Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Előző barátnő felemlegetését...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Előző barátnő felemlegetését ilyen szinten hogy kezelnétek?

Figyelt kérdés

23 vagyok, randizgatok egy 26 éves sráccal. Már volt 4-5 randink, még nem csókolt meg, de szerintem egyértelmű, hogy akar folytatást, a találkozók közt mindig felhív telefonon.

Viszont most nemrég felemlegette az előző barátnőjét, élőszóban, majd egy íméljében is. Írom, pontosan hogyan.

A legutóbbi talinkon megemlítette, hogy iszonyú nagyot csalódott az emberekben, nem gondolta, hogy mindent a pénz mozgat. Én nem tudtam, mire gondol, és azt válaszoltam, hogy az emberek közeli kapcsolataiban azért szerintem nem ez a meghatározó. Mondta, dehogynem, csak én nem vagyok ilyen, ezért nem gondolok rá. Sokszor még a párkapcsolatokban is az.

Majd kicsivel később, még ugyanazon a talin elmondta, hogy egy éve lett vége egy párkapcsolatának, pénzbeli és elhelyezkedésbeli dolgok miatt. És azok a rossz érzések még vele vannak, nem tudja feldolgozni őket.

Én annyit válaszoltam, hogy valóban, sajnos a nagy csalódásokból adódó rossz érzéseket nagyon nehéz magunk mögött hagyni. (Én nem igazán akartam tovább az előző barátnőjéről beszélgetni...)

Aztán pár nap múlva egy íméljében ismét megemlítette, hogy "van egy lány, aki csúnyán elbánt vele, az előző bnője." Olyasmiket követelt tőle, amiket ő nem tudott teljesíteni, és "magát hibáztatta (hibáztatja)", amiért az elvárásainak nem tudott megfelelni.

Erre én meg is kérdeztem, ez mit jelent pontosan. Hogy arról van-e szó, ha még mindig magát hibáztatja, hogy nem volt még képes lezárni esetleg? Mert ha ennyire nem, akkor talán nem kellene többet taliznunk. Most várom a válaszát.

Mit gondoltok erről? Kedvelem, tetszik, szimpatikus. De még csak ismerkedünk, és ezt nem tudom hova tenni, hogy így az elején ennyire felhozza az előző barátnőt. Ráadásul nem futólag említve, hanem úgy, mintha még erős érzelmek fűznék a lányhoz.

Én igazán nem akarok vele az előző barátnőről beszélgetni. Persze érdekelnek a problémái, és szeretnék neki segíteni. De ha az a probléma, hogy ő az előzőt annyira nem tudta lezárni, hogy egy év után is őutána emészti magát, akkor nekünk szerintem most nem kellene randizni egymással.

Persze lehet, hogy azért igyekszik isemrkedni, hátha megkedvel nagyon engem. De akkor miért nem rám koncentrál inkább? Ha erről 2-3 hónap múlva beszélne, az oké, de mi keresnivalója van az exének a mi ismerkedésünk legelején?

2011. jan. 23. 12:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Bocsi, lusta vagyok végigolvasni :-(
2011. jan. 23. 12:40
 2/17 A kérdező kommentje:
Akkor "választ" sem kellett volna írnod.
2011. jan. 23. 12:41
 3/17 anonim ***** válasza:
97%
Várd meg a válaszát.. Lehet még nem heverte ki, de az is lehet,hogy csak fél attól h te is ezt teszed vele ezért inkább elmonjda na majd irj siaa
2011. jan. 23. 12:44
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszi. Igen, az is lehet, hogy csak a félelmeit fejezte így ki.
2011. jan. 23. 12:45
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
lehet hogy nem barátnőt hanem csak barátot keres...
2011. jan. 23. 13:00
 6/17 anonim ***** válasza:
Mennyi ideig volt együtt az exével? Ha hosszú ideig, lehet hogy még tényleg nem tette túl magát rajta, ha rövid ideig, akkor lehet hogy egyszerűen csak a rossz tapasztalatot vetíti ki másokra is, és fél, hogy te is elbánsz vele.
2011. jan. 23. 13:20
 7/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Öt évig... nem vitatom, hogy ez bizony nagyon hosszú idő. Azt sem, hogy nem könnyű rajta túllépni, feldolgozni...

