Hogy lehetséges, hogy fárasztóbb az egy szem baba + háztartás, mint a munka + háztartás?
Mert egy baba nem csak fizikailag vagy szellemileg szív le, hanem a kettőt egyszerre is tudja, plussz még lelkileg is megterhelő. Legalábbis totyogóval. Csecsemővel nekem szerencsém volt.
Mások úgy csinálják, hogy a tanulást/munkát szabadidőnek fogják fel, ahol csak magadra tudsz koncentrálni.
Egyrészt a munka napi 8-10 óra, a gyerek 24.
Másrészt akik tanulnak, meg több gyerekük van, vagy van segítség (mamák, tesó, férj), vagy az egyik gyerek rendezi a másikat. Így anyukának könnyebb.
Másrészt, amikor nem vagy otthon, nem koszolsz. Most 0-24-ben otthon vagy (tok), így a mosni/mosogatni pakolni, takarítani való is több.
Nyugi. AMikor nagyobb lesz a picúr, könnyebb lesz. Ez is egy időszak, amit túl kell élni.
Egyrészt gondolom gyerekfüggő is.
Másrészt amíg nem volt napközben otthon senki, addig nem kellett annyit takarítani, nem? Gondolom nálad is sokkal több a mosogatnivaló, mosnivaló (babaruhák külön ugye), mindig szétpakol, padlót is állandóan tiszta-csillivillire felmosni, mert kúszik-mászik a baba rajta.
Meg mindent ezerszer kell félbehagyni, mert most sír, most túl csend van, megnézem mit csinál, stb.
Én vinni szoktam magammal pihenőszékben, míg kisebb volt, de most már mászik és feláll, néha muszáj beraknom a kiságyába, hogy egy helyben maradjon, ha olyat kell csinálnom. (Porszívózás, wc-zés.) Néha meg körülöttem játszik, pl. én a konyhába is beengedem, ha csak mosogatok, és nem megy sütő, tűzhely. Gurítgatja a kis labdáját, beszélek hozzá, nagyjából elvan.
Főznöd nemsokára muszáj lesz, ha elkezd eszegetni a babád.
Enyém ennyi idősen fél órákat aludt, vagy még annyit sem, na az gáz volt. Most már csak kétszer alszik, de akkor 1,5 órákat, így sokkal jobb, több mindent meg tudok csinálni.
Nekem nem ilyen a babam, de szerintem is azert nehezebb, mert a munkahelyeden nem ket ember munkajat vegezted, otthon meg igen. Mi a ferjemmel kozosen visszuk a haztartast, igy ram csak a gyerek (aki nyugis) es az itthonrol vegezheto munkam marad.
A te ferjed nem tud/akar egyutt dolgozni veled? Pl este kimos, kitereget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!