Hogy altassam el a 8hetes babám?
Egyébként melyik az a speciális tápszer? Mert nálunk ilyenek mint pl beba sensitive meg humana gi semmit sem segítettek. Lehet az is, hogy pukik miatt nem tud elaludni "időben" aztán meg túlfárad és azért sír. De szerintem akkor is megér egy próbát, hogy többel kínálod meg. Max nem fogadja el vagy nem változik semmi.
A súlya miatt szerintem nem kellene aggódni. Az enyém 3570-el született, 9 hetesen volt 5540 gramm. 9 hónaposan 8400 gramm szóval fogalmam sincs fog-e triplázni egyáltalán, ahhoz képest, hogy már 4-5 hónaposan megduplázta a születési súlyát. Vannak babák akik az első hónapokban többet híznak aztán meg kevesebbet. Egyébként az ne legyen mérvadó mennyit hagy meg 3 órás ébrenlét után, mivel belealszik. Inkább egy ébredés után próbáld meg. És max ki tudod zárni. Az enyém is hasfájós volt, volt ilyen is, hogy 2 etetés közti időt végigordított aztán vagy bealudt az evésbe vagy nem, de általában igen.
Ha már semmi nem használ, akkor ott a "varázsfogás". Egy öreg doktorbácsi mutatta nekem még az első fiamnál. Gyakorlatilag hasra fekteted a babát a karodon. A feje a könyökhajlatodban legyen, a kezed meg a lába között, hüvelyk és mutató ujjaddal kulcsold át a combját. Így a tenyered pont a pocakján lesz. 8 hetesen még nem nehéz a baba, elég sokáig is lehet így bírni, ringatni, sokszor el is alszanak így a babák és ebből a helyzetből könnyű őket letenni hasra is meg hátra is.
Nekem a fiam volt hasfájós, gyakorlatilag a "hónom alá csaptam" ebben a pozícióban és a csípőmön ringattam - közben meg a másik kezemmel tudtam csinálni a dolgom. :-) Legutóbb, amikor szültem (1 éve, 3. baba), akkor a kórházban dajkáltam így el a szobatársam babáját, akit már a csecsemősök sem tudtak sehogy megnyugtatni. :-) Szóval tuti, hogy hatásos - ha már semmi nem használ, próbáld ki!
Ja, és érdemes hasra tenni a babát, ha eddig nem úgy lett volna - úgy ki tud jönni a büfi, ha beszorult, háton meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!