Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Egy régi, vagy 100 éves...

Egy régi, vagy 100 éves szakácskönyvben olvastam az egyik receptnél, hogy hibátlan zománcú edényben tegyük fel főni, ez miért lehetett fontos?

Figyelt kérdés
Sajnos a konkrét étel nem jut eszembe.
2018. márc. 14. 11:41
 1/5 anonim ***** válasza:
62%
Nem akarták, hogy rozsda menjen a kajába.
2018. márc. 14. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ahol lepattant a zomanc, ott konnyebbeb leeg az etel.
2018. márc. 14. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Lehetséges mindkét eset, bár nekem vannak ilyen edényeim és nem fordult elő egyik sem, pedig használom őket.
2018. márc. 14. 11:59
 4/5 anonim ***** válasza:
a zománc üvegszerű, nem megy az ételbe, míg a fém - bár kis mértékben - de oldódik vízben is! ezért volt pl hogy régen a kisbabáknak szőrszitán passzírozták át az ételt, mert a fém nekik még csekély mértékben is nagyon rossz.
2018. márc. 14. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ételbe bármilyen savas adalék kerül, az reakcióba lép a fémmel és ez lehet mérgezö is, de az étel ízét mindenképpen rossz irányba változtatja.
2018. márc. 14. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!