Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki mit csinál a megmaradt...

Ki mit csinál a megmaradt pörköltből?

Figyelt kérdés
Maradt jó szaftos pörkölthús, elég sok. Mihez lehetne felhasználni még?
2010. okt. 23. 12:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
ha marha, akkor gulyás.
2010. okt. 23. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Gulyásleves? Kis zöldség, nokedli, és utána fánk vagy ilyesmi :)
2010. okt. 23. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

rizses hús

vagy székelykáposzta

vagy rakott zöldségbe beletenni

vagy krumplipüré rétegek közé teszed és sajttal megszórva megsütöd

vagy hortobágyi palacsintának

vagy melegszendvicskrémnek

vagy bolognai-hoz, milánói makarónihoz (persze nem ugyanolyan, de finom lesz)

2010. okt. 23. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:

sertés pörkölt


Krumplipürés réteg? nem lehet rossz? meddig kell sütni? a krumplit csak megtöröm, vagy teszek bele tejet, vajat?

2010. okt. 23. 12:36
 5/13 anonim ***** válasza:
81%
tarhonyás hús
2010. okt. 23. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
:) pont a tarhonyás húsból maradt meg annyi pörkölt, mert én mindig külön tálalom a tarhonyát és a pörköltöt.
2010. okt. 23. 12:43
 7/13 anonim ***** válasza:
34%
Hát itt senki nem írta a legkézenfekvőbbet!! Hortobágyi palacsinta ember!!!
2010. okt. 23. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
már írták előtted! de azért köszi :)
2010. okt. 23. 13:41
 9/13 anonim ***** válasza:

Lefagyasztod és amikor legközelebb kell, csak előveszed és felmelegíted.

Egyébként a gulyás a legkézenfekvőbb. De lehet rizses hús is. Vagy tespibe rétegezve krumplival. Esetleg tökfőzeléket főzöl mellé, én azt mindig pörkölttel csinálom.

2010. okt. 23. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Vagy összedarálom és húspogácsát készítek belőle rakott káposztát vagy betöltöm húsos bucinak.

fél dl tejben felfuttatok 2.5 dkg élesztőt kevés cukorral, a burgonyát összetöröm, majd az egészet összekeverem úgy 25 dkg liszttel, egy kis doboz kefir felével és sóval. Hagyom megkelni a tésztát, majd téglalap alakúra nyújtom és (kb. fél cm vastagra) és egy kör alakú szaggatóval szaggatok a tésztából 12 db-ot és beletöltöm a maradék pörkölthúst úgy, hogy az összeillesztés az alján legyen és muffintepsibe teszem, megkenem tojássárgával és megszórom szezámmaggal. 175°-on 15-20 percig sütöm.

2010. okt. 23. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!