Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem jön a a főtt tojás...

Miért nem jön a a főtt tojás héja néha?

Figyelt kérdés
Mi a trükk, hogy a főtt tojás könnyen pucolható legyen? Tettem hideg vízbe azonnal, megrepesztettem a héját előre, imádkoztam, szidtam, minden hiába. Van valakinek 100 %-os módszere?

2018. jún. 18. 17:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
42%
Főzés előtt sót tegyél a vízbe.
2018. jún. 18. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Ez konkrét tapasztalat, vagy csak általános jótanács?
2018. jún. 18. 17:53
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Ne friss tojásból csináld, hanem egy hetesből. És vagy rögtön utána tedd át hideg vízbe, vagy a főzővízben teljesen hagyd kihűlni!
2018. jún. 18. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem öblíteni kell, hanem hideg vízben hagyni min. fél órát, ha kell cseréled a vizet, ha felmelegedett a tojástól. Ez tapasztalat. De én is teszek sót a vízbe, meg persze nem aznapi a tojás
2018. jún. 18. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
Én mindig teszek sót a vízbe, de csak azért, hogyha kipukkan főzés közben, akkor ne folyjon ki nagyon. Ezután ha megfőtt, rögtön hideg vízbe rakom, és többször lecserélem alatta a vizet hidegre. Mindig lejön könnyen a héja. Lehet, hogy a só miatt is, de a hideg víz miatt biztos! Nekem sose ragad bele a héjába.
2018. jún. 18. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
2018. jún. 18. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
45%
Én kevés olajat szoktam tenni a vízbe. Majd hidegvízben addig hagyom amíg megtudom fogni és pucolom is. A friss tojás valóban nem jó. Én mindig megtudom pucolni.
2018. jún. 18. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
88%

#7. Mindkét módszer tökéletesen működik.


Az elsőnél pohár helyett egy fél literes befőttes üveget használok, hogy ne fröcsögjön mindenhová a víz.



A kiskanalas módszer is jó, főleg ha friss a tojás, vagy melegen kell megpucolni.

2018. jún. 18. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
79%

én csak sót teszek a vízbe, hideg folyó víz alatt hűtöm picit max 1-2 percet és kész, és így is könnyen pucolható

van aki mondja a vízbe az ecetet is, mivel az oldja alapból kicsit a héját (sós ecetes víz)

de kinek mi jött be, kinek mi a könnyű

2018. jún. 18. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha a tojás nem akarja, nem fog könnyen lejönni a héja... De a hideg víz és a keményre főzés általában elég tuti.

nekem az a gond, hogy én puhán szeretem a sárgáját s azokat kissé neccesebb pucolni, de ma főzés után azonnal hideg vízbe tettem s ezek a tojások nem voltak rosszindulatúak. Amiket a főzővízben hagytam kihűlni, azok is jól pucolódtak. Ma és tegnap 10-ből 10 jó tojás :) 30-50-ből azért pár rosszul pucolható már szokott lenni, tök ugyanolyan kezelés mellett. Minimum 3 hetes tojásokat használok, ha elég nagy a tojáskészletem.


Sót nem teszek a vízbe, sajnálom elpazarolni a sót, hisz anélkül is jól elvagyok. A kevés só tuti nem hat, ugyanúgy nehezen pucolódtak akkor is, amikor kipróbáltam.

Törögetéssel nem mentem semmire és macerás is...

EGÉSZEN hideg vízbe helyezés (hűtőhideg), ez vált be. Amikor pucolás előtt még hűtőbe is kerül egy éjszakára, még jobb (az én tipikus nem teljesen kemény tojásaimnál főleg jó).

2018. jún. 18. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!