Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Elképzelhető, hogy a fehér...

Elképzelhető, hogy a fehér bors sokkal jobb ízt ad egy ételnek, mint a fekete?

Figyelt kérdés

Csináltam káposztás rétest a múltkoriban és annyira ízlett mindenkinek, hogy felírtam a pontos összetevőket. Akkor fehér borssal készítettem.

Most meg ugyanazt csak feketével és meg sem közelítette az előzőt.

Vagy esetleg a káposzták közt is lehet ekkora különbség ?


2019. jan. 9. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem vannak dolgok, amikhez a fehérbors jobban illik, mint a fekete, pl. a halételeknél egyértelműen érzem a különbséget. Lehet, hogy a káposztás rétes is ilyen, de erre sajnos nem tudok válaszolni, gyerekkorom óta nem ettem :)
2019. jan. 9. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt a fehér és a feket bors íze közt is nagy különbség, másrészt ha az egyik friss, a másik meg régebbi, az is soakt számít.

De a káposzták közt is lehet különbség, a természtési körülményektöl is függ - több mütrágya, kevesebb íz, aroma -, de a káposzta víztartalma is számít.


Érzésem szerint feltehetöen a fehér borsot akkoriban vetted, ezért intenzívebb íze volt, a fekete mindig "ott van", és ezért már régebbi lehetett.

2019. jan. 9. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
57%
A káposztában keresd az okot, ne a borsban!
2019. jan. 9. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
71%
A fekete bors héjával együtt van őrölve, a fehér pedig nélküle. Én csaknem mindíg fehérborsot használok de kevesebbet, mint a feketéből, mivel intenzívebb, fűszeresebb ízt ad. Izlés dolga.
2019. jan. 9. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Ha esetleg a káposztában lehet eltérés, akkor azt sehogy sem tudom megállapítani, hogy melyik a jobb.

Azt viszont észrevettem, hogy a sárgább, állottabb káposzta, mintha jobb lenne, mint az üde zöld, nagyon tömör káposzta

2019. jan. 9. 18:03
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
A sötétebb, az érettebb, intenzívebb íze van, a zöldes, az még gyenge,(zsenge) friss káposzta!
2019. jan. 26. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
És akkor a sárgásabb káposzta miből lesz? A világos zöld fonnyadásakor lesz sárga ?
2019. jan. 26. 13:55

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!