Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mennyivel jobb ha a pizzát...

Mennyivel jobb ha a pizzát sima liszt helyett teljes kiőrlésű búzaliszttel csinálom? Fogyókúra szempontjából, miért jobb a teljes kiőrlésű?

Figyelt kérdés
Nem vonok meg magamtól semmit, csak próbálom az ételeinket, egészségesebben és kalóriaszegényebben elkészíteni.

2013. febr. 9. 10:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

# 9- Ez aztán egy nyerő érv volt. Mindenhol jelen van a kenyér és akkor ez bizonyítja azt, hogy a kenyér diéta szempontjából nélkülözhetetlen ? Nem igazán logikus.


Mellesleg nem is kenyérről volt itt szó, hanem pizzáról. Pont ez a probléma a jelenkorban, hogy amíg régen a kenyér volt csak és semmi több, addig ma már tele vagyunk pizzával, galuskával, sült burgonyával, hamburgerekkel, stb. Emellett rohamosan nő az elhízott személyek aránya. Na itt viszont már van összefüggés.


BulémiásMakimajom-nak pedig annyit, hogy nem hiszem, hogy a tanárok azt tanítják bárhol is, hogy a pizzablatt, zsömlék és egyéb kenyérféleségek nélkülözhetetlenek az emberi táplálkozásban. Azt viszont igen, hogy a szénhidrátok kellenek, csakhogy ezeket belehet szerezni zöldségekből és gyümölcsökből is. Főleg akkor, ha valaki súlyproblémákkal küzd.

2013. febr. 9. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim válasza:

Azt ugyan nem tudom, mi a pizzablat, én csak pizzát ismerek, ami a magyar lángos ikertestvére. A tanárokra utalva meg nem arra gondoltam, hogy pizzával kell fogyni, hanem azzal vitázom, hogy az ember számára a gabona nemkívánatos élelmi forrás.

Harcművészkének meg üzenem, hogy a gabona nem egyenlő a búzával, s kenyeret nem csak búzából készítenek, hanem árpából, rozsból, zabból, kukoricából is többek között.

2013. febr. 9. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem is nemkívánatos, de nem is szükséges. Vannak még ma is akik alapvetően fehérjén és zöldség/gyümölcs alapú szénhidrátforrásokon élnek és megvannak pont, mint a kenyeresek.


A pizzablatt amúgy a pizzának az alapja, ami pedig rájön ( sonka, sajt, stb. ) az a blattal együttesen alkotja a pizzát.

2013. febr. 9. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
Az olasz pizza és a magyar lángos ugyanaz. Eredete a kenyér sütésénél megmaradó vakarék hasznosítása. Régen kemencében sült. A kenyérlángos még mai is ott, csak a sima „költözött” az olajos fürdőbe. Az olaszok a pizzát is ették csupaszon. Ha tettek rá valamit, akkor az az volt, amit meg lehetett találni a ház körül. Szegény ember étele volt.
2013. febr. 9. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, végülis megcsináltam finomlisztből, jó vékonyra nyújtva,úgyis 2-3 szeletet ettem salátával. Napi futás mellett ennyit úgy érzem megengedhetek magamnak szombat este:) De legközelebb kipróbálom tk. lisztből is.
2013. febr. 11. 17:59
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

És miben jobb a kukorica? Gluténmentes?

Legalább olyan ideális táplálék mint a búza. Rozs? Fantasztikus.

Olyan 'véletlen', hogy gyakorlatilag az összes keményítőforrásként használt növény gyakorlatilag tartalmaz olyan anyagokat (fehérjéket, glikoproteineket) amelyek kárt okoznak a bélfalunkban, átkerülve azon a többi szervünkben. És maga a keményítő is egy (okkal) megosztó tápanyag. Miért is esszük ha ennyi minden szól ellene? Mert megszoktuk, egyszerű.. finom. Hogy hivatalosan még valahol ajánlják is, az az életünk legnagyobb átverései között van. Vannak ilyen nagy átverések, nyilván nem csak a táplálkozástudományban..

2013. febr. 11. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!