Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A főzelék tényleg "hungarikum"?

A főzelék tényleg "hungarikum"?

Figyelt kérdés

2015. febr. 25. 23:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%
Igen. Én még sehol semmilyen országban, ahol eddig jártam, nem volt sem étlapon, sem a háziak nem ismerték. (Kivéve Erdély).
2015. febr. 25. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
30%
Mi is így tanultuk angolon, hogy sehol máshol nem ismerik.
2015. febr. 26. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
81%

A németeknél elég gyakori, ugyanúgy rántással/habarással süritik, csak általában több a zöldség benne és kevesebb a liszt.

Viszont ott a legtöbbször ez a kaja, feltét csak igen ritkán van.

2015. febr. 26. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Nem az, nemetek is ismerik, csak maskeppen fozik. Linseneintopf, Bohneneintopf, ilyen neven futnak.
2015. febr. 26. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Svájcban is ismerik, csak nem tudják, hogy ismerik... ettem ott "bablevest tésztával" ami olyan sűrű volt, hogy megállt benne a kanál. Több ilyen levesnek hívott, de mindenfélétől túl sűrű mizériát készítenek.
2015. febr. 26. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
38%

Nem " hungarikum" az biztos. Ma már lejáratják ezt a minősítést, szinte már mindenre ráfogják.

Nem kellene okvetlenül kisajátítani mindent, amit már mások is feltaláltak...

2015. febr. 26. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Lengyelországban is népszerűek, pld babból vagy sárgaaborsóból, de a krumplifőzeléket, sóskát sajnos nem ismerik...
2015. márc. 4. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
bocsánat, lehet hogy rosszul tettem fel a kérdést, azt akartam kérdezni, hogy magyar találmány-e? ha ismerik még máshol, az ezt nem zárja ki!
2015. márc. 4. 21:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Már hogy lenne magyar találmány? MIndenhol kitalálták a lissztel sürítést, meg a zöldségek megfözését, és nem egyvalaki kitalálta és attól tanulták el.


Ez ugyanolyan, mint a húsleves, azt is mindenhol ismerik, mert a nyers húst meg kellett fözni, hogy ehetö legyen, az meg, hogy mást is beletesznek, csak mellékes volt.

2015. márc. 5. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
50%
#8: Csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel, az USA-ban valaki biztosan szabadalmaztatta ezt is, aki ott most a főzelék feltalálójának számít ;-))
2015. márc. 5. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!