Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Segítség! Hogyan verjem ki a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Korkin kérdése:

Segítség! Hogyan verjem ki a fejemből az eljegyzés gondolatát?

Figyelt kérdés

A párommal 2,5 éve vagyunk együtt (2 éve együtt élünk saját lakásban). A kapcsolatunk mélységéből stb. adódóan nálam eljött már az ideje az előre lépésnek. Rákérdeztem nála és a válasz egyértelmű volt: nála még nem. Nem mondta ő hogy sose, de sugallta, h nem mostanában :(

Mondanom sem kell, h rosszul érintett, de próbálom/próbálnám elfogadni..

Azóta azonban csak a házasság/eljegyzés témába botlom mindehol.

Pl. Kiránduláson a néni kérdezi: "fiacskám, hogy lesz rád jó így a vőlegény öltöny ?" :)

- a bankban hivatalos ügyintézésnél: "Családi állapota?"...:(

- szüleim kérdezik a héten:"..és hogy vagytok? Esküvőre mikor menjünk?" :)

- Korunkbeliek akikkel együtt jártunk suliba meghívtak egy lagziba májusban

- véletelnül össze akadtam egy kollégám apukájával:" és te házas vagy? Vagy most készülsz férjhez menni?"...

Erre mégsem mondhatom, h mennék én mennék, de nem vesznek el... elég ciki...és egy kicsit tán megalázó is az a tény h én eldöntöttem, h le tudnom és le is szeretném élni vele az életem, de ő meg "próbálgatna" még..

Csak azért találnak be az emberek most ezzel a témával a szokásosnál is többször, mert én magam is ezzel foglalkozom, vagy hogy van ez?

Nagyon szeretnék lekattanni a témáról és mást találni amivel foglalkozhatom (ami önmagában is nehéz, hisz az ember mindig arra figyel ami épp a legjobban érdekli), de így hogyan, ha minden nap, minden héten eszembe juttatják...az én szívem ezt nem bírja

Komolyan mondom, h segítség kell, mert kikészítem magam. A páromnak semmit sem mondok, mert azon kívül h megbeszéltük (tudom az ő álláspontját is) nincs mit hozzá fűzni..nem akarok hisztis p**** lenni.

Valaki tudna segíteni, hogyan jöjjek le a témáról és mivel tereljem el a gondolataimat? Örülnék pár hasznos tippnek.

2014. máj. 12. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ:(

Igen, tudom sajnos, h ez a lehetőség nagyon is benne van a levegőben. Ezért is döntöttem úgy, h nem feltétlenül kell h*** csinálnom magamból ahhoz h vm történjen.

Decemberben lesz az újabb évforduló (az már 3 együtt töltött év..ha addigra sem lesz semmi, nem kérdezgetek, hanem csak megmondom h nekem ennyi időm volt)

Sajnos muszáj ilyen célokat kitűznöm, mert különben csak marad a helyben járás és mire felébredek már a gyerekvállalásból is kiöregszem (kis túlzással) :) nemhogy a házasodásból..

2014. máj. 13. 14:06
 42/74 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem azért az se semmi, hogy szó nélkül kirúgnád, mert 3 év együttlét után nem vesz el. Valahogy a szerelem nem így szokott működni. Lehet, hogy te most azt gondolod, hogy ha elvesz, akkor minden tuti és bebiztosítottad magad, de ez abszolút nem így van. Én házas vagyok, de ismerek rengeteg párt aki nem házas és nem is tervezik, soknak gyereke is van. És bizony nem keveset akiknek ott voltam az esküvőjén és már válnak is, van olyan barátnőm aki 8 év után házasodott és a házasság egy évet sem bírt ki. Lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy miért ragaszkodsz ilyen szinten az esküvőhöz, amikor te magad is leírtad, hogy igazából, ha most szétmentek az ugyanolyan, mint a válás, mert így is mindenen osztozkodni kell. Az esküvő az csak egy szép nap, utána minden megy a régiben, nem kell azt várni, hogy valami hatalmas változás következzen be ettől.
2014. máj. 13. 14:26
 43/74 anonim ***** válasza:
A harmadik évfordulóra vártam én is a gyűrűt. Nem kaptam. Ha akkor mondja valaki, hogy a negyediken már házasodunk, hülyének nézem. Pedig így történt. A jegyesség ideje mindössze 3 és fél hónap lesz.
2014. máj. 13. 14:30
 44/74 A kérdező kommentje:

43-asnak gratulálok, sok boldogságot!

