Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » MILYEN A JÓ PÁRKAPCSOLAT?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jacint79 kérdése:

MILYEN A JÓ PÁRKAPCSOLAT? MILYEN A JÓ PÁR? MIK A HATÁROK?

Figyelt kérdés
Melyik párkapcsolat jó: - amelyikben hasonló az érdeklődési kör, sülve-főve együtt vannak ugyanazt csinálják, hobbi, munka stb. VAGY - amelyikben különböző az érdeklődési kör, hobbi De mindketten szívesen áldoznak időt a közös dolgokra, egymásra?

2012. aug. 11. 13:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Sajnos az emberek nagy része még "alszik", nagyon nagyon mélyen:)
2012. aug. 11. 14:16
 12/17 anonim ***** válasza:
8.as te aztán sokat foglalkoztál a témával, csak nem mostanában léptél ki egy kapcsolatból? Egyébként nagyjából egyet értek veled. Alapvetően két ember jobban hasonlítson, mint ne, de legyenek dolgok, amikben meg egészítsék ki egymást, enélkül ugyanis nem haladnak előre. Mert ez a lényeg, mindig előre, fejlődni a kapcsolatban egyénileg és együtt, és kölcsönösen biztosítani a másiknak ezt a fejlődést! Ez kimaradt nálad. :)
2012. aug. 11. 14:40
 13/17 anonim ***** válasza:

Az ellentétek akkro vonzzák egymást, ha a felek hajlanak a másik életvitelére is (hobbira stb). Viszont akkor már nem is ellentétek. De gyakorlatilag ma nincs jó párkapcsalt. A srácokat csak a pia, a drog és a buli érdekli (semi másról nem tudnak beszélni, nem is értenek máshoz), a csajokat meg a ruhák, meg szintén a pia/buli/drog trió érdekli.

Az wmberek saját magukat is üresnek látják, a másikban keresnek menedéket. De mint tudjuk ott is ürességet találnak.

2012. aug. 11. 15:08
 14/17 anonim ***** válasza:

8-asnak piros pont.

A házasságok fele 3-5 éven belül válással végződik. De az a baj ,hogy csak a házasságokat nézik (mivel ez követhető hivatalosan). A párkapcsoaltok több mint fele is 3-5 éven belül szakítással végződik. Az emberek szerepeket játsszanak és menekülnek egyik színházból a másikba.

2012. aug. 11. 15:14
 15/17 anonim ***** válasza:

Valóban mert egy kapcsolat csak addig tart, amíg közös a cél. Világos, hogy segítitek egymást de nem szabad megváltoztatni őt ezzel. Ha szereted, elfogadod és együtt oldjátok meg a problémákat. Vicces de egy párkapcsolatban már többet tud a barátnő kettőtökről mint te magad mert a problémákat a párok nem egymás között beszélik meg. Összevesznek majd jön a kibékítő szex és időlegesen el van felejtve a dolog. Felhívod a figyelmét arra, hogy figyelj ide szeretném ha hétvégén kimozdulnánk végre. Ilyenkor az ember kifogást keres mert a kényelmes életét nem akarja feladni de csak a saját önzősége miatt. Áldozatot kell hozni a párjáért de csak az érdemli meg a pihenést aki előtte dolgozott.

Fontos figyelembe venni ez az én véleményem és ezt nem erőltetem senkire csak megosztom és ha csak egy töredéke is hasznos lesz számodra már megérte mert segítettem. Pszichológusok se tudnak mindent sőt rossz pszichológus az aki nem tud különbséget tenni az ember külső és belső lehetőségei között. Mert hiába akarok valamit ha tőlem független dolgok miatt nem tudok cselekedni. És világos, hogy sokan "alszanak". Ki mondta, hogy minden embernek tudatosan kell élni? Én rég meg tanultam azt, hogy soha senkinek nem szabad beleszólni az életébe. Párodnak is elmondhatod a saját nézeteid de nem erőltetheted rá.

Sok felnőtt mondogatja, hogy ő jobban tudja mert már sokat élt de nem a kor határozza meg a tapasztalatot hanem az, hogy milyen minőséggel élt. Lehet jó párkapcsolat de csak egyetlen egy napig! Másnap újból kell dolgozni érte. Ez fárasztó de a másikra oda kell figyelni. A férj panaszkodik, hogy a feleség nem figyelt oda rá, amióta megszületett a gyerek és el lett hanyagolva. És bevallotta neki, hogy megcsalta amivel fájdalmat és csalódást okozott. Azt hitte ezzel bármi változni is fog de csak a bűntudatát és a felelősségét hárította rá. És megváltozik máris a szemlélet ha észrevesszük azt, hogy míg azzal volt elfoglalva a nő, hogy a háztartáson kívül, főzzön és gyereket neveljen addig a férfi sértetten más nőben kereste a figyelmet holott a sok szabadidejében egyszer sem vette ki a részét a háztartásból. Két nézőpont alakult ki. A férj lelépett nem vállalva fel a saját felelősségét így a gyerek apa nélkül sérülhet mikor felnő. Manapság már divat lecserélni a párkapcsolatot és nem megjavítani. Mert energiába kerülne. De megjavítani csak addig lehet amíg a másik fél is hajlandó őszinte lenne. És őszinték csak a válóperen lesznek amikor mindent egymás fejéhez vágnak, gyűlölik már egymást. Őszintén megmondom az életben nem kell ezekkel foglalkozni de alapvető emberi normákkal tisztában kell lenni. Ha az ember nem beletörődik az sorsába hanem elfogadja nagy esélye van a boldogságra. Mert aki beletörődik az azt mondja a párjának, hogy ilyen vagyok fogadj el így. Aki elfogadja az azt mondja ilyen vagyok elfogadom DE! a lehetőségeimhez mérten ha tudok változtatok majd rajta akár a te kedvedért is.

2012. aug. 11. 15:15
 16/17 anonim ***** válasza:

"Az internet előtt nem fogja a másik ember megismerni a másikat. De nincs ezzel semmi baj mivel csalódik majd az ember ez is az élet része és ha szerencsés csak hónapokat rabolt el az idejéből nem pedig éveket."

Ezzel nem értek egyet. Mit számít, hogy milyen formában ismerkedtek meg, ha aztán élőben tököletesen működik a kapcsolat. Én csak pozitívan csalódtam. Nincs minden esetben halálra ítélve egy kapcsolat, ha a neten kezdődik.

2012. aug. 11. 23:57
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem mi a probléma, mert te két különböző dolgot írsz le. Interneten elkezdődik persze, ezzel abszolút nincs semmi gond. De onnantól fogjátok csak megismeritek meg egymást, hogy találkoztok és látod a szemét tertbeszédét és figyeled hogyan reagál egy számára kényes témára. Mert akkor fog kiderülni, hogy milyen ember ha feszegeted a múlt sérelmeit és, hogy ezeket hogyan élte meg. Ezt az internet nem adja meg mert azonnal visszaír, hogy most nem akar erről beszélni, hárít és kifogásokat keres. Személyesen is ezt mondja majd de ott lesz egy pillanat amikor elkomorodik, amikor ingerültebb lesz. Nem az a lényeg, hogy elmondja a fájdalmait egyáltalán nem arra vagyunk kíváncsiak hanem, hogy felnőttként éli meg ezeket vagy csak kifogásokat keres.
2012. aug. 12. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!