Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogy csinálják a kínaiak a...

Hogy csinálják a kínaiak a szecsuáni csirkében a húst?

Figyelt kérdés

Próbáltam már pár kínai receptet, de a hús sosem sikerült olyan puhára, omlósra és "szaftosban" mint az éttermekben.

Miből van/hogy csinálják?


2014. dec. 10. 20:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert túlsütöd! Ha tényleg csak pár percig sütöd, akkor szaftos marad.
2014. dec. 10. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem erre gondoltam, mert az enyém is finom, csak nem annyira lehetetlenül puha, mint az éttermesé.
2014. dec. 11. 07:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, éüüen ez a különbség. Ha "rendesen" megsütöd, akkor is finom, csak nem puha.

Próbáld ki egyszer egy kis darab csirkehússal, hogy nagyobb serpenyöben csak addig sütöd, amig a külseje kezd picit barnulni, és nem sütöd tovább. Ilyenkor olyan puha, hogy hihetetlen, és mégsem nyers. (Egyszer véletlen fedeztem fel, elötte soha nem szerettem a csirkemellet, azóta meg az egyik kedvencem)

2014. dec. 11. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
éüüen = éppen
2014. dec. 11. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 bumbi02 ***** válasza:
100%
A csirkecsíkokat pácold be víz és étkezési keményítő keverékébe 2-3 órára, majd forró vízben főzd elő. Ne forrjon a víz, elég ha 90 fok felett van. 3-4 percig hagyd a "majdnem forrásban lévő" vízben, szűrd le, és dobd a serpenyőbe a többi alapanyaghoz. Évekig próbálkoztam, hogyan is lesz olyan puha a csirke, míg végre volt egy kínai kollegám, aki megmutatta. :)
2014. dec. 11. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Ha legközelebb csinálok, mindenképp ki fogom ezeket próbálni! :)

2014. dec. 11. 10:57
 7/9 anonim válasza:
16%
Előszöris fognak egy kutyát...
2014. dec. 15. 03:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Gondoltam, kedves utolsó, hogy lesz valami idióta, aki ezt benyögi.
2014. dec. 15. 14:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én egy kínai étteremben voltam látványfőzésen, ott úgy mutatta, hogy sót, keményítőt és egész tojást tesz a csirkeszeletekre, úgy süti ki bő olajban.
2014. dec. 27. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!