Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segítség! Hogyan verjem ki a fejemből az eljegyzés gondolatát?
A párommal 2,5 éve vagyunk együtt (2 éve együtt élünk saját lakásban). A kapcsolatunk mélységéből stb. adódóan nálam eljött már az ideje az előre lépésnek. Rákérdeztem nála és a válasz egyértelmű volt: nála még nem. Nem mondta ő hogy sose, de sugallta, h nem mostanában :(
Mondanom sem kell, h rosszul érintett, de próbálom/próbálnám elfogadni..
Azóta azonban csak a házasság/eljegyzés témába botlom mindehol.
Pl. Kiránduláson a néni kérdezi: "fiacskám, hogy lesz rád jó így a vőlegény öltöny ?" :)
- a bankban hivatalos ügyintézésnél: "Családi állapota?"...:(
- szüleim kérdezik a héten:"..és hogy vagytok? Esküvőre mikor menjünk?" :)
- Korunkbeliek akikkel együtt jártunk suliba meghívtak egy lagziba májusban
- véletelnül össze akadtam egy kollégám apukájával:" és te házas vagy? Vagy most készülsz férjhez menni?"...
Erre mégsem mondhatom, h mennék én mennék, de nem vesznek el... elég ciki...és egy kicsit tán megalázó is az a tény h én eldöntöttem, h le tudnom és le is szeretném élni vele az életem, de ő meg "próbálgatna" még..
Csak azért találnak be az emberek most ezzel a témával a szokásosnál is többször, mert én magam is ezzel foglalkozom, vagy hogy van ez?
Nagyon szeretnék lekattanni a témáról és mást találni amivel foglalkozhatom (ami önmagában is nehéz, hisz az ember mindig arra figyel ami épp a legjobban érdekli), de így hogyan, ha minden nap, minden héten eszembe juttatják...az én szívem ezt nem bírja
Komolyan mondom, h segítség kell, mert kikészítem magam. A páromnak semmit sem mondok, mert azon kívül h megbeszéltük (tudom az ő álláspontját is) nincs mit hozzá fűzni..nem akarok hisztis p**** lenni.
Valaki tudna segíteni, hogyan jöjjek le a témáról és mivel tereljem el a gondolataimat? Örülnék pár hasznos tippnek.
ja 1 éve vitt ékszerboltba, kicsit régen volt nem gondolod?
ha eltelt azóta 1 év, az nem altatás, hanem átcseszés
nem akar elvenni, de nyuszi megmondani, mert akkor ugrik a jó ki élet. te meg nem mered felhozni
érett, felnőtt kapcsolat, amiben tökéletes a kommunikáció, gratulálok, remélem elvesz, aztán majd a gyerek témát és majd harapófogóval sikerül vele megbeszélni!
Azért, hogy az igazat bevalljam az én párom sem akarta annyira ezt a házasosdit, dehát szerencsére lehet hatni a férfiakra, én bizony megmondtam neki, hogy 27 éves vagyok, hetente egyszer tudunk találkozni hétvégére (férjem akkori munkája miatt) és hogy nekem ez nem ad olyan nagy biztonságot, 5 éve kitartottam mellette, valamivel bizonyítson is, hogy ha engem akar. A szülei ráadásul foggal-körömmel harcoltak a házasságunk ellen. Hát megkérte a kezemet és előtte sose mászkáltunk ékszerboltba, saját magától is ki tudta választani a "lánykérési gyűrűmet", mert nekünk eljegyzésünk nem volt. De amúgy a ti esetetekben akár az eljegyzés is jó megoldás lehetne, talán az is megnyugtatna.
Szóval nem hiszem, hogy hisztis p... lettem volna, inkább csak konkrét és azért az sem jó, ha most emiatt fogsz szomorkodni hónapokig, talán még szét is mentek emiatt, lehet, hogy jobb lenne megmondani neki, hogy neked ez most már nagyon fontos és döntsön ő is, hogy neki mi a fontos.
"Ó hát mindenki úgy megy férjhez"életem nagy szerelme,ő az akivel letudnám élni az életem"Aztán felébred a nagylány az évek múlásával na bakot lőtt."
De nagy médium itt valaki. Mert te aztán annyira belelátsz mások kapcsolatába, hogy tudod mi fog történni évek múlva...Sőt, azt is tudod hogy a nő rájön tutira hogy bakot lőtt..persze hogyne.... tipikus savanyú a szőlő mentalitás....amúgy ha jól választ az ember akkor nincs olyan hogy bakot lő valaki...ennyi.
"Együtt éltek,köszönitek jól vagytok.Miért nem elég ez?ne irigykedj ismerőseidre akik már férjhez mentek.Nekik sem lesz jobb mint neked:_))"
Tudod nem mindenki elégszik meg csak az együtt éléssel ha lehet házastárs is... én sem óhajtottam pl a férjem x. élettársa lenni. A házasság az azért más.... Vannak nők akik többre becsülik magukat annál, mintsem a végtelenségig kvázi csak szeretők legyenek.
