A vegetáriánusok azért nem esznek húst, mert azt hiszik akkor kevesebb állatot ölnek le?
Ahogy tapasztaltam, négyféle vega ember létezik:
1. állatszeretet miatt nem eszik húst
2. egészségügyi megfontolások miatt nem eszik húst
3. kicsi kora óta undorodik a hús ízétől
4. poénból, divatból
Érdekesség: sokan barbár gyilkosnak tartják azt, aki nyulat, lovat, kutyát stb. eszik, miközben ők maguk élvezettel tömik magukba a marhapörköltet.
Én nem szeretem az ízét, kiskoromban is úgy tömték belém, nem egyszer ki is hánytam.
Mióta vegetáriánus vagyok (kb. 14 éve) odafigyelek a tudatos oldalára is, tehát bőr termékek, állatokon tesztelt dolgok, stb. elkerülése.
Igen, vallási okok is szerepet játszhatnak.
Köszi.
"Hallowed be thy name, szólj, ha találkozol egy központi idegrendszerrel rendelkező sárgarépával, ami ordít, és menekül a felszeletelés elöl."
Látom az összes vegának elég szegényes a szövegértési képessége.
Senki nem beszélt ordításról meg menekülésről.
Életről volt szó, miszerint a növények nem élnek.
Attól, hogy nem visítanak a fájdalomtól, és neked ez nem kellemetlen, attól még ugyanúgy megölöd a növényt, amikor kitéped a földből.
Innen is látszik, ti nem azért nem esztek húst, mert nem akartok szenvedést okozni az állatoknak. Azért nem eszitek, mert saját magatoknak nem akartok szenvedést okozni azzal, hogy elképzelitek a visító állatot...
A növény nem visít, azt meg lehet ölni nyugodt szívvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!