Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyiket csinálnád első...

Melyiket csinálnád első szülinapra?

Figyelt kérdés

Párizsi krém:

[link]

Tejszínes csokitorta:

Tejszínt felverem, kicsi cukor, bele az olvasztott csoki és ennyi.


Melyik lenne a jobb, finomabb és tartósabb? :)


2013. máj. 14. 14:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a második!

A hulalát, ha aznap felverem még másnap is hab (habfixel meg főleg!).

Én első szülinapra fahéjas csokitortát sütöttem.

Azóta is sokszor kéri csak úgy natúr a család... ünnep nélkül is :)

Nagyon nagyon finom az is!

2013. máj. 14. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
Szerintem is a második, sokkal finomabb és nem vizesedik el a krém
2013. máj. 14. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Második, de nem hulalával csinálnám, hanem rendes tejszínnel, pl. Oké habtejszín!

A hulala nagyon tömény, nekem undorító mű növényi hab

2013. máj. 14. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én az elsőt csinálnám. Kicsit macerásabb, de legalább hőkezelve van a tejszín. A második vaj pedig biztosítja, hogy nem esik össze. A másodiknál a tejszín gyorsan összeesne, szétfolyna. Habfixálót meg hasonló mű (pld. növényi tejszín) dolgokat pedig biztosan nem adnék egyéves babócának.
2013. máj. 14. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A műről annyit hogy Fiam tejérzékeny volt és semmi mást nem kaphatott csak növényi tejet és tejszínt!

A kímélő étrendjéhez tartozott. Minden hulalával készült (a spenót, sóska, tejszínes levesek stb a kék tejszínnel készültek... a sütik fagyik minden minden minden pedig a rózsaszínnel (ennél ésszel kell cukrozni utána)!)

Ami különbség volt, sokkal finomabb ízletesebb volt minden!

Hőkezelve vannak a dobozos tejek, tejszínek egy úgynevezett sokkoláson mennek át a tartósítás érdekében (UHT- ultra magas hőmérsékleten tartósított /kezelt)

Rák beteg nevelőapámnak csak uht jelzéssel ellátott tejet tejszínt vehetünk mert apláziás étrenden van (értsd: Sokkolt árút kell fogyasszon. Minden extra friss kell legyen! az étel "kora" nem haladhatja meg a 18 órát! Fagyasztottból ugyanez a sokkolással tartósítottak jöhetnek szóba ami kb -30 vagy -40 fok)


A tej alapú anyagokkal viszont inkább (vidéki létemre) vitába tudnék szállni, hogy a tehéntejnek milyen az íze és a boltban vásárolt másfeles vagy 2,8-as tejnek miért van víz íze és mitől lesz halvány kékes színe, csillogása természetes fényben?? Szinte mindnek!

2013. máj. 14. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!