Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Volt valaki úgy hogy mikor...

Volt valaki úgy hogy mikor átállt vegetáriánus vagy vegán táplálkozásra negatív hatással járt a szervezetére nézve?

Figyelt kérdés
2018. dec. 10. 18:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
30%

"... de az emberi szervezet prímán elvan hús nélkül, ezt tudjuk. "

Persze.... pont azért vagyunk mindenevők észkombájn...

2019. jan. 10. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem 2 dologban negatív:

- Bizonyos hiánybetegségek kialakulása, mert jó pár vitamin és asványi anyag más koncentrációban van jelen a növényi ételekben.

- Túl sok CH - alapvetően a szervezetnek nincs szüksége CH-ra, mivel képes azt előállítani a gluconeogenezis folyamatában. Ennek ellenére ez nem teljesen a fiziológiás eljárás, így aztán ajánlott a CH fogyasztása. Az ésszerű bevitelt nem is ellenzem, viszont amikor vegán recepteket csinálok, néha a végére már szinte elmegy a kedvem az ételtől annyi CH van benne. Múltkor pl. vegán burgert csináltam és bele kellett nyomnom egy csomó lisztet, hogy összeáljon (TK és lenmagliszt volt, de akkor is!) egy olyan burgerbe, aminek a 90% már így is hüvelyes volt... Természetesen z után még a zsömléről is lemondtam. Ez csak egy példa, hogy érzékeltessem, hogy lehet, hogy valami húsmentes, de nem feltétlenül kiegyensúlyozott.


Egyébként nem vagyok anti-vegán, bizonyos pontjaival, pl. a tejtermék mentességgel kifejezetten egyetértek, de az én kis hasnyálmirigyemnek (bár egészséges vagyok) ez már így szerintem túl sok lenne. Szóval én maradok a tojásnál és a havi 1-2 adag fehérhúsnál és heti 2 adag hidegvizi, olajos halnál. Sorry.

2021. febr. 17. 03:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

"Múltkor pl. vegán burgert csináltam és bele kellett nyomnom egy csomó lisztet, hogy összeáljon egy olyan burgerbe, aminek a 90% már így is hüvelyes volt."


Akkor valamit nagyon rosszul csináltál!

NEm árt, ha tudsz fözni is, nem csak hülyeségeket írni, a hüvelyesekhez semmiféle liszt nem kell, nagyon szépen összeállnak anélkül is.

2021. febr. 17. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

Akkor miért van a vegán burgerek kb. 90%-ban kötőanyagként jelen a liszt/zsemmlemorzsa/kenyér? Mert anélkül nem áll össze normálisan!

Bár ez csak egy példa volt. Az általában elmondható, hogy a vegán étrendet követők több szénhidrátot eszenek, mint pl. valaki aki vegyes étrenden van és figyel a CH bevitelre.

2021. febr. 17. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!