Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen magyar kaját főznél...

Milyen magyar kaját főznél egy spanyolnak?

Figyelt kérdés
2023. aug. 21. 11:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
47%
Nem főznék neki, nem ismerem
2023. aug. 21. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
38%
Pacalpörköltet
2023. aug. 21. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
91%

Attól függ, hogy mit esznek meg/vegetáriánusok-e stb..


De például egy pincepörkölt (bár ott nehéz a kétféle húst összehozni) vagy egy sima marhapöri nokedlivel.. vagy egy jó töltött káposzta.

2023. aug. 21. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
84%
Lacipecsenyét jó fokhagymásan, petrezselymes újburgonyával, friss salátával és tokaji furminttal
2023. aug. 21. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
78%
Vadas szalvétagombóccal, babgulyás, bakonyi betyárleves, slambuc, töltött káposzta, mákos guba, máglyarakás, vagy Gundel palacsinta. Ezek közül valamit.
2023. aug. 21. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

Én egy évet éltem spanyolokkal, illetve ezen felül sok európai ismerősöm van, szóval leírom mi szokott lenni a sláger.


A spanyolok ismernek hűvösebb leveseket (lásd gazpacho), szóval egy jéghideg meggyleves vanília fagyival így nyáron népszerű lesz.


A tárkonyos csirkeragu leves érdekes szokott lenni, és egyedi is. A legtöbb nemzetközi társaság imádja. Akár cipóban, akár magában.


A pörkölt tényleg jó ötlet, ezek a paprikás ízek ismerősek lesznek. Frissen sült kenyérrel pl, sőt ha lehet bográcsban?


Egy gombapaprikás erdei gombából szintén, és ez a vegáknak is jó.


A kürtős kalács is nagy kedvenc európa szerte, ha háznál tudtok sütni, az szerintem tök jó lenne.


Gundel palacsinta is szerintem tök jó, látványos, finom, és egyedi.


A magyar kolbász meg az ő choritzojuk nagyon hasonló tud lenni, talán annyi a különbség, hogy a miénk szárazabb. Pl dettó ugyanolyan lencselevest főztek nekem mint amit a mi családunk szokott, csak én tettem rá tejfölt. Szóval ez tuti ismerős íz lesz nekik, de sok újat nem tapasztalnak vele.



Halat ne, szerintem nem jó ötlet, mert az édesvízi hal zsírosabb, és kevésbé tiszta ízű mint amihez ők szoktak. Tengeri kajákból meg olyan elképesztő minőséghez szoktak, amit a magyar opciókkal nem fogsz megközelíteni.


A pacalt sok helyen hulladék húsnak ismerik, nehéz is olyan gusztusosan tálalni, szóval ezt én max úgy játszanám be, hogy tudom nem finnyásak, és felszabadult családi közeg lesz.

2023. aug. 21. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
64%

Úgyis a gulyàslevest várják mellé egy csirke paprikást galuskával.

Mellé kovászos uborkával azt úgysem ismerik

2023. aug. 21. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim válasza:
85%
Megkérdezném, mit szeret.
2023. aug. 21. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
72%
Csikós vagy borsos tokányt szarvacska tésztával.
2023. aug. 21. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
88%
Tejszínes vaddisznócomb tárkonnyal és csomborral, hogy lássa, Magyarország nem csak paprika.
2023. aug. 21. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!