Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Összeköltözés után mennyi idő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltözés után mennyi idő mire összeszokunk?

Figyelt kérdés

Nem rég költöztem ossze a parommal, nem is rég ota vagyunk egyutt.

De jó volt vele minden es ezert szerettük volna.

Őt ereztem magam legközelebb, minden jó volt vele.

De mióta összeköltöztünk egyre távolabb érzem magam tőle.

Idegesít néha es unatkozom mellette.

Vagy veszekszünk vagy szexelünk, vagy csak vagyunk de semmi extra.

Ez így is marad?

2019. okt. 17. 13:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Ezért kell úgy összeköltözni a pároddal, hogy már ismeritek egymást rendesen. Nálatok annyi a probléma, hogy nem illetek össze. Ez kiderült volna ha megfelelően megismeritek egymást mielőtt összebútoroztok. Ha valakivel felelősségteljesen költözöl össze úgy, hogy azért ismeritek már egymást akkor nem nagyon kell összecsiszolódni.
2019. okt. 17. 13:57
 2/12 anonim ***** válasza:
78%

1-esnek nincs igaza.

Pont azért kell összeköltözni, hogy megismerjétek egymást. Nagyon nagy igazság van abban a mondásban, hogy lakva ismeri meg a másikat az ember.

Kérdező, kb. fél-egy év, mire a legfontosabb dolgokban összecsiszolódtok.

De egyébként ez egy életen át tartó folyamat, amit bonyolít az is, hogy változik az életetek, és olyan helyzetekbe kerültök, amire előre nem tudtatok felkészülni. Pl. gyerek érkezése a családba.

Ismertem olyan párt, akik 8 évet (!) éltek együtt, mire eldöntötték, hogy innentől ők egymás végleges párjai. Gyereket vállaltak, született kettő is, aztán kb. mikor az első 8 éves volt, mégis elváltak (azaz szétváltak, mert nem voltak összeházasodva). Szóval nagyon jó lenne, ha egy év után ki lehetne ismerni a másik embert, de ehhez egy élet is kevés. És persze ideális partner nincs is.

2019. okt. 17. 14:04
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
Persze, lakva ismered meg a másikat csak ami mondjuk együtt élésnél kijön összeférhetetlenségként 2 hét alatt az ugyan úgy ki fog jönni mondjuk 2 hónap alatt összeköltözés nélkül is. És nagyon nem mindegy, hogy beleölsz-e fél millió forintot egy pár hónap alatt lezajló összeköltözés-szétköltözés kombóba. Minek költözzön össze valakivel anélkül, hogy megbizonyosodna róla, hogy legalább nagyon egyértelmű vörös zászlók nincsenek? Ez színtiszta felelőtlenség.
2019. okt. 17. 14:15
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ti nem fogtok összeszokni,mert nem vagytok egy hullámhosszon.Túlságosan hamar összecuccoltatok.
2019. okt. 17. 14:39
 5/12 anonim ***** válasza:
32%

Pont ezért tolódik ki a házasság és a gyerekvállalás.

Udvarlás-eljegyzés-házasság

Együttélés csak házasság után, felelősségteljesen. Olvass utána, hogy akik fiatalon összeköltöztek, orrba-szájba szex, azoknak a 80%-a képtelen lesz a családalapításra és ha sikerülne is, képtelen lesz annak fenntartására pszichésen. Ez a megállapítás TÖKÉLETES!

Innentől kezdve meg is kaptad a választ miért van ennyi rossz kapcsolat és házasság, miért van ennyi szingli ember.

Én betartottam az udvarlás-eljegyzés-házasság szabályát, és élveztem az első kettőt, tele voltam vággyal és tervvel. Majd jött a házasság, ahol meg is valósítottunk mindent, vagyis a tervek folyamatosan jönnek még.

Én nem akarom a rendszerre fogni, de brutál módon megszívatták az elmúlt 3-4 generációt. Az a vicces, hogy ezek a generációk nagykanállal eszik az életet fiatalon, de port hintettek a szemükbe. Ennek a fullos, szórakoztató és instant világnak ott van az ára is.

