Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ismerkedéskor a látható és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ismerkedéskor a látható és nem látható anyagi javak lehetnek előnyök/hátrányok? Pl. Mi van ha lenne pénzem saját lakásra, de inkább nem veszek? Kocsi? Ezeket jól gondolom?

Figyelt kérdés

Tudom a nők figyelik ismerkedéskor nonverbális kommunikációs jelekből is, hogy a férfi mit ért el az életben, vagy mit érhet még el a jövőben. Ez akkor is működik, ha nem tudatos, tehát a nő nem egy golddigger, nem szándékosan és csak a pénzre hajt. Fontos nekik a biztonság, aminek egyik fontos része az anyagi biztonság is. Akár csak megnézik a cipőjét, óráját, ilyesmik. Vagy azért ha két ember beszélget néhány-néhány órát (pár randi alatt), akkor kiderül hogy valaki csak albérletben lakik, vagy saját lakása van, van-e vagy nincs kocsija.


De mi van, ha engem ezek nem érdekelnek, de mondjuk az áruk (mondjuk 30, vagy 50 millió) ott van félretéve nekem? Mi van ha nincs kocsim, mert felesleges pénzpazarlásnak tartom, mert jó a városban a tömegközlekedés és mert soha nem érdekeltek az autók különösebben? (Jogsim azért van.) Majd csak ha már lenne egy-két gyerek, akkor vennék saját kocsit. Vagy nincs saját lakásom, mert rossznak tartom, hogy a magyarok ennyire saját ingatlan mániásak és szerintem a saját ingatlannak is sok olyan rejtett költsége, illetve hátránya van, amit rengetegen nem vesznek figyelembe, akik már kötnék fel magukat hogy huszonévesen nincs saját lakásuk. Majd ha már megvan pontosan hány gyerekünk lesz (és ők meg is születtek) és ha tudom hogy biztosan ott akarok élni legalább a következő 10-15 évben, akkor vennék csak saját ingatlant. Arról nem is beszélek, hogy nem költök luxusnyaralásokra, százezres telefonokra, drága cipőkre, órára, hasonlókra.


De ezekkel nem szúrok ki saját magammal ismerkedéskor? Mert az tényleg kiderül egy néhány órás ártatlanabb beszélgetésből is általában akár közvetett módon is, hogy kinek van saját lakása, vagy kocsija. De az nem derül ki, hogy nem, ezek nincsenek, de amúgy van a bankban 30/50 millióm, hiszen nyilván ilyet senki nem mond el. Nekem is a szűk családon kívül még két nagyon régi jó barátom van, akik tudják hogy nagyságrendileg mennyim van. És attól félek még az "ártatlanabb" nők, akik tényleg nem a pénzre hajtanak, ők is nézik ezeket a dolgokat.


2019. okt. 23. 09:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem ezeket nézik.

A nincs drága, márkás cipőd és az igénytelen, koszos cipő közt van pár fokozat.

Az is sokat elárul rólad, hogy nincs igényed megismerni a világot. Nem nyaralsz, nem utazol, nem mész programokra. Nincs (drága) hobbid. Munka és tespedés a kanapén. Ebbe ment már így tönkre házasság is, hogy elunták egymást.

Több rejtett költség saját ingatlannál? Albérletbe több gyereket vállalni? Ebből is kiderül, hogy egy zárt konzervdobozban élsz, és halvány sejtelmed sincs a világról.

Azt meg előre végképp nem tudhatod, hogy 15 évig hol fogsz élni, hány gyerek lesz, ez csak terv.

2019. okt. 23. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, más hogy van vele, nekem ezek 30 évesen fontosak.

De az az igazság, hogy hiàba van eltéve az àra, és erről mèg tudok is, ha nincsenek ilyen ambíciói, elkèpzelései az életről, mindennapokról, mint nekem, akkor sosem leszünk egy nevezőn.

Szóval igen, nagyon fontos a pénz, de az sem kevésbé, hogy azonos irányba akarjunk haladni.

2019. okt. 23. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

#2 vagyok, szóval kérdèsedre a vàlasz: nálam kiszúrnál magaddal, ha ezeket megtudnám.

Pàr hónapja volt pont egy ilyen ismerkedèsem, mindenre megvolt a pénze 38 évesen, de egyszerűen nem akart autót venni, mert nem érdekelte.

