Miert kell setalni vinni a babat? En kb. het, masfel heti egyszer viszem csak.
Ha jól értem a válaszaidból, nem városban laksz, ha kóbor kutyák jönnek veletek szembe. Akkor viszont van kertetek? Kimehetsz a kertbe is a babáddal.
Mindannyiunknak szüksége van a friss levegőre, a mozgásra, én nem hiszem, hogy ezt különösebben kéne magyarázni. Szélsőséges időjárásban az ember lehetőség szerint nem viszi ki a babáját.
A szabad levegő fontossága
Sok anya helytelenül jár el, mikor télen született csecsemőjét nem viszi ki a levegőre, mert attól tart, túl hideg a levegő, és jobb bent a meleg szobában. A levegőztetés, mint minden élőlénynek, rendkívül fontos egy gyerek számára is. Szüksége van az embernek már ilyen fiatalon is a fényre, a levegőre, a szélre. A hőmérséklet ingadozása serkenti a bőr működését, s ezzel a szervezet egésze működésbe lép. A gyerekek ettől edzettebbekké válnak, jobb lesz a hőszabályozásuk, jobban tudnak majd alkalmazkodni a különleges hőmérsékleti viszonyokhoz is. Nagyobb lesz az ellenállóképesség, kevesebb betegség támadja meg őket. A szabad levegő mélyebb, kiadósabb légzésre is késztet, vagyis fejleszti a tüdőt. A szabadba vitt gyerek vidámabban viselkedik, hisz több a látnivaló, nagyobb a játéktér. Több impulzus éri, mint odabent a szobában: ha meleg van, sok a bogár, a virág, sokat lehet a fűben mászni, felfedezni a hepehupákat, hidegben szép fehér a táj, nagy pelyhekben hullik a hó, az emberek színes sapkákban hógolyóznak, szánkóznak, stb. Tehát a szabad levegőn a baba mind fizikailag, mind szellemileg sokat fejlődik.
akkor ha jól értem, egyszer szélben kivitted és begyulladt a szeme, egyszer meg megfázott.
ezekért voltatok kórházban?
hát így nem is csoda ha beteges lesz, ne haragudj.
kertetek nincs? vagy legalább apuka nem tudja kivinni?
Jó ötlet, hogy nyugisabb helyre vidd a kutyák elől.
Ha fúj a szél ne vidd, ködben se nagyon, és persze nagyon mínuszban sem. Jön a jó idő, legyetek kint a levegőn, mert az jót tesz neki. Vigyél magaddal plusz ruhát, takarót neki, még kis kesztyűt is lehet. Rajta mindig egy réteggel több legyen, mint rajtad. Ő még nem rohangál, csak fekszik a kocsiban, könnyebben megfázik. Vékony füles sapi még jó lehet.
Ha eddig úgymond a lakásban voltatok szinte, akkor fokozatosan szoktasd a kinti időhöz, ne dobd mély vízbe szerintem. Délelőtt egy óra, délután egy óra. Hagyd hadd nézelődjön, hadd tudja meg mi a kő, a fű, a levelek. Élvezd ki te is a közelgő jó időt, neked is jót tesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!