Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Lehet-e úgy finom halászlevet...

Lehet-e úgy finom halászlevet készíteni, hogy nincs benne zsír, halháj, fej, tej, ikra és egyéb belsőségek?

Figyelt kérdés

2017. febr. 23. 14:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet, soha nem szoktunk ilyeneket beletenni
2017. febr. 23. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
csak halpatkó?
2017. febr. 23. 15:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Mi az a halháj??? Nem is hallottam ilyenről.

Aki nem szereti a fejét, az kiveszi belőle. Bár sokan úgy szokták, hogy a halfejjel főzik meg, de tálalásnál azt kiveszik. Tej és ikra sincs benne sokszor. Ahol vesszük (nem tudom, hogy) de az eladó mindig eltalálja, hogy ki mit kér. Direkt szokták mondani, hogy tejeset kérnek vagy ikrásat. Gondolom, azt is érzi, hogy ha semmi sincs benne.

2017. febr. 23. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 mi a fene ***** válasza:
100%
Olyat főzzél, amilyet szeretsz. Hagymából, vagy kockából is lehet alaplevet főzni, és aztán bele a halszelet.
2017. febr. 23. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen halpatkó, haltörzs. Mi általában 3-4 féle halból főzzük.

1. voltam

2017. febr. 23. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
sosem teszek bele ilyesmit hogy " zsír, halháj, fej, tej, ikra és egyéb belsőségek" és isteni lesz.
2017. febr. 26. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
és a hal csontja mennyire kell bele?
2017. febr. 27. 09:46
 8/9 Nagyfater ***** válasza:
100%

Külön halcsont nincs. A halászlé amúgy attól halászlé, hogy halból főzik. A halászlé kockából főtt lötty más kategória. Az alaplé fejből, farokból, úgynevezett nyesedékből, apróhalakból készül. Az ezekben lévő csontok adják azt az "enyvességet", azt a jellegzetes sűrűséget,ami a halászlét megkülönbözteti a hallevestől. Ezeket aztán vagy átpasszírozzuk a leszűrt alaplébe, vagy egyszerűen kidobjuk.


Ami a belsőségeket illeti, sokan nem szeretik, ezért nem is főzik bele a halászlébe, ami enélkül is nagyon finom - ha jól készítik el... :-)

2017. márc. 2. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
de én nem akarok halagyat, halszemet, halfarkat, meg haltorkot enni
2017. márc. 2. 09:56

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!