42-es Egyet értek abban, h nem fog változni szinte semmi. De mégis az a tény, h nem barátnő, élettárs vagy bármi lennék azután, hanem a felesége. Minek maradjak a barátnője, ha lehetek feleség is? Minek elégedjek meg a morzsákkal...és pont ez az, 8 év együtt lét után ugyan úgy lehet h egy évet sem bír ki a házasság..magyarul nincs biztosíték. Akkor meg?! házasodjunk, aztán derüljön ki.

Aki olyan gondolkodású, mint én az talán érti, h miért fontos ez a gesztus a párom részéről felém. Ez egy plusz lenn a kapcsolatban. Egy előre lépés, amire nekem szükségem van.

Aki pedig olyan h akár gyereket is szól házasság nélkül, talán nem ért meg..de nem is annak szól ez a téma. (nem akarok bunkó lenni, de mindenkinek más a jó az életben. Ha neki az nekem nincs vele bajom, csak ne akarjon az olyan engem meggyőzni, h így is lehet jó.)

Lehet az ember kitűnő tanuló is meg csak 3-as is.

El lehet fogadni az életben h vk beosztott lesz/marad vk. pedig vezető lesz és még sorolhatnám.

Kinek a pap, kinek a papné stb.

Nekem pedig már írtam h mi az elképzelésem a kapcsolatokról és a lépésekről. Ezt a párom is jól tudja/tudta, már az elején letisztáztuk és már ezt is írtam korábban nektek, hogy tavaly ilyenkor elvitt ékszereket nézegetni. Aztán ő volt aki küldözgette nekem a linkeket, hogy milyen jegygyűrű tetszene mindkettőnknek.

Még nyáron, amikor az első közös vállalkozásunkat kezdtük, meg is kérdeztem tőle h akkor? ugye ő is úgy gondolja h azért elvesz de legalább jelzi a szándékát..a válasz pedig szó szerint így hangzott: "záros határidőn belül"..nos ha nála a több, mint 1 év jelenti ezt..akkor nem kell meglepődnie senkinek, h azt írom h 3 év és nálam annyi a határidő..

2014. máj. 13. 14:56
 45/74 anonim ***** válasza:
Történ valami azután, hogy elvitt gyűrűket nézegetni? Mert mi másért vitt volna, ha nem volt szándékában? Hülye elgondolás, hogy az is áltatás, mert ha az időt akarná húzni, akkor inkább terel, de önként nem megy be ékszerüzletbe, és nem küld linkeket, milyen gyűrű tetszene.
2014. máj. 13. 15:03
 46/74 A kérdező kommentje:

Hiszitek vagy sem, vagy 10000000-szor átrágtam magam ezen. Más is kérdezte már h történt-e vm, de nem.

Semmi olyan ami miatt velem kapcsolatban meg kellene gondolnia magát..

Lehet h belemagyarázom de azt tudom, h az idő körül derült ki h a tesója (házas) megcsalta a párját. Szegény ffi volt ott az áldozat és talán emiatt tántorodott el...

de számomra ez sem elég indok..mások cselekedetét nem lehet ráhúzni a saját párunkra. Mindenki magáért felel.

Egyébként ott nem lett válás a dologból (még)..aztán majd kiderül.

Aztán lehet h rosszul gondolom h ez egy indok neki a megtorpanásra..lehet csak már annyira nem találok okot és bele magyarázom ezt. Minden esetre számomra ez nem lenne elég magyarázat a részéről!

