Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért esik össze a piskóta,...

Miért esik össze a piskóta, az új sütőnkben? Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Vettünk egy kombinált tűzhelyet, a sütőrésze elektromos (hőlégkeverős). A régi tűzhely sütőtere gázos volt, abban 6-8 centi magas gyönyörű könnyű piskótát tudtam csinálni.

Most viszont egyszerűen nem sikerül soha a tészta, mindig összeesik..

Pedig sütés közben majd 10 centisre felemelkedik, de mikor elkészül(ne) lekapcsolom és azonnal összeesik 2-3 centisre.

Próbáltam csak alsó sütésen, vagy alsó+felsőn, de a végeredmény mindig ugyan az lett.

Mi lehet a baj? :(

Gondoltam arra is, hogy mivel szinte teljesen zárt a sütőtér, és a gőz nem tud (vagy csak alig) távozni, ez okozhatja a problémát?



2018. máj. 20. 13:59
 1/3 anonim ***** válasza:
33%
Minden piskótát gőzmentes sütőben kell sütni. Tehát a sütő ajtaját résnyire ki kell támasztani.
2018. máj. 20. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Esetleg próbálj más receptet.

Nekem ez vált be eddig egyedül:

[link]

Persze mehet kakaópor nélkül is.

2018. máj. 20. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia.A piskótát én alsó -felső sütéssel sütöm légkeverés nélkül! és nem hagyom nyitva az ajtót.Egy fontos kérdés.Mennyi ideig és milyen hőmérsékleten sütöd a piskótát ?(egy cukrász)
2018. máj. 21. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!