Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Magyarok! Milyen a magyargulyá...

Magyarok! Milyen a magyargulyás? Szlovákia

Figyelt kérdés
2010. okt. 21. 17:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
16%
jóféle
2010. okt. 21. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 A kérdező kommentje:
NÁLATOK MIVEL ESZIK?ÉS HOGY KÉSZÜL?
2010. okt. 21. 17:44
 3/22 anonim ***** válasza:
5%
Nem mondjuk meg!
2010. okt. 21. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 A kérdező kommentje:
de én is tudni akarok a titokrol,én is magyar vagyok.
2010. okt. 21. 17:54
 5/22 anonim ***** válasza:
39%
Ha magyar lennél nem szlovákiában élnél hanem a Felvidéken.
2010. okt. 21. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
79%

Eredeti Ínyes Mester recept:

Jó nagy fej vöröshagymát zsíron (olajjal nem jó) megpárolsz. Teszel rá pirospaprikát,majd a kockára vágott marhalábszárat. Addig forgatod a zsíron,mig mindenütt "kifehéredik" a hús. Akkor öntesz alá annyi melegvizet,ami ellepi. Azért kell melegvíz,mert a hidegtől megkeményedik a hús. Megsózod,borsot,és egy csipet gyömbért és köménymagot teszel bele,és lassú tűzön főzöd,amig a hús már kezd puhulni. Akkor annyi melegvizet öntesz hozzá,amenmyi a kész gulyáshoz kell. Teszel bele sárgarépát,zöldséget,kockára vágott burgonyát. Utána sózod,és addig főzöd lassú tűzön,amig a benne lévők megpuhulnak. Ekkor nég belefőzöl csipetkét. Ha az is puha,akkor ha szeretitek,tehetsz bele házitejfölt,vagy főzőtejszínt.

2010. okt. 21. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
65%
Ne törődj a hülyékkel. A felvidék ma Szlovákia része,és ott is élnek magyarok.
2010. okt. 21. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
75%
Akkor a legfinomabb, ha marha, és disznóhúst is teszünk bele. Bográcsban az igazi, de a gáztűzhelyen is lehet finomat készíteni. Én sok-sok hagymát pirítok, majd, pirospaprika, aztán bele a sok hús. Vizet nem öntök rá, mert a hús enged annyi levet, ami elég ahhoz, hogy jó sűrű legyen a leve. Szép lassan rotyog a hús, teszek bele paprikát(kb.2 db),paradicsomot, vegetát, őrölt köményt, foghagymát.Amikor már levet eresztett a hús, akkor nyomok bele 1 tubus gulyáskrémet, majd hagyom főni. Megpucolok sok répát, zöldséget, karalábét, zellert, majd kevés vízzel felöntve a húst, beleteszem ezeket. Szép lassan hagyom főni. Pucolok burgonyát, felkockázom, aztán amikor a hús már puha, beleteszem a krumplit., ha megfőtt a krumpli is, akkor 1-2 tojás, amennyi lisztet felvesz. vegetával ízesítve beleszaggatom, mint nokedli. Én így szeretem_!
2010. okt. 21. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 A kérdező kommentje:
nem is törödök velük:)itt ugy csinálják,h kicsit sürü,nagyon füszeres és knédlivel eszik.akkor ezt nálatok,h hivják?
2010. okt. 21. 18:59
 10/22 anonim ***** válasza:
28%
Ha a Felvidék Szlovákia része, akkor miért nem szlovákul írod ki a nevét? Magadnak mondasz ellent!
2010. okt. 21. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!