2014. máj. 13. 15:09
 47/74 anonim ***** válasza:
42-es vagyok és mint már írtam házas, tehát nyilván nekem is fontos volt, hogy összeházasodjunk, de azért mi 5 és fél év után házasodtunk össze és mivel voltak hosszú kapcsolataim a férjem előtt is, én azt mondom, hogy 2 éves kapcsolat még rózsaszín ködös, néha még a 3 is, utána már tisztábban látja az ember a másikat, én inkább arra buzdítanálak, hogy hanyagold ezt az esküvő témát, túl kevés ideje vagytok együtt és a 3. évforduló után te is jobban látni fogod a szándékait, emiatt ne rúgd ki, bár ha csak ennyit ér neked, akkor talán jobb ha mégis dobod. Bár a gyűrűvásárlási szándékát én sem értem, engem a férjem, akkor még barátom soha nem vitt jeggyűrűt nézegetni, ez valóban furcsa.
2014. máj. 13. 15:36
 48/74 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy csak azért írom ezeket, mert te ezzel a fiúval tervezel, tehát szeretitek egymást, ne ezen vesszetek már össze, lehet, hogy addig durcizol, hogy tényleg otthagy, vigyázni kell a kapcsolatokra. És hidd el, attól, hogy nem vagy a felesége nem vagy kevesebb semmivel és nemcsak a morzsákat kapod, ahogy te írtad, sőt, sok férfi a házasság után gondolja kapcarongynak a feleségét, meg takarítógépnek.
2014. máj. 13. 15:39
 49/74 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy sokban igazad van (42-es), le kell kattannom a témáról, mielőtt megmérgezem a kapcsolatomat ezzel. Csak sajnos már túl régóta tart, h nem bírom kiverni a fejemből. Minek kellett elültetni a bogarat a "fülemben"..komolyan mondom, ha akkor nem nézegetünk ékszereket és nem mondja h "záros határidőn belül" nekem talán most kezdene a téma eszembe jutni...Így meg, csak egyre furcsább az egész és egyre csak a miért érdekel.

De igen én tudom, nekem is van ilyen házasság a környezetemben, ahol a nő csak akkor lesz igazán elnyomva, amikor már feleség..sajnos :(

Mondjuk az én párom nem ilyen. Ha ilyen lenne nem lennék vele. Ez a papír csak formalitás lenne (ami nekem attól még h semmi, igenis sok!), ezért sem félek ilyen változásoktól. Viszont jól esne, ha a jövőben nem azt kellene mondani egy bankban, ügyvédnél stb. h hajadon..olyan büszke lennék rá h ő a férjecském :))

Nehéz dolog ez "a felejtsd el a témát egy kicsit és majd akkor váratlan meglepetés ér" dolog..tavaly óta várom rá, hol jobban, hol kevésbé és őszintén szólva ő nem vehetett észre ebből sokat, mert nem neki nyavalygok és nem neki teszek utalásokat folyton..én inkább itt írom ki magamból, vagy ha épp olyanom van egyedül sírok, amikor senki sem lát.

2014. máj. 13. 16:02
 50/74 anonim ***** válasza:
Én sokmindent megkérdezek a férjemtől, amit biztosan sokak szerint nem kellene, mert nem akarok titkok között élni. Miért nem kérdezed meg egyszerűen, hogy ha már régebben az gyűrűket nézegettétek, akkor mi változott? Valamit válaszolnia kell és persze ne olyan sarokbaszorítósan kérdezd, hanem csak úgy, nyugodtan, mondd el neki, hogy rosszul érzed magad ettől, szerintem még színezhetsz is rajta, megkérdezheted, hogy elbizonytalanodott, vagy hogy már nem úgy néz rád esetleg, hogy így meggondolta magát. Én ezt simán megcsinálnám, nem kell mindig a büszke királynőt játszani, aztán a végén még akkor dobod ki, amikor végre elszánta magát és ott lapul a zsebében a gyűrű.
2014. máj. 13. 16:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!