Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha a hús annyira egészségtelen...

Ha a hús annyira egészségtelen ahogy a vegák mondják akkor miért él meg sok húsevő magas kort?

Figyelt kérdés

Egy itteni válaszoló írta:


A hús elleni érvek:


- a hús a létező legnehezebben emészthető étel, túlterheli a gyomrunkat

- magas a telített zsírsav-és koleszterintartalma

- az ipari húsok előállításánál az állatokat hormonokkal, antibiotikumokkal kezelik, génkezelt tápot kapnak. Az antibiotikumok évente többezer halálesetet okoznak mert a rendszeres húsfogyasztás által az emberi szervezet rezisztenssé válik sok antibiotikumra és ha betegség esetén szüksége lenne rá nem működik. Ez abszolút nem vicc.

- az állatok szörnyű körülmények között élnek

- a legtöbb húst is fogyasztó akkora fehérjetöbbletet visz be, hogy az valami hihetetlenül káros. Egy normál felnőtt fehérjeigényét napi 150-200g hús fedezi, ehhez képest sokan ennek a 2-3-4x-esét is elfogyasztják, hiszen reggelire, ebédre, vacsorára is húst esznek. A többletfehérje rettenetesen káros; sokan akkora mennyiséget visznek be ami meghaladja a szervezet feldolgozóképességét. Károsítja a vesét, a véráramba kerülve glükózzá alakul és végső soron a májnak is károkat okoz. Emellett a túlzott fehérjefogyasztás a rák elsődleges táptalaja.

- rengeteg kutatás bizonyította már, hogy a hús fogyasztása fokozza az emésztő-és végbélrendszeri, májrák kialakulásának esélyét, felelős a szív-és érrendszeri betegségek egy részéért, magas vérnyomást, emésztési problémákat és sok esetben cukorbetegséget is előidéz.


A tojás ellen gyakorlatilag csak a koleszterintartalma szól illetve az állatok tartása


A tej más kérdés, ott rengeteg egészségügyi aggodalom felmerül:

- sokan képtelenek a laktóz megemésztésére

- a tejnek az emberi szervezet számára nem megfelelő a tejfehérje (kazein) tartalma, az anyatej sokszorosa; nem a mi testünknek való

- sok benne a növekedési hormon

- az antibiotikumok itt is közrejátszanak

- a tejből nem vagyunk képesek kálciumot felvenni a kénhatása miatt, mára kutatások tömkeleget bizonyította, hogy a rendszeres tejfogyasztás a csontritkulás kiváltóoka.

- a tej a prosztatarák és a méhrák esélyét 50%-al növeli.


Ha ez tényleg így van, akkor a hús és a tej is valóságos méreg. Ami furcsa mert az igazán idős emberek 90 fölött, meg a szimplán idősebbek 70-80 is akiket ismerek mind húsevők. Sokan hagyományos ételeket esznek, szalonnát, kolbászt, pörköltet is. Akkor hogyan tudták megélni ezt a kort, ha folyamatosan mérgezték magukat?



2017. júl. 27. 19:20
1 2 3
 21/24 ede1219 ***** válasza:

"sokkal kevesebb húst fogyasztanak, több halat,"


A hal mióta nem hús?!

2017. aug. 13. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/24 anonim ***** válasza:
11%

Sokat vizsgálták azokat az eseteket, akik az elmúlt 50-100 évben értek el 90+ életkort, jó egészségben. Ezek nagy része sokat dolgozott, kiegyensúlyozott kedélyű volt egész életén át és itt jön a lényeg, általában kiegyensúlyozott táplálkozást folytatott, mely zömmel igen sok növényi rostot tartalmazott. Pl. Japánban és más kelet-ázsiai országokban emellé sok hüvelyest és halat szoktak még fogyasztani.


A mindenevés megrögzött hívei persze ezt nem igazán fogják elfogadni, ám mindig jót mulatok azokon a gyerekes érveken, amik lassan már-már kb. vagy 150 évesek és vissza-visszatérnek, csak hogy a húsevést igazolják velük (magyarán a falánk hasuk uralja őket, nem az elméjük).

2017. aug. 15. 03:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/24 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti, rosszul olvastad. Nem írtam, hogy a hal nem hús. Sokkal kevesebb húst fogyasztanak (értsd: mint mi) több halat (értsd: mint mi)Tehát kevesebb húst és ebből is több a hal. Így már jobb?
2017. aug. 15. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/24 anonim ***** válasza:
A "hús" elég tág fogalom. És nem mindegy az sem, hogy van elkészítve, milyen forrásból származik, vagy milyen gyakorisággal fogyasztják. Nem hiszem, hogy releváns ilyet kijelenteni, hogy sok húsevő magas életkort ér meg, mert sok húsevő meg nem, illetve fordítva sem feltétlen igaz, hogy a hosszú életű emberek nagy része húsevő lenne. Annyi más befolyásolja még azt, hogy meddig élünk, pl a szűkebb és tágabb értelemben vett lakóhely, a gazdasági státusz, genetikai befolyásoló tényezők, pl. : bizonyos betegségekre való hajlam, az életmód, aminek egyik része csak a táplálkozás, de azon kívül ott van még a testmozgás, az esetleges káros szenvedélyek, munkahelyi ártalmak, és még folytathatnánk... Ez egy jó kis vitageneráló kérdés, mert már magában a kérdésben ott egy vitatható hipotézis. És nem minden vegán azért vegán, mert a húst egészségtelennek tartaná, hanem mert van pl, aki ezzel tiltakozik az állatok kegyetlen tömegtartása, mészárlása ellen. Gondolom akikről írtál "idősek", ők még nem ebben a "világban" töltötték el az aktív éveiket, nekik nem volt olyan megfeszített munkatempó és létbizonytalanság, mint manapság. Márpedig a stressz szerintem gyilkosabb bármelyik élelmiszernél. A másik: egy dolog élni, és egy másik EGÉSZSÉGESEN élni. Nagyon sok idős ember van, akit sajnos csak a gyógyszerei tartanak életben, a sok szívgyógyszer, meg inzulin. Ki tudja, mi lenne, ha nem ennének szalonnát meg tepertőt. Talán javulna az egészségük, talán nem. De abban szerintem egyet értünk, hogy a mértéktelen zsírevészet biztosan nem használ senkinek. Ha nem így lenne, nem reklámoznák lépten-nyomon a D*pankrint meg M*zim fortét...
2017. szept. 16. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!