy rengeteget teszek bele, hogy az íze a húsokba is belefőljön, de mielőtt elzárnám, 5-10 perccel teszek bele egy friss eresztést.

Csak magyar fokhagymát használok, amit arról ismersz meg, hogy a végén nincs kivágva a gyökere és mindig fokhagymanyomón nyomom át.

2017. nov. 25. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Én a legvégén reszelem bele citromreszelőn, és utána már zárom is el alatta a gáut.
2017. nov. 25. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!