Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért csak a krumpli és a...

Miért csak a krumpli és a rizs az állandó köre más köretet miért nem eszünk?

Figyelt kérdés
Állandóan csak rizs vagy krumpli van köretként amit eszünk. Ahol dolgozom ott van egy étterem és mindig vagy rizs vagy krumpli a menü köretje néha nagy ritkán saláta van. Olyan sok fajta finom köretek vannak miért ragadnak le csak ennél a kettőnél?
2019. febr. 17. 19:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%
Mert ezeket ismerik, tudják hogy finom, gyors elkészíteni, nem szeretnek kipróbálni újat.
2019. febr. 17. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 grafno ***** válasza:
88%
Ezt mindenki megeszi, ismeri, olcsó, gyorsan megvan. Ez fér bele egy átlagos étterem etlapjaba. A legtöbben húst esznek az étterembe és ezek passzolnak a legjobban a húsokhoz. Szerintem.
2019. febr. 17. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Felsorolnád azt a sokfajta, finom köretet? Érdekel, mert nálunk is mindig rizs, krumpli van 😁
2019. febr. 17. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 A kérdező kommentje:

Különböző saláták bulgur zöldségesen megcsinálja vagy kuszkusz stb

Rengeteg zöldség van azt csomó módon lehetne megcsinálni. Egyszerű vajon párolt zöldborsó is nagyon finom és sokkal egészségesebb

2019. febr. 17. 19:31
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk van tészta meg kenyér is. :D

Amúgy azért nert ezek a legelterjedtebbek, a válogatósok is szeretik, míg a salatát kevesebben.

2019. febr. 17. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
86%

Az átlag ember a körítést azért eszi, hogy jól lakjon és arra a krumpli/rizs/tészta a megfelelö.

A zöldségköret ugyan lehet, hogy egészségesebb, de sokkal kevesebb energiát ad, és akinek nem feltétlena fogyás a célja az evéssel, az tartalmasabbat választ.

2019. febr. 17. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Hajdina, gersli, párolt zöldségek, kenyér, tészta, kuszkusz, saláta, barna rizsa, kukorica kása, dara kása... Na ezek mind vannak nálunk menzán köretként.



Neked mi a kedvenced? És miert nem kéred, hogy legyen ilyen köret kajához?

2019. febr. 17. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
77%

Az éttermek nem mernek kockáztatni más köretekkel.

Én most nemrég krumplipüré helyett karfiolból csináltam pürét, nagyjából ugyanúgy kell elkészíteni, mint krumpliból, és nekem nagyon bejött. Aztán ott van még a csicsóka is. Elég jellegzetes íze van, biztos nem mindenkinek jön be.

Párolt zöldségeket szoktam még csinálni hús mellé, pl. egy kedvencem, ami laktató is egyben, a párolt kelbimbó.

Nekem finom köret, de nem választják azt sem napi szinten. Az ilyen káposztafélék pl. fingatnak, és képzeld el, ha valaki esetleg még ebéd után egy üzleti találkozóra megy.

Nálam sem általános köret.

Répát is lehet párolni hús mellé, de az kissé édeskéssé válik a főzéstől, és sokan nem szeretik az édeset a hússal.

Szóval eszünk, csak nem étteremben.

2019. febr. 17. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
79%

Jó kérdés !

És nem mindenki eszi meg őket, de a többség igen.

Én például a krumplit nem szeretem (nem is találkoztam olyannal, aki nem szeret rajtam kívül). De a rizs sem a kedvencem.

2019. febr. 17. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos elkeserítő de igaz, magyarországon csak a sima krumpli, és A vagy B rizs az ismert köret. Ezekből is a legegyszerűbb/legolcsóbb variációk.

A párolt/sült zöldségköret szinte számításba se fér vagy bármi nem hétköznapi, 5 percnél tovább tartó.


KÖRETEK amúgy:


Fehér, sárga, piros krumpliból:

sima sós vízben főtt burgonya

petreszelymes

törthagymás

püré varicók

tócsninak

hercegnő

burgonyafánk szószos husokhoz

graten burgonya

sültkrumpli

steakburgi

töltött burgi

krokett



rizsfélék:

A vagy B fehér rizs

barna, vad, fekete rizs

basmati

jázmin

rizotto

paella

arancini


gabonák:

hajdina, quinoa, amaránt, kuszkusz, bulgur, gersli


zöldségköretek:

párolva, grillezve, töltve, főve, sütve, vegyesen variálva rizzsel(pl. rizibizi) és krumplival variálva rétegezve sütve végtelen kombinációban. Vagy bármely fent említett gabona körettel vegyítve fantázia kérdése.



EGYÉB köretek:

tésztafélék

nokedli/galuska

dödölle/gánica

kukoricakása

puliszka

zsemlyegombóc



Mégbiztos van 100 más is, egyszerű háziasszonyként "hirtelen" ennyi jutott eszembe.;)

2019. febr. 17. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!