Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért olyan nehéz az együttélé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért olyan nehéz az együttélés? Miként ne legyek idealista és próbáljam meg elfogadni azt, hogy semmi sem tökéletes?

Figyelt kérdés
Három és fél éve élek párkapcsolatban, melybe egy szakítás után szinte rögtön beleugrottam. Tudom, nem ez volt a jó megoldás, de szeretetre és törődésre volt szükségem (remélem vannak akik megértik ezt)! A mostani kapcsolatom 3 hónappal ezelőttig távkapcsolat volt, amit nagyon nehezen éltem meg (volt, hogy 9 hónapig nem is találkoztunk). Igazából nem is értem miért maradtunk együtt rengeteg szenvedés, veszekedés volt benne. A távkapcsolat utolsó idejében szinte már csak veszekedtünk, aztán sírtunk, hogy mennyire szeretjük egymást hagyjuk abba a veszekedést. Végül pár hónapja hazaköltözött a párom, és egyből összeköltöztünk. Én előtte soha nem éltem együtt senkivel, ahhoz voltam szokva, hogy meg van a saját kis nyugalmam az életem a kis hülye szokásaim. Az együttélés borzalmasan megy, teljesen kivagyok. Nem vagyok ura az életemnek, ráadásul a családban is történtek tragikus események. Pár éve még egy életvidám ember voltam, most viszont teljes depresszióban szenvedek, későig dolgozom és soha nincs vége semminek. Elhanyagoltam a barátaim és rettentően egyedül érzem magam, közben viszont nem szeretnék emberek közé menni. Szeretnék ebből az egészből kikeveredni, de mindenhol csak a kötelezettségeket látom, azt hogy még mit nem csináltam meg, mit csinálta rosszul. Mintha nem is élném az életem csak léteznék és ennyi. Talán szakemberre lenne szükségem, de kicsit gyengeségnek érezném. Mások ezt nem veszik észre (kivéve a páromat), hogy mi zajlik bennem, igyekszem mindig a vidám oldalamat mutatni. Igazából nem tudom miért írtam ide, talán csak kiakadtam írni valamit magamból. A gondolatok kavarognak, és már nem tudom mi az amit én igazán akarok és szeretnék az élettől. A bezáródó ajtók után nem látom a kinyíló ajtókat. Azt mondják fiatal vagyok még csak most leszek 27 előttem az élet. Hát nem tudom, csak azt tudom, hogy sokáig ez így nem mehet.
2016. jún. 28. 12:25
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Van barátnőm, elég régóta és meghallgatom, de tény, hogy ezt a nyafogást(mert hidd el, hogy ez az), nem viselném el.

Egy normális nőnek nincs szüksége folytonos támaszkodásra, megerősítésre és annak igazolására, hogy ő a legcsodálatosabb.

Egy normális nő dolgozik, él, szeret, kiegyensúlyozott... és mindezt férfi nélkül is.

Egy ilyen nőhöz be lehet csatlakozni, de egy rinyagéphez nem lehet. Kiszolgáltatott lesz, amitől szánalom keletkezik, aztán jön az érzelmi zsarolás, a féltékenykedés, bűntudatkeltés, kutatgatás, megcsalás, mert szeretethiány és mert nincs elég figyelem, stb.

Ez egy dominó, aminek csak a legelső kockáját kell megtanulni felismerni, mert ha megindult, már nagyon nehéz kiszállni belőle.

Több ilyenben is volt részem és mára nagyon hamar meglátom a jeleit és rajtad látom, a soraidból kiolvasom.

A lényeg, hogy neked kell változnod és nem neki(lehet, hogy neki is, de irreleváns a te problémádnál)

