Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Igaz az, hogy a gondolataink...

Igaz az, hogy a gondolataink teremtő erejűek? Mind a pozitív, mind a negatív gondolatok.

Figyelt kérdés
2014. febr. 17. 21:46
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
A pozitív gondolatok szárnyakat adnak, a negatívak lebénítanak. De madár azért nem leszel...
2014. febr. 17. 23:10
 12/21 *Nekomimi* ***** válasza:

Páran már leírták azt, amit én is most lefogok. :P

Szóval, teremtő erejűek igen, de önmagukban nem elegendőek. Ha pozitívan állsz valamihez, például egy vizsgához, akkor kedved lesz tanulni, mert pozitív vagy, nem fogsz halogatni. Tehát tanulsz, tudsz és levizsgázol. Viszont ha folyton azon gondolkodsz, hogy blee, ez nehéz, ezt nem tudom, így meg úgy, akkor tele vagy negatív gondolatokkal és nincs kedved tanulni sem mert " úgysem sikerül ". :)

2014. febr. 18. 02:00
 13/21 hosszúhajú ***** válasza:
ezt sosem hittem el. életem legoptimistább szakaszában értek a legnagyobb pofára esések, pedig nem azokat "teremtettem" meg
2014. febr. 18. 04:55
 14/21 anonim ***** válasza:
43%
kezdjük ott, hogy a gondolatok lehetnek teremtőek függetlenül attól, hogy negatív vagy pozitívak azok (pl. feltalálód a hordozható wc-t és máris teremtettél valamit vagy elhatározod, hogy gyereket akarsz nevelni és ismét teremtettél valamit hát lényegében ennyi ennyit a teremtésről). De véleményem szerint a bort nem tudod vérré változtatni a puszta gondolatoddal ez már egy átlag embernek is nagy falat lenne.
2014. febr. 18. 09:58
 15/21 anonim válasza:
0%
Olyan is van, hogy ha nagyon hiszel egy hülye állításodban, és emellett határozottan (pozitívan) kiállsz, akkor ezzel még a végén az "okosokat" is képes leszel elbizonytalanítani. Ha sokan mondják ugyanazt a hülyeséget, még nagyobbat üt. Lehetőleg persze ne a szorzótábláról legyen szó.
2014. febr. 18. 10:12
 16/21 anonim ***** válasza:
10:12 ezt ha jól tudom a pszichológiában kisebbségi hatásnak hívják mikor olyan határozottan állítasz valamit, hogy elbizonytalanítod a többieket.
2014. febr. 18. 10:14
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

>Csak egyre több helyen olvasni, tv-ben látni, hogy pozitívan kell gondolkodni, mert az jó tapasztalásokat hoz az életünkbe, a negatívan gondolkodó emberek pedig szenvedni fognak.

Ez egy ügyes marketingfogás, amivel sorozatgyártott könyvek, filmek, tanfolyamok tömkelege adható el. Igen, a pozitív hozzáállás segít, a negatív gondolkodás pedig hátráltat, de az összes "gondolattal teremtős" meg "bevonzós" duma, az összes áltudományos magayrázat (kvantumfizika stb.) mind kamu.

2014. febr. 18. 14:05
 18/21 anonim válasza:
0%
Ha hónapokig éhezel, hogy megvedd magadnak a legdrágább mobilt, vagy akármilyen kütyűt, akkor pozitívan godolkodtál magadról mások előtt, így gazdag emberként fogod leélni a hátralevő életedet kvázi.
2014. febr. 18. 14:27
 19/21 anonim ***** válasza:
10%
Nem igaz.
2014. febr. 18. 15:14
 20/21 anonim ***** válasza:
49%

Minden gondolat teremtű erejű.

De nem mindegy, milyen szinten: attól még, hogy elképzeled, hogy megnyerted a lottót, vagy túléled a hatodikról való leugrást, még nem fog megvalósulni.

Azonban a saját világodat folyamatosan a gondolataiddal teremted meg. Mit észlelsz a környezetedből; hogyan viszonyulsz mindehhez; ez sokkal több mindent meghatároz, mint bármilyen más manifesztációja a gondolatoknak.

És nincsenek jó meg rossz gondolatok: Gondolatok vannak, címke nélkül!

2014. febr. 20. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!