Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szoktatok Ti így sült húst...

Szoktatok Ti így sült húst csinálni?

Figyelt kérdés

Beszélgetek a szomszéddal és valahogy szóba került a sült hús sütés. Mondom neki én úgy szoktam csinálni, hogy a húsból csinálok egy húslevest és mivel a főtt húst senki sem szereti , így a húst kiveszem a levesből és olajban, vagy grillen megsütöm .

A szomszéd jól lehülyézett, hogy kifől a hús íze.

Mondom neki, hogy lakodalomban evett e már főtt húst ? Na erre hirtelen más dolga akadt.

50F



2018. szept. 14. 17:34
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
77%

"waltgab nevű felhasználó válasza:


Ja, amit kihagytam, hogy a húslevesnél voltaképp nem a hús íze kerül a levesbe, hanem annak zsírja+az ételízesítő adja a leves ízét. Ha a hús ize érvényesülne a levesben, akkor lehetne ételízesítő nélkül is húslevest csinálni, de azt hiszem olyat senki sem szeretne többet enni.:D"


Ahogy látom, fogalmad sincs a fözésröl, ugyanis a húsnak igenis VAN jellegzetes íze, a húslevesbe NEM KELL ételízesítö és aki egyszer evett normálisan elkészített húslevest (levesnek való húsból meg kellö mennyiségü zöldségböl), az többé garantáltan nem eszik ételízesítös valamit! (És bármilyen meglepö, LEHET ételízesítö NÉLKÜL húslveset csinálni!)

2018. szept. 14. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
27%

11-es.


Elmondom miért mondtál most butaságot.

Sót feltételezem teszel a levesbe.

És teszel bele kellő mennyiségű zöldséget.

Ezzel egyet tudok érteni.

Véleményed szerint az ételízesítőben mi van ?

Szárított zöldség.

Na persze lehet még benne ízfokozó, meg egyéb E-s anyag is. A zöldségeden meg lehet permetszer, meg traktor olaj, kipufogó gáz maradvány, ne részletezzük, a modern élet dolgai mindenhol jelen vannak.

Attól, hogy valamit konyhakészre készítenek (ételízesítő) nem lett alapból rossz és kerülendő.


Tipikus hülyeségek közé tartozik, hogy én nem eszem mesterséges dolgokat, csak természeteset. A gyilkos galóca is tök természetes, nem de bár.

Egyszerűen nem értem, hogy miért kerülöd az ételízesítőt, mikor megveszed a piros paprikát, amiben lehet téglapor is. Az ebéd után meg kimész az utcára és beszívod a kipufogó gázt.

Álszentség amit írsz.

2018. szept. 14. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 anonim ***** válasza:
50%

Nagyszüleim és a szüleim is csinálták így. A főtt húst nem szerettük de a sültet vagy rántott húst igen.

Múlt vasárnap húsleves volt abból a húst anya kirántotta. Volt mellé rizs ée ubisali imádtuk

2018. szept. 15. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően a főtt hús másodlagos elkészítése a szegénység miatt volt. Egy csirkéből így készülhetett leves, meg sült, vagy töltött csirke, aztán egy 5-6 tagú családnak megvolt az étkezése. Egyes esetekben meg nem fogyott el a főtt hús, így készült belőle más. Tokány, sült, rántott hús. De az már tényleg nem olyan, a nagyja íz kifőtt belőle, de rágni kevésbé kell 😄. És a húsnak igenis van íze! Az ételízesítőben meg a legkevesebb a zöldség. A nagyja só, meg ízfokozó, meg egyéb cucc, amit már úgy megszoktunk, hogy egyesek számára nélküle el sem képzelhető a húsleves!
2018. szept. 15. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, engem úgy tanítottak annak idején, hogyha ízesebb levest akarok, akkor hideg vízbe teszem a húst főni, mert tényleg jobban belefő az íze, ha meg ízesebb húst, akkor forró vízbe, mert a forró víz összerántja a külső rostokat, és jobban benne marad az íz.


Én nem szoktam a főtt húst megsütni, de én marhából készítem a húslevest, és mi szeretjük a főtt marhát valami szósszal, és krumplipürével.


Egyszer-kétszer próbálkoztam tyúkból hasonló módon, hogy utána megsütöm, de nem volt sikere. A combok még csak-csak elfogytak, de a mellehúsa, ami a legnagyobb, legszebb húsdarab, mindig ottmaradt. Végül megette a macska. Kész prédaság volt. Így leszoktam róla.

2018. szept. 15. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

"Önmagában a húsnak nincs semmi extra jellegzetes íze, éppen ezért ízesítjük a húst."


Már meg se haragudj, de ha a húsnak nem volna jellegzetes íze, tök mindegy volna, hogy marhát, disznót, bárányt, vadat, vagy csirkét készítek.


Még ugyanazon állatnál is változnak az ízek, attól függően, hogy melyik részét használod.



"A sült húsnál, ha leválasztod a külső réteget, kóstold csak meg, hogy a belseje mennyire jellegtelen marad."


Nem csak megkóstolom, meg is eszem. Én sűrűn készítek egybesültet, amikoris 1-2 kilós húsdarabokat sütök egyben, és képzeld, a belseje is pont olyan ízű, mint a külső réteg. Mert a hús márcsak olyan, hogy a külső fűszerezés behatol a belső rostokba.


"nálunk az mindig csirkéből készül."


Nálunk nem. A csirke nem húslevesnek való.

2018. szept. 15. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

4

"Ha hús ize érvényesülne a levesben, akkor lehetne ételízesítő nélkül is húslevest csinálni, de azt hiszem olyat senki sem szeretne többet enni.:D"


Látom, sem főzni nem tudsz, sem jól enni.


1, NEM kerül semmiylen ételízesítő nevű pokol semmilyen ételbe.

2, Van a húsnak íze.

3, Remélem, soha nem kell nálad kosztolnom.

2018. szept. 15. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

12

Leülhetsz, egyes.


Gondolod, hogy a mindenhez egyenízt adó vackodba nem a legsilányabb mennyiségű, kipufogógázas zöldséget teszik bele?!


Álszentség? Mi, édeske? Az, hogy az ételek megfelelő alapanyagokból állnak (melyek nem koszlottak) és nem vegetából meg delikátból?


Életemben nem hívtam még álszentségnek a főzést és a valódi, finom ételeket, de nálatok biztos ez a tájnyelvi neve.

2018. szept. 15. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

"Ha hús ize érvényesülne a levesben, akkor lehetne ételízesítő nélkül is húslevest csinálni".


Na igen, ez azért így elég vicces megállapítás. Nagyanyám elég finom húsleveseket főzött annak idején, pedig fogalma nem volt mi az az ételízesítő. Aztán mégis ment neki.

2018. szept. 15. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Elárulok egy titkot.A húsleves akkor a legfinomabb ha kellő mennyiségű hús kerül bele, és a megfelelő mennyiségű zöldség, ami azt jelenti, hogy nem túl sok mert akkor zöldségíze lesz a levesnek.

A vegeta és társait pedig a közelébe sem szabad engedni.

2018. szept. 15. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!