Tudod mi lesz a legszörnyűbb? Az, amikor elmegy az idő, és ráeszmél egy komplett generáció, hogy kiöregedett, és még mindig ugyanazt akarná csinálni, de a már fiatalabb generáció kineveti. Aztán nincs család, nincsenek barátok, nincs igazából semmi emberi, csak a net. Az 0-24 online mű élet.

Figyelj már! Te látsz a párodban erőt? Komolyságot? Terveket? Céltudatosságot? Ugye nem... Az a baj, hogy benned sem sok ilyen van, aztán marad az uncsivá vált szex és az unatkozás. Na ez a cumi, meg ami utána jön majd.

2019. okt. 17. 14:46
 6/12 anonim ***** válasza:
78%

3-ra:

Nem.

Összeköltözéssel pár hónap alatt olyan dolgok derülnek ki, amik összeköltözés nélkül 5-10 év után (se) derülnének ki.

De összeköltözésnél is két hét az semmi. Ahogy telnek a hónapok, amikor már látod a másikat ingerülten hazaérni a munkából, amikor már látod, hogyan reagálja le a szomszéddal, boltossal, akárkivel adódó nézeteltéréseit. Amikor már szóvá tesztek egymásnak dolgokat. Hogy miért nem hajtja le a WC fedelét, miért a közepén nyomja meg a fogkrémes tubust. Miért hagyja széjjel a holmiját - vagy a másik szemszögéből: miért baj, hogy otthagyta a széken. A pénz kezelése: egyik szerint a másik pazarol, másik szerint az egyik sóher. Az egyik inkább még egy pulóvert venne föl, a másik a fűtést csavarná feljebb.

Pont hogy együtt kell élni huzamosabb ideig, jöjjenek ki az együttélésbeli konfliktusok, és csak utána köteleződjenek el (házasság, közös gyerek).

Egyébként nem értem azt sem, miféle félmilliót öl bele valaki az összeköltözésbe? Egy lakodalomba, na abba bele lehet ennyit, még jóval többet is! Pont ezért szerintem inkább költözzenek össze először, és ha úgy is működik a kapcsolat, csak akkor házasodjanak össze.

2019. okt. 17. 14:49
 7/12 anonim ***** válasza:
24%

"Összeköltözéssel pár hónap alatt olyan dolgok derülnek ki, amik összeköltözés nélkül 5-10 év után (se) derülnének ki."

Olyan pároknál, akik nem kommunikálnak és semmilyen fontos dolgot nem beszélnek át. De az ő kapcsolatuk soha nem fog működni akár együtt élnek akár nem. Akik törekszenek arra, hogy megfelelő kommunikációval megismerjék egymás jellemét azoknál nem lesz meglepetés.

2019. okt. 17. 15:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Igy, most ismered meg igazan. Hany evesek vagytok? Mas jarogatni, meg mas egyutt is elni.
2019. okt. 17. 15:21
 9/12 anonim ***** válasza:
52%
Az anyagi veszteség oldalról meg annyit, hogy akárhova is költöztök be lesznek kiadások. Már eleve csak a költöztetőt kifizetni ha valakinek nincs autója vagy olyan bútort vinne ami nem fér el benne. De például kevés olyan albérlet van ami tényleg fullra van berendezve, valamilyen műszaki cikket vagy bútort úgy is venni kell. Ahol 1 ember cucca elfér ott kettőé már nem biztos. Vagy ha mondjuk szülőktől költöznek el es se porszívó, se mikró, se kanapé nincs senkinek az simán benne van pár száz ezerben. Még ha lakótársakkal lakott eddig valaki akkor is van amit közösen használtak de nem az övé, az új helyre venni kell másikat.
2019. okt. 17. 15:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt vallom, hogy lakva ismerszik meg a másik!

Járhatnak egymással évekig, teljesen más, mintha együtt élnének!

Amikor már nem csak 1-2 programmal eltöltött óráról van szó.

Amikor meg kell osztani a házimunkát, értelmesen eltölteni együtt és külön is az időt egy lakáson belül, jóban-rosszban elviselni egymást, amikor nem minden perc a másikról szól már, amikor kiderült, hogy idegesítői szokásai vannak, amikor nélkülünk megy el valahová, amikor nem akar 24/24 az ágyba lenni a másikkal, és még sorolható...

Ehhez kell fél-1 év is, hogy kiderüljön, hogy megszokod v. megszöksz.

2019. okt. 17. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!