"Együtt éltek,köszönitek jól vagytok.Miért nem elég ez?ne irigykedj ismerőseidre akik már férjhez mentek.Nekik sem lesz jobb mint neked:_))"
Jajj neeee... nem mindenki elégszik meg az aktuális barátnő pozícióval, ha feleség is lehet... :) én sem elégedtem meg... :) persze van, aki szárazkenyeret eszik, más pedig inkább kétfogásos vacsorát.
35-ös!
Köszönöm szépen a választ!
Hmmm..igen, ez a meddig várjunk és higyjük..érdekes kérdés.
A szülei sem támogatják egyébként (sőt olykor megjegyzést is tesznek előttem is , h nehogy!, mert nekik esküvőre nincs pénzük) Na nem mintha nekik kellene legyen rá pffff
Persze ez nem menti fel a páromat, só se róla...csak még egyel több visszahúzó erő.
Nem tudom meddig "illik" várni..nagyon nehéz kérdés..
Bosszantó..gyakorlatilag most is ugyan olyan tortúra lenne szétválnunk, mintha házasok lennénk. El kellene adni a házat..az autót..és mindent felezni.
Csak azt nem értem h miért megy bele vk. ezekbe a komoly dolgokba (mint pl. egy lakáshitel) ha nem velem tervez házasságot.
És egyáltalán akkor miért tett úgy? nem bírom felfogni ezt a dolgot sem, h anno miért cipelt ékszerboltba.
Megkérdeztem tőle, azt mondta tegnap, h csak azért h felmérje, hogy mik vannak és mennyiért, nem előre megtervezett oka volt. Na tessék, mi meg a női agyunkkal már megint mindent bele képzeltünk..
ugy nez ki,egy cipoben jarunk,nem erzem magam hisztis p*csanak, en konkretan rakerdeztem paromtol. nemsokara evfordulonk vagy most lesz a lanykeres,vagy a kovetkezo evfordulon.Beszelgetesbol azt vettem ki. Remelem most lesz, nagyon varom. :)
Nalam a kommunikacio es az oszineseg a legfontosabb,ha rosszul esik,ha nem
Kerdezz ra kerek perec es megtudod mi a helyzet. Sok sikert es sok boldogsagot
Drukkolok nektek! Majd írd meg,h alakultak a dolgok! Mikor lesz az évfordulótok?
Én már írtam az elején, h rákérdeztem nála, azt mondta, h mindent úgy akar, mint azt az elején is már terveztük. Aztán annyit mondott még, h bízzam ezt rá, ez a pasi dolga (mármint a lánykérés és egyáltalán eldönteni h mikor)
Ezek után hallgathatok itt a tanácsokra, (nem azt akarom mondani, h rossz tanácsokat adtok), de attól csak még hisztisebbnek fogok tűnni...
Megmondtam neki azt is, h úgy érzem ha mások kérdezik róla h lesz-e esküvő vagy h mikorra tervezzük, akkor ő terel és h ciki neki ez a téma. Erre azt válaszolta, h persze h ciki, hiszen erre nincs jó válasz...Kérdezte tőlem, h mit kellene mondjon azon kívül h de majd egyszer tervezünk.
Talán azt h konkrétan mikorra tervezi? akkor oda a meglepi..
És ez vitathatatlan.
Mindannyian tudjuk, h feltételezhetően azért mond ilyeneket mert terel..de ebbe nem tudok belekötni. Ha ennél tovább megyek és tovább faggatom, akkor az már hiszti lesz..sajnos :(((
Hát jól leszerelt Téged...:-) a "majd egyszer" az nem válasz egy olyan nőnek, akit igazán szeretek és életem párjának képzelem el, meg az "oda lesz a meglepi" sem, mert ha azt mondja kb 2 év múlva venne el, akkor ezen intervallumon belül bmely reggel pl. megkérheti a kezed és számodra ugyanúgy meglepi lesz.
Sajnos az illető fiú csak terel, szeret Téged, de annyira nem, hogy azonnal tudja mit kéne tennie,mellesleg nem akarja lezárni a kapcsit, ezért terel, és lehet, sajnos, hogy mellőled várja az igazit. Ha bejön az Igazi, Te mész a levesbe, ha mégse, akkor Te ott vagy neki talonban.
Hosszú évek tapasztalata mondatja ezt velem!
Egy idősebb nő
"Ha ennél tovább megyek és tovább faggatom, akkor az már hiszti lesz..sajnos :((("
Ez sajna az örök dilemma. Én is el voltam keseredve teljesen, már elkönyveltem, hogy hiába vagyunk boldogok, valami visszatartja az eljegyzéstől, aztán mégis lépett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!