Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ennek az etelnek az elkeszites...

Ennek az etelnek az elkeszitese otthon koltsegesebb, mint etteremben?

Figyelt kérdés

hawaii salata, ami tartalmaz csirkemell, jegsalata, paradicsom, kukorica, ananasz, cezarontet


ez az etteremben 1490 forint


elmentem a boltba megvasarolni mindent es ugy tunik sokkal tobbe kerul hazilag

egy jegsalata 300

ananasz konzerv 400

kukorica 200

paradicsom 3db 300

cezarontet 600

csirkemell 800

+ csirke sutese


ez kb eleg 3 adagra


2018. febr. 18. 12:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Most nem azért, de összeadva az összegeket ha csak két adag jön ki ebből a mennyiségből már jobban jössz ki, mint az étteremmel.
2018. febr. 18. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis 3 adagot kapsz nem egészen kettőnek az éttermi áráért.:-) Télen, amikor a legdrágább a friss zöldség, és a drága, de legalább jó sz..r kész salátaöntettel. Arról nem beszélve, hogy te 1 kg csirkemellel számoltál, holott jó, ha 15-20 dkg van egy adagban. Most akkor hol is költségesebb?:-)
2018. febr. 18. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

A hozzávalókat összeadva és elosztva hárommal, egy adag 866,666 Ft. Ez így kb a felébe kerül, mint az éttermi adag.


Nem értem, hogy jöttél arra, hogy házilag többe kerül!?!?!?

2018. febr. 18. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2018. febr. 18. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:

mert beleszamoltam az uzemanyag koltseget (bevasarlas), sutes koltsege, es ido ..

illetve nincs itt kiszolgalas, sem "ettermi elmeny"


ezert mondom hogy 900 ft csak alapanyagra dragabb, mintha etteremben kifizetek erte 1400-1500 forintot


vagy rosszul latom

2018. febr. 18. 13:44
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul.
2018. febr. 18. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
a csirke a legdragabb, azt mivel tudnam helyettesiteni ami laktat es nem kenyer?
2018. febr. 18. 14:03
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezek között egy olyan alapanyag sincs, amit bármelyik városban ne lehetne 4-500 méteres körzeten belül beszerezni. A csirkemell sütése 10 perc 3 adagra. Éttermi élmény valóban nincs, neked kell kiszolgálnod magad cserébe azért, hogy jóval olcsóbban megvan a vágyott kaja.:-) Ha ez számodra megér minimum 100%-os árrést (egy étterem nagy tételben, jóval olcsóbban szerzi be az alapanyagokat), akkor fogyaszd ott.
2018. febr. 18. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ne a csirkén spórolj, hanem pl. az önteten, nem érdemes kész, flakonosat venni. Ha gyakran akarsz ilyet enni, akkor érdemesebb a kukoricát, ananászkonzervet nagyobb kiszerelésben megvenni. Néha lehet kapni csirkefelsőcomb-filét, vagy te magad is kicsontozhatod, olcsóbb, mint a csirkemell, és teljesen megfelel ehhez a salihoz.
2018. febr. 18. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem is inkább comb, még finomabb is, persze ez ízlés dolga (nekem a csirkecomb is túl sovány, de azért sokkal jobb, mint a mell).


Rosszul számolsz, igen, illetve a te szempontodból lehet, hogy nem, vannak szubjektív dolgok. De előbb nézzük az objektíveket. A sütés minimális költségű (lemérted már egyszer is, mennyi? még egy olcsó ételnél is a hozzávalók adják a költséget, a sütőben másfél óráig sülő sütőtök az egyetlen, amit ismerek, ahol az elkészítés költsége magas a hozzávaló árához képest), az üzemanyagot nem is értem, ha nincs a közelben bolt s mindig be kell utaznod egy városba bevásárolni, akkor sokkal több cuccot veszel egyszerre s osztva már jóval kevesebb a benzinköltség (+szervízköltség, az is több, ha többet megy az autó).


Az idő és az élmény már nem számszerűsíthető... Ha neked kell az éttermi élmény és nagy munka főzni, akkor megértem, hogy nem éri meg számodra.

Én sokkal jobban szeretek itthon, nyugisan enni és főzni is szeretek, s főleg jó, ha tudom, mit teszek az ételembe, személyre szabhatom az arányokat, hozzávalókon változtathatok...


Nyilván vannak ételek, ahol a sok tényező és a drága hozzávalók, macerás elkészítés miatt nem annyira éri meg étteremben enni, mint más esetben (pl. rántotta étteremben sokszoros áron van, eszembe nem jutna ott enni, hacsak nem lenne más választásom, főleg, hogy én szeretem felturbózni a rántottáimat ezzel-azzal. azt otthon érdemes. viszont vegyes vadlevest vagy tengeri herkentyűs salátát számomra nem érdemes otthon készíteni, azt étteremben eszem).

2018. febr. 18. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!