Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mi a különbség a pincér és a...

Mi a különbség a pincér és a felszolgáló között?

Figyelt kérdés
Igaz hogy pincér csak az lehet akinek van róla szakmája? Tehát ha csak be vagyok tanítva akkor csak felszolgáló lehetek? Tavaly egy kollégám mondta, mikor még egy “a la carte” étterembe dolgoztam. De nem tudom hogy ez tényleg így van, vagy csak szemétkedni akart.

2021. jan. 4. 00:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
6%
Pincer egy magasabb rangu valaki a placcon, neki mar van brifkoja is, a felszolgalonak csak kendoje van.
2021. jan. 4. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
89%

11!


Megegyszer, ugyanaz a kettő. Max az teveszt meg, hogy sok helyen külön fizetopincer van, ez esetben ő az egyetlen, akinél fizetni lehet.

2021. jan. 4. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

12-esnél a pont!

Elegánsabb, nagyobb helyeken van külön fizető pincér, ő csak a pénzzel bánik, a többi pedig felszolgál, leszedi a használt terítéket, felveszik a rendelést...

És olyan helyen még van külön főpincér, aki felügyeli az összes többit, és ha a vendégnek bármilyen különleges óhaja, vagy éppen panasza van, akkor nem a séfet kéri, hanem a főpincért

2021. jan. 4. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
61%

Ez nem feltétlen a hely eleganciájától függ. Mi egy pár éve rájöttünk a főnökömmel, hogy jobban megy a munka, ha felosztjuk. Én vagyok a helyettese, vagyis egyikünk mindig ott van, úgyhogy ha nagy a stressz, akkor egyikünk a koordinátor: köszönti és leülteti a vendégeket (de mondjuk ez opcionális, ha nem bonyolult, mert mondjuk előre foglaltak, akkor ezt simán megteheti a tanuló is, hisz ott a lista, hogy kinek melyik asztalt szánjuk). Aztán valaki felveszi az italrendelést, valaki elkészíti az italokat, valaki kiviszi. Aztán a kajarendelést megint a koordinátor csinálja, valaki kiviszi, aztán a koordinátor megy oda érdeklődni, hogy ízlik-e, hozhatunk-e még valamit. A desszertet megint mindegy, hogy ki kérdezi, végül a fizetés általában megint a koordinátoré.


Ez azért alakult ki, mert egyrészt sok tanulóval dolgozunk, akik nem biztosak mondjuk abban, hogy milyen allergéneket tartalmaz a kaja, másrészt furán asszimetrikusan szeretnek leülni a vendégeink, az étterem egyik oldala nagyon kedvelt, a másik nem, szóval nem lenne igazságos felosztani a placcot.


A koordinátor egyébként nem csak azt csinálja, amit eddig leírás, hanem tényleg koordinál is, mert húzósabb estéken van fél-wgy óra, amikor tényleg egyszerre van minden, olyankor rendezni kell, hogy Julia, te most a 12-es asztalnál kérdezd meg a desszertet, Peter, te maradsz az italoknál, főnök, itt a 20-as kajája, visszafelé mwg álljon meg a 21-esnél, úgy látom, ott el lehet még egy üveg bort adni.


Nagyon jól működik a dolog így, ha meg mindketten ott vagyunk a főnökkel, akkor sorsot húzunk, hogy ki játssza a koordinátort.


De ha egy laza szerda délben semmi nincs, akkor én simán felosztom a placcot, balra csinálja a tanuló, jobbra én (vagy fordítva), hagy tanuljanak a gyerekek.

2021. jan. 4. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
51%

14!


Szuper. Konkrétan ennek mi köze van a kérdéshez?

2021. jan. 5. 06:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
28%
Ahhoz semmi, de a 13-as választ kicsit korrigálni akartam.
2021. jan. 5. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
egyik kutya, másik eb.
2022. febr. 14. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!