Számomra ez a férfiasságba nem fér bele, és az sem, hogy ennyi idősen ugyan jól keres, de csak egy asszisztens, és szivessègből megcsinálja a csicska munkákat is, mert neki belefér, nincs ennyi önérzete.

Nekem a vezetés, az autó, a ràtermettség, az ambíciók, a törekvès, hogy ő legyen a főnök, ne őt ugráltassák, mind a férfiasság fokmérője, de lehet, csak èn vagyok ilyen.

Mindazonáltal kiràndulni, strandolni, bevásárolni nem kell az autó?

Csak akkor, ha màr gyerek van?

2019. okt. 23. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
 4/11 anonim ***** válasza:

Nőként mondom, hogy jól látod a helyzetet. A nők nagyrésze főleg a biztonságra törekedik, ez első sorban törődés, szeretet, gondoskodás, stabilitás. De az anyagi biztonság is szempont, ez jelentheti azt, hogy a férfi dolgozzon és ne hereként élje a mindennapjait. Mi a férjemmel együtt építettük fel az életünket, nem volt huszonévesen sem lakásunk, sem autónk, sem külföldi nyaralások és ez így volt jó.

A mai világban úgy van ahogy leírtad, még az ártatlannak tűnő nők is az anyagi biztonságra törekednek. Ez egy rejtett dolog az ilyen tipusú nőknél párkeresés során, még maguknak sem vallanák be. A goldiggereknél ez egyértelmű.

Ezt úgy tudod kikerülni, hogy nem kell beszámolj arról, hogy mid van, nem tartozik rá. Később, ha komolyra fordul a dolog, írtok házassági szerződést. Manapság nem szégyen ez, te megdolgoztál ezért, aztán jön egy nő aki szül egy gyereket és máris ő marad abban a lakásban amiért te vért izzadtál és viszi mindennek a felét.

Soha nem fogadtam el senkitől semmit, nem is hajtottam a pénzes pasikra, akkoriban ez nem is volt szempont, de mivel felnőtt fiam van én is látom ezeket a dolgokat és nem szeretném, ha egy ilyen "ártatlannak tűnő nő" a későbbiekben kihasználná.

2019. okt. 23. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Hogy az istenbe tettél félre ennyi pénzt? Hány éves vagy?

Nekem 12 millió van a bankszámlámon 30 évesen, tehát eléggé jól csinálsz valamit.

Én mindig megbecsültem a pénzt. Minden ott kezdődött, hogy 18 éves koromban elkezdtem dolgozni diákmunkán. Onnantól magamat ruháztam és igen megnéztem, hogy mit mennyiért veszek. A nehezen jött dolgokat az ember jobban becsüli, mintha csak úgy hozzám vágták volna a havi béremet.

Az öltözködésem értelem szerűen egyszerű. Nem hivalkodó. Cipőm, táskám márkás adidas, mert kedvelem azt a márkát és jó ha a cipő tartós nem 2 hónapig bírja, de a póló, nadrág és minden kínai. Kocsit nem veszek, mert betudok járni a munkahelyemre busszal is. Fölösleges pénzkiadás a fenntartásért. Lakásom nincs, de nem is veszek mostanában. Majd ha zuhannak egy kicsit az árak. A telóm sem ifon. 40 ezer forintos huawei, mert mi a fenének 100+ ezres teló? komolyan!

Ja egyébként nincs nőm, mert nem is nagyon keresek, de nem vettem észre, hogy epekednének utánam. :D

2019. okt. 23. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!


1. - Tudtam, hogy ezekről írnom kellett volna, mert mindenki csak végletekben tud gondolkodni. (De akkor meg túl hosszú lett volna a kérdés, akkor meg azért nem olvassa el senki.)


-Járok nyaralni. Régi barátokkal belföldre minden évben és külföldre is előfordul rövidebb időszakokra kiruccanás a környéken.

-6-8 ezer forintos nadrágjaim, 3 ezer forintos pólóim, 10 ezer forintos ingjeim, 15 ezer forintos cipőim vannak átlagban. Új cipőt évente mondjuk hármat veszek. (csak hogy be tudjátok lőni a dolgot)

-Testépítek már több mint öt éve, tehát rendszeresen mozgok. Eljárok itthonról, vannak barátaim. A legjobb dolgok szerintem az életben közel ingyen vannak: Egy átbeszélgetett este a barátokkal, egy jó szex, vagy egy családdal töltött hétvége.


