Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segítség! Hogyan verjem ki a fejemből az eljegyzés gondolatát?
A párommal 2,5 éve vagyunk együtt (2 éve együtt élünk saját lakásban). A kapcsolatunk mélységéből stb. adódóan nálam eljött már az ideje az előre lépésnek. Rákérdeztem nála és a válasz egyértelmű volt: nála még nem. Nem mondta ő hogy sose, de sugallta, h nem mostanában :(
Mondanom sem kell, h rosszul érintett, de próbálom/próbálnám elfogadni..
Azóta azonban csak a házasság/eljegyzés témába botlom mindehol.
Pl. Kiránduláson a néni kérdezi: "fiacskám, hogy lesz rád jó így a vőlegény öltöny ?" :)
- a bankban hivatalos ügyintézésnél: "Családi állapota?"...:(
- szüleim kérdezik a héten:"..és hogy vagytok? Esküvőre mikor menjünk?" :)
- Korunkbeliek akikkel együtt jártunk suliba meghívtak egy lagziba májusban
- véletelnül össze akadtam egy kollégám apukájával:" és te házas vagy? Vagy most készülsz férjhez menni?"...
Erre mégsem mondhatom, h mennék én mennék, de nem vesznek el... elég ciki...és egy kicsit tán megalázó is az a tény h én eldöntöttem, h le tudnom és le is szeretném élni vele az életem, de ő meg "próbálgatna" még..
Csak azért találnak be az emberek most ezzel a témával a szokásosnál is többször, mert én magam is ezzel foglalkozom, vagy hogy van ez?
Nagyon szeretnék lekattanni a témáról és mást találni amivel foglalkozhatom (ami önmagában is nehéz, hisz az ember mindig arra figyel ami épp a legjobban érdekli), de így hogyan, ha minden nap, minden héten eszembe juttatják...az én szívem ezt nem bírja
Komolyan mondom, h segítség kell, mert kikészítem magam. A páromnak semmit sem mondok, mert azon kívül h megbeszéltük (tudom az ő álláspontját is) nincs mit hozzá fűzni..nem akarok hisztis p**** lenni.
Valaki tudna segíteni, hogyan jöjjek le a témáról és mivel tereljem el a gondolataimat? Örülnék pár hasznos tippnek.
Annyi idős vagyok mint te.
Nálam tavaly volt ilyen.
amivel én le tudtam szállni erről a témáról,az a konkreizálás volt.
Oké,nem most akar,ezt megértettem.
De ő meg azt értette meg,hogy 30 éves koromra gyereket szeretnék,és azt olyan kapcsolatba,ami már tart egy ideje.
Tehát ha komolyan gondolja,akkor határozzuk el magunkat,ha nem,akkor elköszönünk,nekem nem kell olyan pasi,akivel ott állok 30 évesen,hogy jó lenne egy gyerek,és ő benyögi,hogy sorry,de én még elvenni se akarlak...
Így átbeszéltük a dolgokat,elmondta,hogy ő is szeretne gyereket 3-4 éven belül,ő is házasságba szeretne,megbeszéltük kinek mi az elképzelése egy esküvőről.
Ennyi engem megnyugtatott,onnantól inkább a baba foglalkoztatott,hiába tudtam ésszel,hogy az még évk,és leginkább az én elhatározásom,hogy még évek.
így teljesen váratlanul ért,2 hete kérte meg a kezem. :)
Ha nem kapsz tőle egyértelmű választ, hogy X éven belül, akkor előbb utóbb úgyis robbanni fogsz és akkor lesz ott hiszti a javából.
Szerintem ő most elvan, mint marci hevesen. Vagy nem fontos neki, de tudja,ha megmondja vége mindennek.
8/10 Van kommunikáció, az első perctől kezdve beszéltünk róla h tudjuk már az elején h nem csak az időnket vesztegetjük egymással..Mint azt írtam, azt hittem h ennek tudatában jó irányba haladunk és megvannak a megfelelő időközönkénti előre lépések is. Összeköltözés, később saját lakás, autó, aztán 1,5 év után ékszerboltokba vitt..majd csend lett. Mindig vártam, h biztos azért h minél nagyobb meglepetés legyen..de azóta eltelt 1 év és leesett már nekem is h nem ezért. Ekkor kérdeztem meg, h változott e vm, mire megkaptam, h nem, a gondolat, a cél ugyan az, csak később...
az pedig az én hibám ha ezzel nem tudok mit kezdeni..nem a kommunikáció hiánya vagy bármi más.. csak az én elfogadásommal van a baj.
Ha csak sugallja, hogy ez nem most lesz, akkor a kommunikációtok elfogadhatónak sem mondható.
Meg ez az érv.. nem akarom kihisztizni. Normális felnőtt emberek vagytok, az, hogy rákérdezel, hogy mire számíthatsz vele kapcsolatban, és nyílt, egyenes válaszra számíthatsz az nem hiszti. Inkább nála hiszti, ha nem tud válaszolni.
Egyszerűen ennyi:
Aranyvirágszálam, a követező 3 évben tervezel továbblépést a kapcsolatunkban?
"egy kicsit tán megalázó is az a tény h én eldöntöttem, h le tudnom és le is szeretném élni vele az életem, de ő meg "próbálgatna" még"
Egy egy kulcsmondat. Abszolút igazad van.
Két és fél éve vagytok együtt, két éve együtt is laktok. Szerintem semmilyen meglepetés nem érné őt veled kapcsolatban, ha elkötelezné magát. A házasság, az eljegyzés egyfajta elköteleződés. Együttélni bárkivel lehet, de összeházasodni csak a legjobbal.
Ha a párod hárítja, akkor nem biztos a kapcsolatotokban, nem biztos, hogy téged akar az élete végéig. És valóban megalázó az, hogy "próbálgasson" még egy ideig.
26-27 évesen pláne nem vagytok "túl fiatalok" sem ahhoz, hogy előrébb lépjen a kapcsolatotok, bár ma ugye divat simán "papírnak" hívni a házasságot, és nyűgnek tartani.
Az viszont nagyon nem korrekt a párodtól, hogy játszadozik veled. Ha téged akar, akkor ideje az eljegyzésnek, és lassan a házasságnak. Ha nem téged akar, akkor vállalja fel. 26 éves vagy, mire egy új párkapcsolatot találsz, simán eltelhet 2-3 év, mire ott eljutsz a házasságig, bőven elmúlsz harminc. Mikor lesz babád?
Egy férfinak könnyű ezt hárítania, neki akár 70 évesen is születhetnek gyerekei (lásd Picasso, Chaplin), de egy nő nem így működik biológiailag.
És ha öt év múlva kijelenti, hogy "drágám, találtam egy jobbat", akkor te ott állsz megint egyedül.
Persze megtörténhet ilyen akkor is, ha házasodnak az emberek, de mégiscsak komolyabb kapcsolat a házasság, mint az együttélés.
Egy őszinte beszélgetés keretében mondd meg ezt neki, hogy neked fontos. Ha neki nem, és egyáltalán nem akar, akkor döntsd el, hogy akarsz-e így vele élni, vagy nem. Ha nem, akkor szeresd magad annyira, hogy megkeresd azt a férfit, aki nem csak ingyen háziasszonynak és ingyen ágybetétnek tart, hanem az élete társának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!