Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Mi a jelentősége annak, hogy...

Mi a jelentősége annak, hogy valaki pozitív faktoros, vagy negatív faktoros? Van e lelki, asztrológiai, elemi jelentése?

Figyelt kérdés
Milyen a gondolkodása különböző faktoroknak, mitől pozitív valaki, és mitől negatív? Úgy gondolom, hogy az antitestek birtoklása nem feltétlenül jelent csakis, és kizárólag genetikai hátteret. Tehát, tételezzük fel, hogy a négy vércsoport valamennyi eshetősége előfordul a génekben inkarnációkor (földhözragadtaknak megtermékenyülés) és azok a sejtek lesznek aktiválva az embrióban, ami éppen asztrológiai, lelki, vagy elemi (víz, tűz, szél, föld) szempontoknak leginkább megfelel. Persze, bizonyára Isten keze is benne van a dologban, de főként a szellemiség (pl. ha valaki vízöntő és víz elemű, nagy valószínűséggel lesz B, ha éppen oroszlán és tűz, akkor 0...) De a faktornak mi a szerepe az egészben? A vonzás, és a taszítás? Azaz, a pozitív faktor körül folyik a világ, de a negatívosok mozgatják, vagy fordítva? Jó volna tudni!

2014. okt. 28. 00:10
1 2
 1/14 Ozmium42 ***** válasza:
48%
Te mi a bitang frászkarikát hordasz itt össze? :OOO
2014. okt. 28. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:

Jaaaaa, hogy a vércsoportra és a Rhesus faktorra gondolsz... Jézusom, ezt leírhattad volna. Öt perce bámulom az írásodat, mire leesett.


Ki kell ábrándítsalak: de, a vércsoport és a rhesus-faktor kizárólag biológiai dolog. Nézz utána, még egy gimis bioszkönyvben is nagyon szépen le van írva, hogy hogyan működik. :)


Nem szeretem mások vallását kritizálni, de tökéletesen felesleges dolog egy megmagyarázható jelenségbe belekeverni asztrológiát és Istent. A vércsoport és a Rhesus-faktor pedig épp egy megmagyarázható, faék egyszerű dolog.

2014. okt. 28. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Hajaj, még sokat kell reinkarnálódnotok... Leszavaztalak titeket, mert nem a kérdésre feleltetek.
2014. okt. 28. 00:43
 4/14 Ozmium42 ***** válasza:

Nekem még most sem esett le, és akkor maradjunk csak a biológiai résznél.


Pozitív és negatív Rh-vércsoportnál van, de nem antitestekről hanem antigénekről beszélünk, nincs semmiféle embrionális sejtaktiválódás, nem tudom, miféle "négy vércsoportról" van szó, amik mindegyikének meg kellene lennie a genomban, és akkor bejön a B meg 0 vércsoport is valahonnan.


WTF?

2014. okt. 28. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:

"nem tudom, miféle "négy vércsoportról" van szó, amik mindegyikének meg kellene lennie a genomban, és akkor bejön a B meg 0 vércsoport is valahonnan."


Előbb letagadod, hogy nem tudod miféle négy vércsoportról van szó! A, B, AB, 0. aztán meg mondod, és akkor bejön... vagy önellentmondásos vagy, esetleg skizofrén, vagy már annyira fáradt vagy, hogy azt sem tudod, mit gépelsz. Magad vallod be, hogy tudod.


Imé, a vércsoportok: [link]

2014. okt. 28. 00:53
 6/14 anonim ***** válasza:

Szíved joga leszavazni minket, amennyiben számodra nem volt hasznos a válaszunk. :) Mindazonáltal, ha valami tökéletesen megmagyarázható tudományos eszközökkel (a statisztika egyértelműen kimutatja, hogy a vizsgált magyarázótényezők lefedik a természetes variabilitását, és nincs meg nem magyarázható anomália), akkor felesleges külső befolyást keresni.


Érted: ha valami láthatatlan, vagy természetfeletti jelenség befolyásolná a vércsoportok vagy a Rhesus-faktorok kialakulását, akkor lennének rejtélyek a tudomány számára. Akkor a tudomány azt mondaná, "figyeljetek, 1000-ből 990 esetben ez történik, de van ez a 10, amikor a szöges ellentéte jön ki a dolognak. Ráadásul mind a tíz decemberben született, de három országra egymástól és nem rokonok." De ilyen nincs.


A vércsoport és a Rhesus-faktor kialakulása teljesen determinisztikus, még ha az ivaros öröklődés random elemei miatt véletlenszerűnek is tűnik.

2014. okt. 28. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 Ozmium42 ***** válasza:
100%

Nem kell, hogy belinkeld a Wikipédiát, gyógyszerész vagyok, ismerem a vércsoportokat. A baj nem velem van, hanem veled, hogy olyan szintű fogalmi zűrzavarban vagy, hogy teljesen érthetetlen, amit leírsz. Tudományos szavakat használsz, én ismerem ezek valódi jelentését, de te nem azt érted alatta, amit valójában kellene, hanem valami teljesen mást, és ezt nem fogjuk kitalálni, ha nem fejted ki.