"Több rejtett költség saját ingatlannál? Albérletbe több gyereket vállalni? Ebből is kiderül, hogy egy zárt konzervdobozban élsz, és halvány sejtelmed sincs a világról."


Jaj ne már. Pénzügyekkel foglalkozom. Ebbe most ne menjünk bele, mert nagyon hosszú lenne.


2. "ha nincsenek ilyen ambíciói, elkèpzelései az életről, mindennapokról, mint nekem, akkor sosem leszünk egy nevezőn." -Mire gondolsz pontosan? Mert tök szépen megfogalmaztad, de fogadjunk ezzel végig arra gondoltál van-e saját lakás/kocsi?


3. - Középvezető vagyok. Vannak ambícióim. De ehhez hogy jön a kocsi, a vezetés?

Kirándulni nem kell autó. Strandolni nem kell autó. Bevásárolni nem kell autó: Egy hátizsákban és két közepes szatyorban hazahozok 10 napra való kaját. (Pedig viszonylag sokat eszem.) Amúgy van céges autóm, de az ugye nem saját. És azt sem annyira használom ki, csak elfogadtam ha már adták.


4. - Még az jutott eszembe, hogy a fiatalabb nők kevésbé nézik még az anyagi javakat, talán ott kellene próbálkoznom. Ahogy mondtad ti is fiatalon jöttetek össze. (Nem mintha én olyan öreg lennék.)


5. - Örököltem is, így mindjárt más. Nem kell tízmilliókra gondolni, csak kicsi a család. Mindkét szülőm egyke, apánk egyik nagynénje is gyermektelen volt. A húgommal ketten örököltünk pár ingatlant (egy vidéki 70-80 ezres városban, ahonnan származunk), amiket eladtunk és a pénzt megfeleztük. (Volt amit a szüleink örököltek, de nekik annyira nem kell a pénz, ezért nekünk adták.) Ez mellett teszek is félre. A fizetésem felét elteszem. A vagyonom kevesebb, mint fele van örökségből, a másik felét én "csináltam". Tőzsdézek is, az is jól hozott az utóbbi 5 évben.

2019. okt. 23. 10:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Ügyes! Tőzsdénél pontosan mi?
2019. okt. 23. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Magyar és amerikai részvények, és amerikai indexkövető ETF-ek. (Vagy konkrét cégekre voltál kíváncsi?) Nagyságrendileg kb. 5-5 cég és két-három ETF. Viszont persze nem biztos, hogy mindjárt válság lesz, de most már elkezdtem inkább kifelé venni a tőzsdéről a pénzem. Majd ha lesz válság, akár 3-5 év múlva, akkor akarok megint inkább venni.
2019. okt. 23. 10:58
 9/11 anonim ***** válasza:

hát ja mostanában semmi nem éri meg. lakás egekben, válság közeli helyzet..

Max állampapír, de kevesebbet hoz, mint maga az infláció okozta forintgyengülés.

1 éves állampapír 2,5%. 2019ben 3,5%volt az infláció. 1% sok ha sok pénzed van. Az már 100 ezer forint kidobott pénz 10 millióra csak idén.

2019. okt. 23. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia
 10/11 anonim ***** válasza:

Attol fugg, milyen nokkel randizol. Az en tapasztalatom szerint az, amit a nok a valo eletben "neznek", az teljesen elter a gyakoris, altalaban egyontetu (!) valaszoktol. Ezen el szoktam csodalkozni.


Lehet, hogy azert, mert kulfoldon elek, vagy mert alternativabb korokben mozgok, de az en kornyezetemben egyaltalan nem jellemzo sem a sajat ingatlan, sem az auto (sot, ez utobbi mar kicsit olyan, mint a teve, ahol mindenki csak National Geographicot nez - szinte szabadkozni kell, hogy minek van a varosban kocsid...Mar csak a klimavaltozas miatt is.).


Szoval nem mondom, hogy nem szamit, hogy csoro vagy, vagy nem (mert az azert szamit), de ezek a regi statuszszimbolumok szerintem felvilagosult korokben mar nem elvarasok.


Ilyen valasznal mindig le vagyok pontozva;)


28N

2019. nov. 20. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2
Vegán D-vitamin

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!