De ha még úgy érzi, abszolút nem kész másra, akkor nem kellene velem találkoznia. Ha még nem lépett túl teljesen, de bízik benne, hogy egy következő barátnő majd megkönnyíti ezt, akkor pedig nem kellene nekem őt ennyire felemlegetnie legalább...

2011. jan. 23. 14:00
 8/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is várd meg a választ. Valóban lehet, hogy nem tette túl magát- ez esetben Te döntöd el, hogy megpróbálod -e így is. Azonban az is lehet, hogy azért emlegeti "összehasonlításképp" a volt barátnőt, hogy ezzel is kiemelje, mennyivel jobbnak lát Téged. Pl. az én barátom is beszélt már akkor az exéről, mikor nem is jártunk- Ő pl. azt emlegette/ mesélte sokszor, hogy milyen féltékeny és hisztis volt a lány- egyrészt hogy tudjam, ezeket a tulajdonságokat nem tudja elviselni hosszú távon, másrészt mert érezte, hogy én más vagyok, és azért "szidta" az előzőt, hogy már a kapcsolat elején azt érezzem, jobb vagyok, mint az előző... Azóta már minden részletét elmesélte a kapcsolatuknak- részben magától, részben én érdeklődtem, de nálam valóban csak növelte az önbizalmamat, mert pozitívumot nem sokat tudott említeni, a negatívumokról pedig bebizonyosodott, hogy bennem megvan mindaz, ami belőle hiányzott. Úgyhogy nekem "jót tett", hogy a barátom mesélt az exről negatívumokat, eszembe se jutott, hogy még nem tette túl magát rajta, mert egyértelmű volt, hogy belém van esve. Szerintem Te is próbáld meg kiszűrni, hogy a csajon nem tette e túl magát (5 év valóban hosszú idő...), vagy azon, amiket művelt vele (mert azért pl ha megcsalnak vkit, és ezen nem teszi túl magát, az még nem jelenti szerintem, hogy nem képes másba beleszeretni, de attól még a tény, hogy megcsalták már, ott marad tüskeként benne...), vagy csak Neked szeretne jelzéseket küldeni (hogy milyen ne legyél, vagy hogy mennyivel jobb vagy). 20/L
2011. jan. 25. 23:29
 9/17 anonim ***** válasza:

nekem ebből nem az jön le h még nem tette túl magát a kapcsolaton. azon inkább h vki aki közel állt hozzá átb@szta, de az akár ex, akár barát nehezen emészti meg az ember. ettől függetlenül magán a kapcsolaton, érzelmeken már túlléphetett.

szerintem exbarátnő felemlegetése onnantól lenne durva és zavaró h ha a régi szép időket emlegetni h de jó volt vele, v ha minden találkozón felhozná, stb. Itt egy témán belül, az anyagias átverés témájában hozta fel. Szerintem nincs miért aggódnod.

2011. jan. 25. 23:41
 10/17 anonim ***** válasza:
Én is ugyan igy vagyok. Mår nagyon kezd elegem lenni ebbõl az ex baràtnõ emlegetésbõl, csak velem az a külömbség h õk nem is jàrtak csak kavartak. De a te eseted sokkal össze tetteb, 5év az hosszu idõ! Lehet h nem tette mêg túl rajta magàt, sõt biztos. De ha tényleg kedvel, akkor szerintem fère teszi a multjàt és a jövõre meg a jelenre fog inkåbb koncentràlni ha meg mondod neki h ez têged zavar. SOK Sikert.
2011. jan. 25. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!