Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyike fűszert rakjam bele a...

Melyike fűszert rakjam bele a pörköltbe plusz íznek?

Figyelt kérdés
2023. aug. 31. 19:03
A kérdező szavazást indított:
bazsalikom
kapor
petrezselyem
szeklice
tárkony
14 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A kapor, bazsalikom eleve nem. De milyen hus, megis??
2023. aug. 31. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
csirke
2023. aug. 31. 19:23
 3/11 anonim válasza:
100%
Paprika bors
2023. aug. 31. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
75%
Őrölt kömény, majoránna.
2023. aug. 31. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
az megvan
2023. aug. 31. 19:31
 6/11 anonim ***** válasza:
83%
Egyiket se. Nem veletlen van ugy kitalalva a porkolt ahogy. Ezek az izek passzolbak hozza.
2023. aug. 31. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nekem a titkom egy kis pirosarany :D
2023. szept. 1. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
31%
Egyiket se.
2023. szept. 1. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A klasszik csirkepöribe só, bors, fűszerpaprika, esetleg kömény, fokhagyma kell. Semmi más.


De ha már erdélyi beütési csirkepaprikás lenne, akkor kötelező bele a tejfölös habarással együtt.


A bazsalikom olaszos, paradicsomos ételekbe való, sok esetben más zöldfűszerek társaságában. Szamócához is illik akár sütibe, akár limonádéba.


Kapor: savanyúságokba, salátákba, halakhoz, zöldbabhoz, tejfölös-túrós kajákhoz. Leggyakrabban: palócleves, tökfőzelék.


Petrezselyem: levesekbe leginkább, de mindenféle zöldséges ételekbe is illik (petrezselymes újburgonya)


Szeklice: sáfrány olcsó "helyettesítője", bár ez a sáfrányimádók szerint szentségtörés. Főként színezésre használatos. Indiai, arab konyha gyakran használja húsos ragukba.


Tárkony: rendkívül jellegzetes, erős aromájú fűszer, erdélyi konyha alapfűszerei közé tartozik. Legismertebb talán a tárkonyos raguleves.

Akár zöldség, akár hús, mindenhez illik.

2023. szept. 1. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
68%

Ha el akarod rontani, akkor bármelyiket!


Vannak ételek, amelyek az egyszerűségüktől kiválóak. Minden plusz csak ront. A pörkölt, lecsó, rántott hús és még jó pár dolog ilyen van. Persze mindenkinek megvan a maga receptje, nem mondom hogy nincs. Olyan pörit is kóstoltam már, amibe minden volt, és nem értette a készítője, miért csak tologatom a villámmal.

2023. szept. 1. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!