Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Melyik pizzázókban készül...

Melyik pizzázókban készül Budapesten durum lisztből a pizza?

Figyelt kérdés
A durumliszt sokkal egészségesebb és egyre több helyen azt olvasom, hogy az igazi olasz pizza hagyományosan mindig durumlisztből készül. A magyar pizzázóknál mégis csak elvétve találok róla infót, hogy durumlisztből készül-e a pizzájuk. Ti melyik pizzázókról tudjátok, hogy durum laiztből csinálják a pizzát?

2018. jan. 6. 09:39
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

#8 nekem nem célom sem meggyőzni senkit, sem vitatkozni. a diabetikusok, akikkel eddig beszéltem mind azt mondták, hogy cukorbetegségre, inzulin rezisztenciára jobb a durum. Béres Alexandrát nem ismerem, az oldalát sem, Google dobta fel a témában, de ugyanazt állítja, mint a diabetikusok, akikkel eddig beszéltem.


lehet, hogy Béres Alexandra és mindegyik diabetikus téved és neked van igazad. készséggel elfogadom, ha mutatsz szerinted hiteles oldalakat, ahol leírják azt, hogy a diabetikusok tévednek és hiba cukorbetegségre durumlisztet ajánlani, illetve hogy a durumlisztnek nem is alacsonyabb a glukémiás indexe, mint a fehérlisztnek. viszont eddig ilyen linket te sem mutattál, szóval az érveidet nem annyira sikerült alátámasztanod, miközben tényekről beszélsz és más linkeket annyival lerendezel, hogy azok nem hitelesek. várom a hitelesebb linkeket.

2018. jan. 6. 19:30
 12/12 A kérdező kommentje:

Én totál nem értek a szénhidrátokhoz, cukrok és egyebek felszívódásához, meg a glukémiás indexekhez sem, viszont nem is állítom magamról, hogy értek hozzá. A wikipédia, itt elhangzottak és egyéb keresési találatok alapján arra tippelek, hogy talán a durumliszt azért lehet lassabb felszívású, mert "A búzafajok közül ennek a fajnak a legkeményebbek a szemei. A név arra utal, hogy a magfehérje igen ellenálló, ezért nehezen őrölhető. Ez a tulajdonság igen kedvező búzadara gyártása esetén, és nehezítő tényező más búzafajokhoz képest, liszté őrléskor. Dacára annak, hogy magas a fehérje tartalma, a durumbúza nem egy erős búza abban az értelemben, hogy segítené a tésztában kialakuló gluténhálózatot. A durumbúza 27%-a kivonható nedves glutén. Ez mintegy 3%-kal magasabb, mint más közönséges búza esetén" ez pedig kihathat az emésztés és felszívódás folyamatára is. Bár ezt nem találtam leírva - viszont cáfolatot sem találtam rá, hogy ne így lenne.

[link]


Szívesen fogadom a további forrásokat - bár inkább pizzázó ajánlatokra lennék kíváncsi...

2018. jan. 8. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!