Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok, vegetáriánusok!...

Vegánok, vegetáriánusok! Melegszendvics (vagy hideg) készítéséhez milyen szendvicskrémet használtok?

Figyelt kérdés

Recept is jöhet.


Hüvelyeseket nem ehetek, így főként olyanokat írjatok legyerek szívesek, amibe nem kell bab, borsó, szója, lencse, ilyesmi.


Köszönöm!



2021. jan. 19. 13:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szoky gombás melegszendvicskrémje verhetetlen.


[link]

2021. jan. 19. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szinte bármilyen zöldségből készíthetsz zöldségkrémeket. Egyes zöldségekből (pl. paprika) akár nyersen is, de a tapasztalatom szerint a legjobb, ha jól megsütöd, majd utána turmixolod őket. Mivel a zöldségek alap íze gyengébb, erősebben kell fűszerezni. Kevés olajjal krémesebbé teheted. A legtöbb zöldségkrém kis adagokban lefagyasztható, így könnyebb változatosan enni.


Olajos magvakból is tudsz készíteni sajtkrém szerű kencét, vagy fűszerekkel pestót.

2021. jan. 19. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem a boltban kapható vegán késztermékeket, de a Vegabond növényi zsír "libazsír jellegű" terméke egész jó.


Csinálj padlizsánkrémet.

Vagy ajvárt, de a bolti is jó. Sok ajvárt használok ragukhoz, de vegán bablevesbe is megy, szendvicsekhez is imádom. Egyszerű kápia paprikából és hagymából is csinálhatsz szendvicskrémet.


Vagy ott vannak a chutney-k (csatni), azok is mehetnek kenyérre.


Guacamole, ez egy avokádókrém, asszem lilahagyma, fokhagyma, lime és csili van benne, nem csináltam sokszor, de arra emlékszem, hogy habanéró csilipaprikával volt a legfinomabb.


Bruschetta.


Mogyoróvajas szendvics akár édesen vagy sósan. Magas fehérjetartalma van, és kenyérrel együtt teljes értékű fehérjeforrást alkot.


Magpástétom: olajon pirítasz hagymát, fokhagymát, megfűszerezed akár magyarosan vagy olaszosan. Különböző magvakat megpirítasz külön-külön, mert mindegyiknek más idő amíg megpirul, és így nem ég meg. Addig darálod az egészet, amilyen állagúra szeretnéd, pici vajat, vagy vizet lehet hozzáadni állagjavítás miatt.

2021. jan. 19. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
3as vagyok, közben eszembe jutott, tzatzikit is szoktam kenyérre kenni, de zöldséges tócsnit, zöldségfasírtot, vagy sima tócsnit is teszek kenyérre
2021. jan. 19. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
én hummuszal kenem a kenyeret. nagyon finom, legtöbbször veszem készen de csináltam már magamnak, az kicsit keményebb lett, biztos kevés folyadékot tettem bele. és te miért nem eheted a hüvelyeseket? alergiás reakciót vált ki?
2021. jan. 19. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a sok ötletet!


#5. Betegség miatt nem ehetem. Azt ne akard, hogy leírjam, hogy mit vált ki nálam a hüvelyesek fogyasztása... ;-)

2021. jan. 21. 13:33
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Mogyoróvajas szendvics variációim:

-mogyoróvajas banános szendvics

-mogyoróvajas lekváros szendvics

-mogyoróvajas szendvics hagymával, sriracha szósszal, sajttal (akár vegán sajt), akár sajt helyett tükörtojás

-mogyoróvajas szendvics "padlizsán steak-kel"

2021. jan. 29. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Gyümölcsös szendvics: kenyér megkenve növényi joghurttal, rá gyümölcsök, pl banán, kiwi, eper, áfonya.
2021. jan. 29. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

A cukkinit pici hagymával megpárolom, sózom, alaposan borsozom, belerakok némi mirelit kukoricát. Ezt szoktam kenyérre rakni, sajtot tenni az tetejére és összesütni. (Kedvtől függően összenyomós melegszendvics sütőben vagy szocreál mini grillben.)


Az almát vékony szeletekre vágom, olajon megpárolom. Rozskenyérre rakom, vékonyra vágott lilahagymát és sajtot teszek rá, összesütöm.


Nyár: kenyérre paradicsom, hagyma, bazsalikom, bors, sajt (lehetőleg mozzarella), összesütöm.


Sima szendvicskrémek:

- zellerkrém (párolt zeller, fokhagyma, tejföl)

- zakuszka: ez akkor a legjobb, ha te csinálod. A boltiak közül a Mandy a korrekt.

- brokkolikrém (blansírozott, párolt brokkoli, fokhagyma, túró)

- tökkrém: a sütőtököt félbe vágod, kikaparod a magjait, kicsit megszurkálod, sütőben megsütöd. Kikaparod a bőréből. Annyira semleges az íze, hogy kb. bármilyen ízesítést felvesz. Magyaros verzió: párolt hagyma, pirospaprika (akár füstölt is), bors. Összefőzöd, pürésíted.

2021. jan. 31. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!