2016. jún. 28. 13:08
 12/32 A kérdező kommentje:
Ó hát azért nem látod át a helyzetet. Nagyon sokáig nem voltak problémáim! Amíg nem keletkezett részéről egy nagyon nagy megbántás! Ami úgy kezelt mint a legtöbb férfi, hogy jaj felejtsük el! Ez nem így megy! Ha megbántok valakit beismerem, bocsánatot kérek, majd igyekszem, hogy többet ne forduljon elő! A páromat mindenben támogatom, mindenben segítek neki és mindig meghallgatom. A saját problémáimat nem nyomom rá, nem terhelem vele. Figyelem, hogy mi az amit szeret, mi az ami érdekli, és ha tudom megadom számára. De a figyelmet én is elvárnám. Nem vágyok nagy dolgokra, csak figyelemre, nekem nem az kell és nem azzal tesz boldoggá, ha vásárol nekem dolgokat, hanem az, ha megjegyzi például a születésnapom, ha megjegyzi, hogy mondom neki, hogy megbeszélésem lesz ekkor meg akkor és mikor megyek nem rám támad, hogy nem mondtam neki miért nem. Én meg csak nézek, hogy mi van??? De ez az egész még csak nem is érdekelne. A legnagyobb baj az, hogy vele nem lehet semmit de semmit megbeszélni. Neki meg van az elképzelése és úgy legyen. Szerinte úgy oldódnak meg a dolgok, ha nem beszélünk róla. Hát szerintem meg nem. Ha mindenki maga tervez és nem beszéli meg a másikkal az úgy nem megy. Tudod hányszor kértem már? Rengetegszer. Akkor jön a ne haragudj igazad van. De semmi sem változik. Szerintem egy kapcsolatban meg kell beszélni a dolgokat. De ami igazán zavaró, az az hogy mindig változik amit mondd. NEm lehet rá számítani, hogy ami meg van beszélve az úgy lesz. Nem egy-egy alkalomról van szó, hanem arról, hogy folyamatosan ez megy. Szeretem a spontaneitást, de a kapcsolatban kellenek biztos pontok.
2016. jún. 28. 13:27
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Igen igazad van olyan nincs hogy csak az egyik félben van hiba. Válaszom talán elhamarkodott volt, fél információkból nem lehet biztosat mondani. Egyébként szerintem személyes hosszabb ismerettség nélkül, az összes információ(mindkét fél részéről) nélkül, nem is lehet jó tanácsot adni.

Az eddigiek alapján:

Napi 12 óra munka,

Aztán otthoni teendők,

Nincs ami feltöltsön,

Lelki dolgokon nem vagy túl.

Így nem is csodálkozom hogy ilyen állapotban vagy és úgy érzed magad ahogyan.

Ezt nevezik mókuskeréknek, tekersz, tekersz, aztán kidőlsz(jelen pillanatban), nincs amitől fel tudnál töltődni, nincs ami értelmet adna az életednek.

Voltam ilyen életszakaszban. Dolgoztam ennyit, még többet is, vittem a feleségem helyett a háztartást, kikapcsolódásra nem volt időm, tudom milyen ez.

De felismertem hogy ez nem fenntartható állapot, és léptem egy nagyot! Kiléptem a "komfortzónámból" ha lehet azt még annak nevezni. Átéltem még ezután, ennél is rosszabb 2 évet. De mindent beleadtam, éreztem hogy most én formálom az életemet, a sorsomat.

Nagyon sok minden megváltozott mára. Most végre élek! Elveszítettem számomra fontos dolgokat, embereket, de lettek helyettük újak. Van amit sajnálok, de úgy érzem lemondások árán nincs nyereség. Összegezve ma százszor boldogabb vagyok mint annak idején, és ezért már megérte.

2016. jún. 28. 13:33
 14/32 anonim ***** válasza:

Akkor viszont bocs, de nektek nem kéne együtt lenni.

Nem tudtok kommunikálni.

Ne tekintsd evidenciának a kommunikációt, de még csak ne is gondold, hogy bármelyikőtök hibásabb a másiknál.

Egyszerűen nem illetek össze.

Hány ilyenem volt nekem is, hogy dugtunk mint a tengeri vidrák a naplementében, de azon túl egyszerűen semmi nem működött?

Ez van, el kell ismerni, hogy valahol megrekedt a kapcsolatotok.

Engem is sok nő szidott ugyanezért, aztán megtaláltam azt, akivel szuperül megvagyunk és jó a kommunikáció is.

Az, hogy elfelejt egy évfordulót, azért nem lehet casus belli, de a rád förmedés a találkozó miatt vagy az, hogy nem lehet vele megbeszélni semmit, az vállalhatatlanná teszi.

No nem közvetlenül ezek, hanem a hosszútávú hatásai miatt.

A te döntésed lesz, hogy megbékélsz-e ezzel vagy lelépsz, de arra ne számíts, hogy megváltozik, mert ilyet nem kérhetsz senkitől sem.

Tőlem se kérjék és én sem kérem senkitől. Válassz másikat vagy fogadd el, ennyi a lehetőséged.