Mi az a pozitív és negatív faktor?


A vércsoportok között nincs ilyen. A faktort, amire utalsz (?), az az Rh-faktor. Vércsoport (és nem faktor) lehet Rh+ és Rh-, attól függően, hogy az RhD nevű gén benne van-e a genomban, vagy nincs. Ez valóban egyszerű, mint a faék, nincs asztrológia, nincs lélek, nincs Isten a képletben, és az "összes eshetőség" 1 darab, tudniillik nincs választási lehetőség. Ha van géned, Rh+ vagy, ha nincs géned, Rh- vagy. Az embrió nem tud választani, hogy milyen genetikai állományú ivarsejtek egyesüléséből jön létre.


Ha nincs értelme a "pozitív és negatív faktornak", akkor hogyan vezetjük le belőle, hogy milyen a hatása az AB0 rendszerre? Az Rh rendszernek semmi köze hozzá, genetikailag ez egy teljesen másik jelenség.


A négy vércsoportot még ott említed meg, ahol az Rh-rendszerre hajazó értelmetlenség van, ezzel növelve a zűrzavart. Rh-rendszerben nincs 4 vércsoport, AB0 rendszerben meg nincs +/-.


Az antitest szót használod, pedig teljesen mást jelent, mint az antigén, amire valószínűleg gondolsz, ez is elárul valamit.


Hab a tortán, hogy nem csak a babonáknak nincs hatásuk a vércsoportok kialakulására, de semelyik vércsoportnak sincs befolyása a személyiségre. Azt hiszem, ez az utolsó mondat válasz a kérdésedre, úgyhogy fel is pontozhatsz akár.

2014. okt. 28. 01:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Felpontoztalak, s valóban, rosszul fogalmaztam, de tudod, én haladó spirituális tanító, lelki kurzus tanítvány (több beavatásom is van), és Istenhívő ember vagyok, szóval a materiális dolgok tőlem kicsit távol állnak. Hiszek az újjászületésben, a halál utáni életben, sőt, jobbat mondok, visszaemlékszem korábbi inkarnációmra. Mellékállásban számmisztikus vagyok. Tehát bizonyára már látod, látószögünk nem úgyanazon a horizonton van, egész mást látok ebben én, és mást te. Azzal neked is egyet kell értened, hogy vannak szellemi segítők, és azok azt a vércsoportot adják, ami legjobban passzol a fejlődésedhez, az RH pedig kiegészítő. Utánanéztem, és egy külföldi lapon láttam utalásokat arra, hogy pl. a +-osok könnyebben vesznek fel energiát csakráikkal, míg a negatívosok nagyobb lenyomatot képesek adni a környezetre.
2014. okt. 28. 01:34
 9/14 Ozmium42 ***** válasza:

"Azzal neked is egyet kell értened, hogy vannak szellemi segítők, és azok azt a vércsoportot adják, ami legjobban passzol a fejlődésedhez, az RH pedig kiegészítő."


1. Miért kell?

2. Nem értek egyet, szerintem nincsenek szellemi segítők.

3. A vércsoport nem befolyásolja a fejlődést.

4. A vércsoportot nem a szellemek adják, hanem a genetika.

5. Amíg nem létezek, nem passzolhat hozzám semmilyen vércsoport, ha meg már létezek, meg van a vércsoportom is, puszta materiális okokból. (van saját DNS-em, ami egyértelműen meghatározza)

6. Nem tartom megalapozottnak a spirituális fogalmakat, úgyhogy felőlem akármit is ki lehet találni arra, hogy mi a szerepük benne a vércsoportoknak. Nem kell, hogy megalapozott, tényekkel bizonyított legyen (ez a földhözragadtak dolga), úgyhogy persze, csakra, lenyomat, kiegészít, meg minden, bár az energiát már nem engedem, az már megint egy hamisítás.


[link]


7. Az Rh amúgy nem egészít ki semmit, nem is tudom értelmezni, mit kéne kiegészítenie.

2014. okt. 28. 01:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:

Egyszerűen nem fogom fel, hogy mit keress egy materiális felfogású gyógyszerész az ezotéria területén. Ha eleve mindent tagadsz, ami ezen a téren elfogadott, akkor minek akarsz válaszolni? Segíteni azoknak, akik még "nem józanodtak ki" a szellemből, és nem váltak anyagimádóvá? Persze, anyagimádat, az valaki, akkor fontos ember vagy, tudós, szakértő, professzor, tanár, ha imádod, és szolgálod az anyagot. Ha megtagadod, akkor ellenség vagy, akit ki kell mozdítani a helyéről, és el kell takarítani.

Erre csak Jézust tudom idézni! "Jézus Péternek: Hagyd, még nem tudják, hogy mit tesznek." Esetleg, hogy mit gondolnak...

2014. okt. 28. 02:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!