Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » "A sajtok is tejből vannak...

"A sajtok is tejből vannak (jobb esetben), ami még mindig a növekedést, hízást segíti. " Ez igaz?

Figyelt kérdés
2013. febr. 13. 21:17
 1/9 anonim ***** válasza:
71%

[link]


Ez egy érdekes cikk.. nem gondolom, hogy minden tekintetben igaza van. De sok mindenben sajnos igen.


Egyébként a kérdésedre konkrét (és hiteles) választ adnak a tejjel kapcsolatos HITELES kutatások, mivel igen: a sajt valóban tejből van :))

2013. febr. 13. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Bocsi visszakérdezek, ez a cikk csak a pasztörizált tejekről szól és joghurtokról. De mi a helyzet a házi tejjel, ami egyből a bociból jön? Nem is a tejjel, hanem az abból készült túróval és tejföllel, tejszínnel mi a helyzet?
2013. febr. 14. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Na, most volt időm utánanézni.

Úgy döntöttem, nem hízlal :)

Kedves elsőm! Köszönöm válaszod, ennek a cikknek összeesküvés-elméletes szaga van :)

2013. febr. 14. 08:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, írtam is hogy minőségét tekintve egy sz.@r cikk, azért bátorkodtam mégis linkelni, mert fontos dolgokat is leír. Az én hibám.


A tények, hogy tényleg a borjaknak van szüksége tejre (illetve a csecsemő korú emlősöknek) nem a felnőtt egyedeknek (és nekünk). Abszolút következetes, hogy akinek (baba) növekedésre van szüksége, az ő ideális tápláléka kifejlett test esetén.. már nem lesz jó. Ez nem egyéni döntés kérdése :(


Kedves 2. válaszoló!

A tej jellegzetes tulajdonságait a hőkezelés (pasztőrözés) nem veszi el, de nem is ront rajtuk. A pasztőrözött tej tekinthető friss tejnek, a hatásuk, funkciójuk sajnos ugyan az, nincs különbség. Ízben van.

2013. febr. 14. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Annyi a különbség, hogy a házi tej zsírszintje nincs beállítva. 3.8-4.4% között van a zsír benne, nincs hőkezelve és homogenizálva (hőkezelés miatt elválnak a részek, össze kell keverni). A zsírosabb tej annyiból jobb, hogy hamarabb telít, a tápértéke magasabb és hosszabb időre ad energiát. A laktóztartalma semmiben nem különbözik a bolti tejtől.
2013. febr. 14. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Az állítás igaz.
2013. febr. 14. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 jocker válasza:
Mivel a tej is hizlal akkor a sajt is fog.
2013. febr. 21. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
A sajt már átment egy erjedésen, ahol a tejben lévő cukor jelentős része elbomlott, így lényegesen kevésbé hizlal, mint a natúr tej. A kemény sajtok egyáltalán nem hizlalnak, mert az már annyira erjedt, hogy alig maradt benne laktóz.
2013. febr. 21. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A tej és a hízás, inzulinrezisztencia között nem a tejcukor az összefüggés.. így annak hiánya sem javít a helyzeten.
2013. febr. 21. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!