Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Magyarok! Milyen a magyargulyá...

Magyarok! Milyen a magyargulyás? Szlovákia

Figyelt kérdés
2010. okt. 21. 17:34
1 2 3
 21/22 doboszoli ***** válasza:

Jó, hogy petróleumot nem tesznek egyesek a drága jó gulyásba. Mivel ez a pusztán, az állatok mellett élők

(pl. a gulyások, de lehetne juhász, csikós, kanász) eledele volt, alap, hogy milyük volt hozzá. Természetesen ettől egyéni ízlés szerint el lehet térni,de minek.

Én így készítem:

Lehetőleg marha lábszár, vagy nyak az alapanyag, de sertésből is finom.

Hagymát félfőre vágva, kisült szalonna zsírján szalmasárgára sütök.(a kisült pörcöt jól megeszem)

Mikor a hagyma ok., kevés (néhány kanálnyi) vízzel felöntve újra zsírjára sütöm, két okból. Sokkal sűrűbb lét produkál(pörköltnél gyönyörű vastag szaftot), valamint nem bántja a hagymára egyébként érzékenyek gyomrát.

Ekkor kerül rá a kockázott hús. Azonnal megsózom, kicsi kömény, kicsi fokhagyma. Paprika nélkül pirítom a húst fehéredésig, hiszen a gulyás alapja a pörkölt,tehát a húst erős tűzön kvázi megpörkölöm. Itt olyan pörzsanyagok

képződnek, ami semmilyen újhullámos műanyaggal nem pótolhatók.Kb. fél óra után kapja meg a paprika adagját, amit kis vízzel felöntök, miután a zsír kioldotta a színét.(néhány másodperc). Így is sütögetem pár percig, majd az adagok számának megfelelően meleg vízzel felöntöm.

Ha forr, bezöldségelem, néhány zöldpaprika is kerül bele.

Paradicsom és bor még nem, mert savasságánál fogva, késlelteti a fövést.

Természetesen közben buzgón fogyasztom a fröccsöket, hálát adva Noé apánknak, a szőlővessző bárkába viteléért.

Közben kap mé sót, borsot, ha kell köményt és fokhagymát, paradicsomot. Krumpli, és/vagy csipetke, kinek-kinek. Ha elkészült a hús, egy pohár száraz vörössel megöntöm, egy perc főzés után puha, foszlós kenyérrel tálalom.

2010. okt. 23. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/22 anonim ***** válasza:
rendezz egy jó gulyás túrát, és próbáld ki első kézből :)
2010. nov. 19. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!