Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Magyarok! Milyen a magyargulyá...

Magyarok! Milyen a magyargulyás? Szlovákia

Figyelt kérdés
2010. okt. 21. 17:34
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
itt ugy mondják,h madarsky gulas.de ti magyarok máshogy csináljátok az igazi magyargulyást.nem fogod föl?
2010. okt. 21. 19:33
 12/22 anonim ***** válasza:
40%
Ne szemétkedjetek már a kérdezővel!!! Ez a kérdés nem bunkózáson alapul...
2010. okt. 21. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

MAgyarországon kenyeret esznek hozzá.


A hülyék meg jobban tennék, ha máshol idétlenkednének. Látszik, hogy csak kötözködni akarnak, akármit ir a kérdezö, csak belekötnek. Ha magyarul irja a felvidéket az is baj, ha szlovákul irná, akkor meg az lenne az.

2010. okt. 22. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 A kérdező kommentje:
köszi,h megvédtek,engem ilyen emberek nem érdekel.köszönöm nektek,h válaszoltatok.
2010. okt. 22. 08:26
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

szia! mi is hasonlóan csináljuk, mint a tegnapi 18:18-as, csak mi nem teszünk bele gyömbért és tejfölt sem.

a gulyás tájegységenként eltérhet, de az alap lényegében

az, ahogy leírta.az fontos, hogy jóminőségű legyen a pirosparika.

és még annyit tanácsolnék, hogy a hagymát ne süsd meg, hanem kicsit megsózva szinte pépesre párold, mielőtt a

húst beleteszed.

"gulyásosan" egyébként lehet sertéslapockából,de akár

csirkéből is levest készíteni.

üdvözzöllek a Dunántúlról:)

2010. okt. 22. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 A kérdező kommentje:
ha csirkéböl készitem,akkor is lehet knédli mellé?jo,h irnak szlovákiábol is,te merröl?(nem muszaj válaszolnod)
2010. okt. 22. 12:06
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom, hogy engem kérdeztél-e, de én Székesfehérvárról írtam.mi általában pogácsával esszük a gulyást, de biztosan finom a csirkés "hamisgulyás" knédlivel is.

a lényeg, hogy legyen mellé valami:))

üdv.

2010. okt. 22. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 A kérdező kommentje:
azt hittem,h te is sk-bol vagy,bocsi.és köszi mindenkinek aki válaszolt
2010. okt. 22. 12:17
 19/22 anonim ***** válasza:

Újra az ÍAnyes Msteres vagyok.

Az igaz magyar gulyásba nem kell semmilyen mesterséges ízesítő.mint pl. a gulyáskrém és egyebek. Csak újabban divat midennféle bolti dolgot tenni az ételekbe. Egyszerűbb,mint rendesen odafigyelni az ízesítésre.

A gulyáshoz általában kenyeret szokás enni. Utána szoktak pogácsát,fánkot enni,de ezt sem mindenhol.

A knédli pedig nem magyar étel. Régen csak a tótok és svábok készítették. Magyarok gombócot csináltak ( a tésztája majdnem azonos a knédlivel). Csak az kerek formájú. A gombócot megtöltik szilvával,túróval,lekvárral,gyümölccsel és vagy piritott zsemlemorzsába forgatják,de van aki sajtot reszel rá. Ha nem töltött a gombóc,akkor valamilyen szószós hús mellé adják. Újabban főznek knédlit is az ilyen húsok köreteként..

2010. okt. 22. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
85%
Az igazi magyar gulyásba mikor tettek gyömbért?Ja, biztosan kint a legelőn a pásztorok/gulyások szedtek valahonnan.Meg előkaptak egy tubus gulyáskrémet, meg knorr delikátot.A kérdező az eredetit kérdezte, az meg a legegyszerűbb, és a legfinomabb.Jó hagymás pörköltöt csinálsz a húsból, ha majdnem puha beleteszed a zöldségeket, felöntöd vízzel, sózod, és ha minden puha, csipetkét, vagy nokedlit szaggatsz bele.Jó sűrűn az igazi, és csípősen.
2010. okt. 23. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!