Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lesz belül folyós a...

Hogyan lesz belül folyós a csokiszuflé?

Figyelt kérdés

Már számtalanszor próbálkoztam csokiszuflé, ill. lávacsoki sütésével, de valamiért sosem volt belül folyós. Olyan mintha csak nyers maradt volna egy tészta de folyós nem volt. 4 tojást vertem fel (2db egész+2 db fehérje) 200 g csokit olvasztottam fel (magas kakaótartalmút) 70 g vajjal, +5 dkg liszt és porcukor. 200 fokon 8-10 percet írtak, én 8 perc után elzártam, + még 1 percre a sütőben hagytam. Kivajazott muffinformában sütöttem, de most rendeltem porcelán szufléformákat. Bár nem hinném,h ezen múlt volna bármi is.

Szerintetek mit szúrhattam el, mi lehet a gond?



#lávasüti #szuflék #csokiszuflé
2018. máj. 7. 11:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A szuflé és a lávasüti két teljesen különböző dolog. A szuflé feljön és könnyű, habos, a lávasüti bent marad a formában, majd kiborítod, frissen forrón megvágod, és folyik. Tulajdonképpen az nyers belül, de ez senkit sem szokott zavarni:)

Jó recept lávasütihez: 200 g vaj és 200 g étcsoki, 5 egész tojás, 125 g liszt 3 ek. kakaópor. 180 fok, 10-15 perc.

2018. máj. 15. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. Ki fogom próbálni :) annyi kérdésem lenne még,h lehet ezt szuflé formában is sütni vagy muffin formában szoktad, h folyós maradjon?
2018. máj. 16. 08:10
 3/3 anonim ***** válasza:
A muffinforma nagyon kicsit, abban én se maradnék folyós 10 perc után:D
2018. máj. 17. 06:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!