Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom hazudott nekem majdnem másfél éven keresztül, most derült ki. Nem tudom mitévő legyek. Ki mit gondol az alábbiakról?
Két éve elvált, mi másfél éve vagyunk együtt. Még a kapcsolatunk elején szóba került valahogy, hogy mennyi gyerektartást fizet a volt nejének. Nem én kérdeztem rá, csak valahogy előjött a téma. Akkor azt mondta, hogy havi 40ezret. Tisztán emlékszem rá, mert még sajnáltam is az exfeleségét, hogy gyerektartással együtt kb 160ezerből kell kijönnie.
Azután ma, amikor a papírok között kerestem a vízóra gyári számát (mert az óráról nagyon lekopott, nehéz elolvasni), a kezembe akadtak a válási papírok. Azokon pedig feketén-fehéren az szerepel, hogy a párom nem havi 40, hanem havi 100ezer gyerektartást fizet a lánya (vagyis egy gyerek) után, és ez nem a bíróság által megállapított összeg, hanem ő vállalta önként.
Szerintem ez irreálisan sok, de ez legyen az ő dolga, az anyagi oldala nem fáj a történetnek. Az már annál inkább, hogy nem volt őszinte velem. Amikor ő említette ezt a 40ezres gyerektartást, az még a kapcsolatunk elején volt, nem éltünk együtt, nem voltunk közös kasszán. Mégis mi oka volt rá, hogy hazudjon? Nagyon rosszul esik ez az egész.
És most megrendült a bizalmam, ezek után honnan tudjam, hogy más dolgokban őszinte volt-e velem? Ti mit tennétek?Nekem már a szakítás is megfordult a fejemben. Nálam nagyon nem fér bele egy kapcsolatba a hazugság.
másfél éve vagytok együtt ergo ez egy nagyon fiatal kapcsolat. de ettől függetlenül sincs hozzá közöd h mennyit és hova ad. nincs gyereked,nem tudod mi mennyibe kerül. a suli,a ruha,cipő,tanszerek,szakkörök,étel,gyógyszer,vitamin stb. semmi közöd az egészhez. ő így látja jónak. az meg már milyen h nehogy már pénzelje az exét! mit képzelsz te magadról? te egy laza alig néhány hónapja tartó kapcsolat vagy ő meg a volt felesége a gyereke anyja.
mint írtad a nő 120e ft-ot keres. az épp h elég rezsire,bérletre-benzinre,kocsira esetleg és a nő életvitelére. a 100 meg a gyerekre. közel sem biztos h a nő magára költi. ha ilyen hárpia maradsz könynen átnyergel a párod az exére
88as: nem, nem gondolom, hogy az lennék csak, mert nem nyalizok a kérdezőnek, vagy épp a tömegnek. Én nem személyeskedtem a kérdező írásai alapján leírtam a véleményemet, ahogy tévedtem egy dologban és az írások alapján egyértelműen kiderült azt is elismertem.
Kérdező: látom továbbra sem nézel magadba! Pont, ezért nem volt veled őszinte a párod, mert ha épp nem felette ítélkezel, hogy mit segít annyit az exnek, akkor az ex felett ítélkezel, hogy megérdemli-e. Ezt a pasik nem mindig tudják így megfogalmazni a nőnek, ezért mondta, h csak.
Én a helyedbe, ha szereted a párod nyelnék egy nagyot és tovább lépnék a dolgokon, persze hallgathatsz az idióta, feminista meglátásokra is, de abból sok köszöneted nem lesz. Ha nem szereted, akkor meg ahogy írtam itt a jó ürügy, hogy kidobd, elvégre meg van mindened, hogy ne függj tőle! Pá.
Miért, te mosolyogva tűrnéd, hogy a pasid pénzeli az exnejét, mindezt úgy, hogy a nő annyira szemét módon hagyta el, hogy arra szavak sincsenek? Megnézném a meglepett arcocskádat, amikor kiderülne, hogy a pasid egy csomó pénzt költ az exére.
Az meg, hogy a gyereke anyja... És akkor mi van? Attól, hogy valaki szül egy gyereket, még nem lesz automatikusan jó ember, és nehogy már ő felettem álljon csak azért, mert neki van gyereke, nekem meg még nincsen.
Végig olvasva a válaszokat, őszintén megdöbbentem egyszer- kétszer...
Én már a kapcsolatunk elején megmondtam a páromnak, hogy a hazugságot nem tolerálom, legyen szó bármiről is. Persze, mindig mindent meg lehet magyarázni, de nekem nincs kedvem szelektálni minden beszélgetés után, hogy mi volt igaz és mi nem. Valószínűleg a kérdező párja is csak rövidre akarta zárni a dolgot, ezért mondott gyorsan valamit. Ez szerintem nem mentség. Mondhatta volna, hogy nem szeretne erről beszélni. Én ezt megértettem volna a kapcsolat elején, eljött volna annak is az ideje, hogy erről beszéljünk, amikor már szerinte is rám tartozik. De ne hazudjon! Én teljesen megértem a kérdezőt, bennem is kétségek merülnének fel. Természetesen nem szakítanék, de komoly elbeszélgetés következne.
sokszor megdöbbent ezen az oldalon, hogy mennyi ember számára elfogadható a hazugság egy kapcsolatban.
A miért kutakodtál a párod magániratai kérdést egyenesen szánalmasnak találom, és felesleges kötekedésnek. Mi a párommal egy helyen tartunk mindent, csak külön mappákban. Szabad bejárással természetesen, hiszen nincsenek titkaink, egy család vagyunk. Ez nem azt jelenti, hogy bele is nézek, de ha akarnám, megtehetném, és ez fordítva is igaz.
A gyerektartást pedig én is soknak tartom. Én kb. ennek a felét fizetném, a maradékot pedig gyűjteném egy a gyerek számára nyitott számlán, amit az exnek is megmondanék. Plusz ha bármilyen extra kiadás felmerül (különóra, költséges sport, hobbi, iskolakezdés stb.) akkor állnám ezeket a költségeket. Természetesen ha a párom továbbra is 100 ezret akarna utalni, elfogadnám, de elmondanám a véleményemet. Mert ugye véleményem lehet?! Ahogy a kérdezőnek is. Nem kell mindig mindenben egyetérteni, erre való a kommunikáció. Nyilván egymás döntéseit el kell fogadnunk, de szerintem ez nem azt jelenti, hogy a véleményemet meg kell tartsam magamnak.
Kérdező! Én a helyedben rákérdeznék, hogy mennyi gyerektartást fizet. Nem hiszem, hogy hazudni fog. Ha mégis, akkor van okod aggódni. Ha őszinte, akkor pedig valóban "csak" arról van szó, hogy korainak tartotta anno, hogy erről beszéljetek.
nehogy már ő felettem álljon mert már szült gyereket!
mindig feletted fog állni. mert 1. feleség,mert 1. gyerek.
te viszont ha így folytatod nem leszel 2. feleség az tuti
és lehet h a pasi se akar már több gyereket
Szerintem viszont, mint a párja, az is a feladataim közé tartozik, hogy ne engedjem, hogy bárki is kihasználja őt, legyen az akár az exneje, akár a szomszéd Pista bácsi.
Nekem kötelességem őt támogatni, de a támogatáshoz az is hozzátartozik, hogy figyelmeztessem rá, ha hülyeséget csinál.
És olvassátok vissza, egy szóval sem írtam, hogy megkértem rá, hogy ne fizessen ennyit. Nem kértem meg rá, nem is fogom. De ettől függetlenül nekem nem tetszik, hogy azt a nőt pénzeli, és ehhez minden jogom meg is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!