2016. jún. 28. 13:37
 15/32 anonim ***** válasza:
Pontosan, arra kár számítani hogy valaki megváltozik. Főleg nem egy felnőtt ember. Tovább kell lépned
2016. jún. 28. 13:40
 16/32 A kérdező kommentje:
Szeretnék boldog lenni és azt szeretném, hogy mindenki az legyen körülöttem. Jönnek az elvárások, egymással ellentétes elvárások és nem tudok nekik eleget tenni. És odáig fajult a helyzet, hogy már nem tudom, hogy én magam mit szeretnék. Nem vágyom másra csak egy kis magányra, nyugalomra, hogy rájöjjek mit akarok, mert már elvesztem. Mindenki mondja, jaj ennek vége aztán nyugalom lesz, csak nálam soha nem volt ilyen. Túl lelkiismeretes vagyok, és csak hajtok, már nem is tudom, hogy miért. Ráadásul szellemi munkát végzek, állandóan pörög az agyam, gondolkodok, haza úton is, aztán hazaérek és már nincs az mint előtte hogy egy kis nyugalom, hogy kikapcsoljam az agyam, most kezdődik az, hogy még mi nincs befejezve, miért van valami szét. Aztán ezen pörgök és azon, hogy mit nem tudtam befejezni munkában. Aztán jön a többi megoldandó. Akkor azon gondolkodni, hogy mi lesz a jövőben (nem írom le a munkám, de eljött az az idő, hogy a jövőn kell gondolkodni és azért hajtani, hogy meglegyen a saját kis vállalkozásom, és reménykedek, hogy akkor magam osztom be az időm). És hátra nézek és sokszor semminek nem látom az értelmét. Nem nyafogni akarok, nem is azért írtam, hogy megkapjam a sok igazságok másoktól, csak egyszerűen ki akartam írni magamból, nem akarom a szeretteim ezzel terhelni.
2016. jún. 28. 13:45
 17/32 Költőnő? ***** válasza:
Veled nagyon nagy bajok vannak. Nem bantásképp. Leírod, hogy mik a te hibáid, majd jön mind után szépen egy de. Ezek mind kifogások. Szenvedsz egy kapcsolatban, amiben nem érzed jól magad, DE.... helyette idealizálsz egy világot és még több elvárást támasztasz magadnak. Azért vagy ilyen szarul, mert szarul akarsz lenni. Meg mielőtt nekem is jönnél a kifogásokkal, megmagyarázásokkal; teljesen felesleges. Zéró felelősség önmagad irányába, mint a magyar társadalom min 70%-nak. 1000 kilométerről bűzlik a gyávaság. Tudom, mert ugyanezen én is keresztülmentem.
2016. jún. 28. 13:54
 18/32 anonim ***** válasza:
Nekem is nehéz volt kezdetben...az első kb 1 év volt a nehéz. Meg kellett szoknom mindent... Neked is menni fog, ne add fel! Viszont a lelki problémáidra nem az a megoldás, hogy nem beszélsz róluk és mindig vidám vagy... Ha nem tudod egyedül megoldani ezt, akkor keress fel egy szakembert.
2016. jún. 28. 14:02
 19/32 A kérdező kommentje:
Gyávaság? Nem nevezném annak. Rengetegszer fel kellett már állnom és változtatnom. Ekkor kiléptem a komfortzónából, és soha senkit nem tiportam el. Miért nem lépek ki? Mert szeretjük egymást. Úgy éreztem adok egy kis időt, hátha összecsiszolódunk, hiszek abban, hogy ami elromlik meg kell próbálni megjavítani, nem egyből kidobni. Ha nem javul, akkor persze lépni. Kiírtam magamból ami bántott, nem Csernus Imre féle módszer fog segíteni. Bár még az is lehet! Szép napot, akinek sikerült és boldog gratulálok, akiknek meg nem, azoknak hajrá.
2016. jún. 28. 14:34
 20/32 anonim válasza:

Szia!

Én teljesen megértem, amit érzel, hasonló cipőben járok, csak itt én vagyok a srác. Itt egy példa, hogy én milyen kapcsolatra vágynék, amivel úgy gondolom, hogy 150%-ig boldog és elégedett tudnék lenni most:

van egy barátnőm, akivel hetente / kéthetente találkozom, akkor szórakozunk, moziba, színházba, étterembe járunk és persze hancúrozunk. Élvezzük az életet. Nem vesszük borzasztóan komolyan az életet, de nyilván nem jöhet szóba harmadik fél, szórakozunk, a miénk a világ. Közben mindketten alakítjuk a karrierjeinket (ezért is írtam, hogy hetente VAGY kéthetente találkozunk) és kész. Siker a karrierben és siker a magánéletben... aztán ha úgy érezzük, talán fordulhat komolyabbra, de semmiképp sem bánkódunk, ha nem úgy jönne össze, hiszen kölcsönösen kiélveztük azt a néhány hónapot / évet. Ha nem működne, akkor is ott lenne a lehetőség egy váltásra, új kapcsolat, új emberek, új környezet... ;)

24f

2016. jún. 28. 15:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!