Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » "Megbántam" a szakítást, de...

"Megbántam" a szakítást, de az eszemmel tudom, hogy ez volt a helyes döntés, ám mégis nagyon rosszul vagyok lelkileg. Ti mit tennétek ilyen helyzetben, vagy hogy kell ezt kezelni?

Figyelt kérdés
Mindketten 28 évesek vagyunk. Az alap probléma az volt, hogy teljesen máshogy élünk, és nagyon kiütköztek az eltérő igények a kapcsolatban és ennek az lett az eredménye hogy nagyon sokat veszekedtünk, csúnyán. Én vagyok a nő. A srác nem dolgozott és a családjával élt még, eltartották. Én rengeteget dolgozom és pánikbeteg is vagyok sajnos, emiatt amúgy is extra türelemre van szükségem (ám ezt mindig lefektetem már az ismerkedési szakaszban, nem árulok zsákbamacskát). Valamint szeretek utazni meg komoly terveket tervezni, pl összeköltözés (ezt a legelején még ő is mondta), de ő nem ilyen beállítottságú. Ő nehezen kezelte nagyon a rossz epizódjaimat, pánikrohamaimat, én meg ezt a passzív életmódot és hozzáállást. A kapcsolatunk legvégén már lett munkája (kb. egy évet jártunk), valamint én is elkezdtem pszichiáterhez járni, de addigra már annyit veszekedtünk, hogy egy újabb veszekedés alkalmával szakított, majd pár nap múlva vissza akarta volna csinálni, de én azt már nem akartam, nagyon rosszul voltam már mentálisan. Ennek kb két hete, de én nagyon rosszul vagyok lelkileg még mindig. A barátok szerint ezt már nem érdemes erőltetni és én is érzem hogy eléggé rosszul vagyok, de mégis hiányzik meg szerelmesnek érzem magam. Most teljes kapcsolatmegszakításban vagyunk, neten se látjuk egymást. Jól van ez így? Mit tehetnék ami hosszútávon jobb lenne?

ápr. 27. 11:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Járj tovább a terápiára. Nem kell most párkapcsolatban gondolkodni, egyszerre egy lépés.
ápr. 27. 11:18
 2/11 gergelice16 ***** válasza:
100%

Hallgass a barátaidra. Egy kapcsolat csak akkor működhet, ha tudod és érzed is, hogy ez a kapcsolat működőképes.

Egyébként ajánlom, hogy építs ki egy erős önbecsülést, mielőtt párkapcsolaton gondolkodnál.

ápr. 27. 11:20
 3/11 anonim ***** válasza:
42%

Azon gondolkoztam, hogy ha igaz a kérdés, milyen jópasinak kell lenni ahhoz, hogy ezt elviselje egy nő :D

Én hiába dolgozok és élek külön, és van saját autóm, nem ér semmit, mert nincs nő, aki lehetőséget adna, hogy egyáltalán megismerjen :P

ápr. 27. 11:23
 4/11 anonim ***** válasza:
Rengeteget dolgozol, eltérő igények, veszekedés - ezek nélkül jó lesz neked valakivel.
ápr. 27. 11:52
 5/11 gergelice16 ***** válasza:

#3 Akiknek kicsi az önbecsülésük, gyakran keresik a párkapcsolatokat, mivel félnek az egyedülléttől. És lehet, hogy látják, hogy nem jó a kapcsolat, de sajnos a sérüléseik nem teszik lehetővé, hogy "kockáztassanak" azzal, hogy kilépnek a párkapcsolatból. Mert szerintük ez még mindig jobb, mint egyedül lenni.

Ajánlok egy nagyon tanulságos előadást, ami erről szól:

www.youtube.com/watch?v=MlvKRnQkPHU

ápr. 27. 11:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne bánd meg, ez volt a jó döntés. Ha együtt lennétek, ugyanúgy veszekednétek tovább.

