Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom tojik arra amit mondok neki, mit tegyek?
Ha szépen kérek vagy mondok valamit, akkor mintha meg se hallotta volna, amikor meg már felhúzom magam és ordítok, akkor meg "csak azért se" figyel rám.
Ma összevesztem vele a boltban, mert mondtam neki hogy ne hozzon előre csomagolt csirkét (kb 10 méterre van a bolttól hentes), először meg se hallotta, utána már ordítottam, hogy vigye vissza, erre a földhöz vágta a csirkét, hogy én ne ordibáljak vele...
És akkor azzal takarózik, hogy ő idegbeteg lett mellettem, mert én csak ordibálok vele, hát akkor igyam a levét...
ordítoztok egymással a boltban???
Az én párom is van mikor értetlen, de olyankor elmondom neki azépen csendben,hogy "nyuszi, nem akarok ilyen műhúst venni,majd a hentesnél veszünk, az finomabb!" Ennyi... ha pedig azt mondja h ő ilyet akar,akkor megveszem azt ésmajd rájön később a különbségre. Miért kell felkapni avizet?
Ne haragudj, de szerintem egyikőtökkel sincs minden rendben...
először meg se hallotta, utána már ordítottam, hogy vigye vissza.
te se vagy 100,es ilyen tipusu ember mellett nem csodalom,ha valaki bekattan.
Abból a szempontból meg lehet érteni a kérdezőt, hogy ha a szép szóra sosem hallgat a másik, ha nem is figyel az emberre a saját párja, akkor egy idő után jó hogy tiszta ideg lesz..
DE nem az a megoldás hogy ordítasz a másikkal, hanem az, hogy leülsz vele megbeszélni. Ha már megtetted, akkor leülsz vele újra megbeszélni. Ha semmi változás, akkor vagy megszokod és elviseled, vagy szakítasz.
ENNYI.
Látom nagyon kiéleződött a hangsúly az "idegbeteg" részre a válaszolók többségénél.
Amúgy én megértem a kérdezőt, mert ismerem ezt a helyzetet. Ugyanakkor tudnod kell kérdező, hogy a felvázolt probléma idővel biztosan megöli a kapcsolatot. Egészségtelen, mikor már ennyire sem tiszteli egymást a két fél, ahogy írtad is:
A párod nem tisztel meg téged a figyelmével.
Te ettől ideges leszel, és rögtön jön a csúnya szó és / vagy a hangos ordítozás, amivel próbálod felhívni a figyelmét.
Nem ez a megoldás, ugyanakkor hangsúlyozom még egyszer, hogy én megértelek, mert rossz az, és nagyon fájó tud lenni az, ha pont saját párod nem figyel rád... Azt javaslom, hogy próbálj nyugodt maradni, még akkor is, ha nehéz. Kérd meg tőle szépen, hogy változtasson, mert úgy érzed nem tisztel meg a figyelmével.
Ha erre sem hajlandó / vagy képtelen változtatni, akkor az azért van, mert nem vagy számára elég fontos ahhoz, hogy a párként tekintsen rád, mert aki szeret valakit a szerelmeként, az mindig figyel rá, nem szükséges "követelni" a figyelmet, az alapvető tiszteletet... Ez a szerető pároknál magától értetődő! Ilyenkor inkább jobb szakítani, mintsem tovább húzni azt, amin nem tudsz változtatni sehogy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!