Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Szerintetek megérné hajópincér...

Szerintetek megérné hajópincérnek lennem?

Figyelt kérdés

Üdvözletem!


Szinte az egész eddigi életemet pincérként vagy a vendéglátás valamelyik formájában dolgoztam végig és most is egy szállodában dolgozok, természetesen itt is pincérként. Sajnos ebben a szállodában már nem érzem jól magamat és szeretnék munkahelyet váltani és a hajópincérre gondoltam.


Ezzel csak az a probléma hogy sosem dolgoztam hajón, azt sem tudom hogy hogyan lehet egy hajóra bejutni, meg ami a legnagyobb aggályom az az hogy nem tudom hogy megérné-e egyáltalán ez a váltás. Szóval ha valaki volt már hajópincér, szívesen meghallgatom a mindennapjait, hogyan került fel egy hajóra, meg ha van egy-két jó sztorid még azt is.


A válaszokat előre is köszönöm szépen!



2023. máj. 27. 03:31
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Ezt neked kell tudnod.
2023. máj. 27. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Esetleg próbáld ki egy szezonban valamelyik folyami hajón, ott kevésbé lesz bezártság érzeted!
2023. máj. 27. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagy hajtás van egy ilyen hajón, ezért - társaságonként változó - felső korhatárt szabnak az első alkalommal pincérkedni akarók számára, ami 30-35 év. Ha ennél idősebb vagy, ne is próbálkozz.
2023. máj. 27. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
Kell hozzá anyanyelvi szintű angol tudás, az állandó terhelés bírása, állandó mosollyal az arcodon, hónapokig, mindezt úgy, hogy közben ne szokj rá a drogokra, mert pénzed se sok marad. Nagyjából ennyi.
2023. máj. 27. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Tengeri hajózás jobban fizet de ismerős volt hajón.

Regensburgból jártak Budapestre egyedül a Vasárnap délelőtt volt szabad plusz eléggé sz..patták

2023. máj. 27. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szakács cukrász profi báros az igen, mert teli van szinessel olcsójánosokkal. 2000 es évek elejétől től már nem volt akkora buli . Kevesek törnek ki mert iparagga lett közvetitők nyelvtanfolyam munkáért átverés .
2023. máj. 27. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
100%

Szia

2019-ben q KG International közvetítő irodát felkeresve januárban behívtak egy interview-ra, 1 hét múlva jött az e-mail, hogy kaptam szerződést,akkor 80ezer Ft volt a közvetítő díj

április 7-én utaztam Nijmegenbe, ott felszálltam a hajóra és este már kezdtem

Január 7-november 9-ig dolgoztam 6 hét munka 2 hét szabaddal (kötelező volt lelépni a hajóról)

Reggeli 7:30-kor kezdődött általában, volt, aki 7-re ment és volt, aki 8-ra, mindig felváltva

Aztán jött az ebéd, reggeli után megterítettünk, jött a személyzeti ebéd, aztán büfé ebéd

Néha fel kellett menni a bárba, ha plusz italt kértek és azt fel kellett írni szoba számmal együtt

2 hetes útjaink voltak Budapest -Amszterdam / Amszterdam-Budapest útvonalon, ebben az időben legalább egyszer volt "tea-time", megőrülnek az amerikaiak a teáért és a sütikért, egy egész raklapnyi gyümölcs és torta és sütemény volt nekik ki pakolva

Körbe kellett kínálni a tea filtereket és forró vízzel felönteni a csészéket

Délután aki be volt osztva a bárba segíteni (ebéd és vacsora között), az ment egy kört a lounge-ba, feltöltötte a kekszeket, cukrokat, kávét, stb és ment egy kört a sundecken, a tetőn és ha valaki kért italt, fel kellett írni papírra a szobaszámot és a fogyasztást

Ezután jött a vacsora, előtte egy órával ki tettük 4x4 (2-2 üveg fehér/vörös bort) betöltöttük a jeges kancsó vizeket és ki raktunk minden asztalra egyet-egyet

Át vettük még egyszer a menüt és egy szekcióban ketten dolgoztunk, egyik felvette a rendelést, másik töltötte a bort és a vizet a vendégeknek

Előételt automatikusan adtuk a vendégeknek, ha valaki Cézár salátát kért inkább, azért be kellett menni a konyhába, majd jött a 2 fajta leves, ami közül választhattak

Majd a főételek és legvégén a desszertek

Miután desszerteket kiszórtuk mentünk megkérdezni ki kér kávét/teát, ezután jöttek a sajttálak, majd ha végeztek a vendégek lerámoltunk az asztalokról, ha kellett komplett "linken" csere, azaz abrosz/teríték csere, 7-en voltunk 136 terítésre, elosztottuk a feladatokat, én majdnem végig porszívóztam az éttermet napi 3x 4 hónapon keresztül és én feladatom volt a koszos abroszok szalvéták össze gyűjtése, elvivése a mosodába, majd a tiszták étterembe hordása és elhelyezése az étterembe a helyére, ahonnan a kollégák ki tudták venni

Szeptember-októberben 1-1 hetes útjaink is voltak Budapest-Rusze , Rusze-Budapest útvonalakon, voltak román bolgár horvát szlovák indonéz angol kollégák

Én azt a hibát követtem el, hogy nagyon rá szoktam ott az alkoholra és a cigire, de nem lehetetlen ezek nélkül is.

A fizetés akkor nettó 1600-1800 euró volt, most nem tudom hogy vannak.

Aztán este buli a crew messben és reggel kezdődött minden előről.

3x3-4 órákat dolgoztunk, kivéve amikor loading és tea time volt, akkor napi 14-16 órát. 8 ország városaiban jártam, ha bírod a pörgést nagyon jó, kommunikációképes angolnak muszáj lennie, mert közvetlenül a vendégekkel vagy kapcsolatban

Remélem tudtam segíteni ezzel

2023. máj. 28. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!