Ez egy gyászfolyamat, adj időt magadnak. Nem jobb egyáltalán ha gyorsan továbblépsz, ezt fel kell dolgozni.

ápr. 27. 12:57
 7/11 anonim ***** válasza:
52%

"Ő nehezen kezelte nagyon a rossz epizódjaimat, pánikrohamaimat"

Te nem csak panikrohamos vagy ha nem

borderline is ezek szerint, ami azert valoban elhetetlene tudja tenni a kapcsolatot a masik ember reszerol.

máj. 2. 12:39
 8/11 anonim ***** válasza:

"Most teljes kapcsolatmegszakításban vagyunk, neten se látjuk egymást. Jól van ez így?"

Igen, így van jól.

Majdnem egy évig veszekedtetek és nem volt jó nektek, téged pedig csak még lejjebb húzott.

Majd szét lassan megnyugszol, és megerősödsz. Jobb lesz nélküle, béke, nyugalom, majd később utazás és minden, amit szeretsz.

máj. 2. 12:59
 9/11 anonim ***** válasza:
65%

Sose értettem, hogy sikerül ilyen férfiakkal kapcsolatba kerülnötök.

Szerintem ismerkedjünk meg, ha túl vagy a kapcsolatod nehezsegein. Vele ellentétben merem garantalni, hogy gyakorlatban nem fogsz csalódni bennem, azokban a dolgokban, amit ő produkált.

Komoly kapcsolatot keresek. Mivel nyitottan állok az ismerkedéshez, így nem kell felesleges köröket futnia senkinek se.

máj. 2. 13:20
 10/11 anonim ***** válasza:
74%

az alábbi állapotoknál fordulhatnak elő hasonló „epizódok”:

Bipoláris zavar: A mániás epizód alatt a beteg kontrollálhatatlan tettvágyat, eufóriát és túlzott önbizalmat érez, ami gyakran felelőtlen döntésekhez vezet.

Borderline személyiségzavar: Itt a vágy inkább impulzív rohamokban jelentkezik (például falási rohamok, hirtelen jött szexuális késztetés vagy szerhasználat), gyakran az érzelmi üresség enyhítésére.

Kényszerbetegségek (OCD) és addikciók: Bizonyos esetekben a „sóvárgás” (craving) epizódokban jelentkezik, ami egyfajta kényszerítő vágy a szer vagy egy cselekvés (pl. szerencsejáték) iránt.

máj. 2. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mikor leszek lelkileg jobban? Ha voltált ilyen helyzetben, akkor neked mi segített?

Folyamatban van a válásom 1 éves kisgyermekkel. Jövőre kapott bölcsit, akkor visszamehetek dolgozni. A válás oka egy másik nő volt, akivel összejött a férjem. Elköltözésünk után 3 nappal már oda is költözött. Rá 2 hónapra már hivatalosan is átjelentkezett oda. 2...

23 évesen kopaszodni mennyire normális? Nagyon megterhel lelkileg.. Esetelg volt/van valaki hasonló helyzetben?

Már 22 éves koromban észrevettem, hogy a haj vonalam bal oldat kezd hátrahúzódni, ami az akkori fodrászom szerint természetes férfias haj érés, ami minden férfinál bekövetkezik 20 éves felett, így nem zavart a dolog. Aztán telt-múlt az idő és a tükörben láttam, hogy...

Nők számára mi a vonzó a szürke/sötét/szabafság árnyalata c. film helyzetben?

Mi a jó a bántalmazásban, csak azért mert azt egy gazdag, lelkileg sérült férfi teszi?

Idegileg és lelkileg összeomlott feleségemtől most váljak el vagy várjak egy kicsit míg "felépül" beletörődik ebbe a helyzetbe?

Megmondtam neki, hogy nem szeretem, nem akarok vele élni és nekem ez a házasélet így nem jó, el akarok válni. Ő most teljesen ki van borulva, öngyilkossági szándékkal is fenyegetőzött. Van egy lányunk, vele is egyre agresszívabb.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!