Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Melyik pizzázókban készül...

Melyik pizzázókban készül Budapesten durum lisztből a pizza?

Figyelt kérdés
A durumliszt sokkal egészségesebb és egyre több helyen azt olvasom, hogy az igazi olasz pizza hagyományosan mindig durumlisztből készül. A magyar pizzázóknál mégis csak elvétve találok róla infót, hogy durumlisztből készül-e a pizzájuk. Ti melyik pizzázókról tudjátok, hogy durum laiztből csinálják a pizzát?

2018. jan. 6. 09:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

Gyáltalán nem egészségesebb a durum ezt a hülyeséget amivel etet a média felejtsétek már el.

A durum ugyanolyan feldolgozott fehér búza csak egy másik fajtája.

Nincsen benne se több rost se több vitamin, egyszerű szénhidràtokból (cukrokból) áll.


Egészségesebb a teljes kiőrlésű, a rozs, korpa, árpa, zab, kukorica.


A durum népbutítás és ugyanolyan rossz mint a sima fehér kenyér.

2018. jan. 6. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
47%

Ezt én sem tudom miért kapták fel, de színtiszta átverés. AKi nem hiszi nézzen utána még a wikipédián is fent vannak az adatai...


A sima búzaliszt adatai:

Nutritional value per 100 g (3.5 oz)

Energy 1,418 kJ (339 kcal)

Carbohydrates


72.57 g

Sugars 0.41 g

Dietary fiber 12.2 g

Fat


1.87 g

Protein


13.70 g

Vitamins

Thiamine (B1)

(39%)

0.447 mg

Riboflavin (B2)

(18%)

0.215 mg

Niacin (B3)

(42%)

6.365 mg

Pantothenic acid (B5)

(20%)

1.008 mg

Vitamin B6

(26%)

0.341 mg

Folate (B9)

(11%)

44 μg

Minerals

Calcium

(3%)

34 mg

Iron

(30%)

3.88 mg

Magnesium

(39%)

138 mg

Manganese

(181%)

3.8 mg

Phosphorus

(49%)

346 mg

Potassium

(9%)

405 mg

Sodium

(0%)

5 mg

Zinc

(31%


A durumé:

Durum

Mennyiség /

100 g

Kalória (kcal) 338

Lipidek 2,5 g

Koleszterin 0 mg

Nátrium 2 mg

Kálium 431 mg

Szénhidrát 71 g

Fehérje 14 g

A-vitamin 0 IU C-vitamin 0 mg

Kalcium 34 mg Vas 3,5 mg

D-vitamin 0 IU B6-vitamin 0,4 mg

B12-vitamin 0 µg Magnézium 144 mg


--> egyedül magnéziumból van több benne, ugyanannyi fehérjét, cukrot/szénhidrátot, kalóriát, zsírt tartalmaz...

2018. jan. 6. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

A durumliszt más búzafajtából készül, de nem a fajta miatt egészségesebb, hanem mert itt is a teljes múzaszemet leőrlik, vagyis az is teljes kiőrlésű. Azért egészségesebb, mert így lassú a felszívódása.

A szénhidrátokat és cukrokat nem csak mennyiségük alapján érdemes rangsorolni táplálkozáskor, hanem a felszívódás fajtája alapján is (különösen akkor, ha valaki cukorbeteg, vagy inzulin rezisztens), de ettől függetlenül is érdemes a tápanyag felszívódás sebességét is figyelembe venni diétánál.

[link]


A kérdésre viszont senki sem válaszolt érdemben, mindenki egyetlen szóba kötött bele. (Azért senkit nem pontoztam le.)

2018. jan. 6. 11:00
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A sima durum marhára nem teljes kiőrlésű, csak ha rá van írva.

A sima durum ugyanúgy finomított. A durum nem az őrlés módját, hanem a búza fajtáját jelöli.

2018. jan. 6. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
70%

"A szénhidrátokat és cukrokat nem csak mennyiségük alapján érdemes rangsorolni táplálkozáskor, hanem a felszívódás fajtája alapján is (különösen akkor, ha valaki cukorbeteg, vagy inzulin rezisztens)"


De a durum ugyanúgy egyszerű szénhidrátokat tartalmaz, tehát gyors felszívódású.

Hacsak nem tk., de mint írtam, azt külön jelölik.


Téged jól átvertek...

2018. jan. 6. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem vagyok 100%-ig biztos a válaszom helyességében, de én úgy gondolom, hogy a kifejezetten olasz tulajdonú pizzériákban az eredeti recept szerint, durumlisztből készülnek a pizzák.

Én azt mondanám, hogy esetleg kérdezz rá telefonon.


[link]


Marcello Ristorante e Pizzeria

Cím: Budapest, Bartók Béla út 40, 1111

Nyitva tartás: 12:00–23:00

Telefonszám: (1) 466 6231


Bocanova Étterem, Pizzéria

Cím: Budapest, Kassai tér 14, 1142

Nyitva tartás: 12:00–23:00

Telefonszám: (70) 410 4433

2018. jan. 6. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

#5-ös, itt azt írják, hogy "A durumliszt (akár teljes kiõrlésû, akár nem) jobb GI-vel rendelkezik (mint a finomított búzaliszt, mindig ez a hasonlítási alap a liszeknél), olyannyira, hogy cukorbetegeknek ezt a lisztet illetve a durumtésztát ajánlják rutinszerûen a dietetikusok."

[link]

2018. jan. 6. 18:54
 8/12 anonim ***** válasza:
54%

Észrevetted, hogy egy tökéletesen nem hozzáértő oldalról linkelgetsz? Béres Alexandra, most komolyan? Mi köze a táplálkozástudományhoz?


Nézd már meg a tényeket, hogy a durumban is ugyanannyi cukor van, ugyanolyan kevés a rost és nem összetett szénhidrátokból áll, tehát cukorbetegeknek ABSZOLÚT nem ajánlható, akkor se, ha xy írt egy idétlen blogbejegyzést róla.

2018. jan. 6. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

#6-os, köszi, hogy a kérdésre válaszoltál, neked ment a pacsi érte.


igen, én is úgy gondolom, h az olasz pizzázók esélyesebbek ebben, csak furcsa, h nem írják sehol. marad a rákérdezés, de azért remélem, jön még valami hasznos tipp ezzel kapcsolatban

2018. jan. 6. 19:03
 10/12 anonim ***** válasza:
88%
Kedves Kérdező, én inzulinnal kezelt cukorbetegként - aki minden év egyik felét Olaszországban tölti (család+munka) - veled értek egyet.
2018. jan. 6. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!