Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A tészta kelesztésekor csak a...

A tészta kelesztésekor csak a kiszáradás miatt kell esetleg fóliával letakarni, vagy a képződő gázokat is érdemes a kelesztő tálon belül tartani?

Figyelt kérdés

Néha azt veszem észre, hogy azonos összetétel, azonos módon történő kelesztésnél, közel azonos hőmérsékleten ,hol alig akar megkelni, hol meg elég gyorsan feljön a tészta.

A letakarás, viszont nem mindig légzáró.



2018. márc. 9. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:

A kelt tésztát nem kell fóliával letakarni, ez csak nemrég jött divatba, és fogalmam sincs, miért.


Az meg, hogy mennyire kel meg a tészta, nagyrészt az élesztötöl függ, ha régi, akkor nehezebben vagy egyáltalán nem keleszt. Ezért is érdemes elöre felfuttatni az elesztöt, mert ebben gyorsaságából lehet következtetni az éleszö milyenségére.

2018. márc. 9. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
A szén-dioxid felhalmozása nincs hatással az élesztő munkájára.
2018. márc. 9. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Én az esetleges kiszáradás és a legyek miatt takarom le egy tiszta konyharuhával a tálat. Csak néha marad el.

Akkor szokott lassan kelni a tésztám (mindig melegen kel), ha régi szárított élesztőt használok vagy nagyon sok a teljes kiőrlésű liszt a keverékben.

2018. márc. 9. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezer eve is letakarta mar nagymamam is, csak nem foliaval, hanem tiszta konyharuhaval. Az okat nem tudom, de en is le szoktam
2018. márc. 9. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy az élesztő nem azonos minőségű. Letakarni régebben is letakartam konyharuhával, mostanában inkább fóliával csinálom.
2018. márc. 10. 21:55

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!