Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy altassam el a 8hetes babám?

Hogy altassam el a 8hetes babám?

Figyelt kérdés
problémám hogy csak evés közben tud elaludni.tápszeres. ha kialudta magát és utána eszik,a következő etetésig sír.adok neki vizet,de mikor megérzi hogy nem tápi ordít,probálkozom a cumival de idegesen szinte rágja.tehát a következő etetésig 3 órát végig sír.mit tehetnék higy megnyugodjon és az ébren létek 90%-a ne sírással teljen?

2016. jún. 27. 22:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Egyébként melyik az a speciális tápszer? Mert nálunk ilyenek mint pl beba sensitive meg humana gi semmit sem segítettek. Lehet az is, hogy pukik miatt nem tud elaludni "időben" aztán meg túlfárad és azért sír. De szerintem akkor is megér egy próbát, hogy többel kínálod meg. Max nem fogadja el vagy nem változik semmi.

A súlya miatt szerintem nem kellene aggódni. Az enyém 3570-el született, 9 hetesen volt 5540 gramm. 9 hónaposan 8400 gramm szóval fogalmam sincs fog-e triplázni egyáltalán, ahhoz képest, hogy már 4-5 hónaposan megduplázta a születési súlyát. Vannak babák akik az első hónapokban többet híznak aztán meg kevesebbet. Egyébként az ne legyen mérvadó mennyit hagy meg 3 órás ébrenlét után, mivel belealszik. Inkább egy ébredés után próbáld meg. És max ki tudod zárni. Az enyém is hasfájós volt, volt ilyen is, hogy 2 etetés közti időt végigordított aztán vagy bealudt az evésbe vagy nem, de általában igen.

2016. jún. 28. 05:10
 12/17 A kérdező kommentje:
Tiszta a pelus, viszem magammal mindenhova, eszik és utána is sír. Pihi székben, ha magamra kötöm akkor is. A babakocsiban is a múltkor 2 órát sírt. Már nem tudom mivel probálkozzak. Cumit nem fogad el semmilyet.
2016. jún. 28. 07:45
 13/17 A kérdező kommentje:
Milumil pregominnal kezdtük, beba sensitive, humana gi, ezeket próbáltuk. Na most adtam neki 150ml-t, az utolsó 30-40ml-t elkezdte először kiköpködni, de utána megitta. Remélem ez volt a baj, hogy nőtt az igénye. Bár születése óta ilyen, kérdeztem védőnőt, orvost, csak terelnek nem segítenek.
2016. jún. 28. 07:49
 14/17 A kérdező kommentje:
150ml után is ugyanúgy sír :(
2016. jún. 28. 08:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Torna, torna, torna! A sok csepp helyett ez legyen az első. Húzogasd fel a lábait a pociig, írj köröket velük. Óvatosan, de határozottan.
2016. jún. 28. 09:06
 16/17 Eszter76 ***** válasza:

Ha már semmi nem használ, akkor ott a "varázsfogás". Egy öreg doktorbácsi mutatta nekem még az első fiamnál. Gyakorlatilag hasra fekteted a babát a karodon. A feje a könyökhajlatodban legyen, a kezed meg a lába között, hüvelyk és mutató ujjaddal kulcsold át a combját. Így a tenyered pont a pocakján lesz. 8 hetesen még nem nehéz a baba, elég sokáig is lehet így bírni, ringatni, sokszor el is alszanak így a babák és ebből a helyzetből könnyű őket letenni hasra is meg hátra is.

Nekem a fiam volt hasfájós, gyakorlatilag a "hónom alá csaptam" ebben a pozícióban és a csípőmön ringattam - közben meg a másik kezemmel tudtam csinálni a dolgom. :-) Legutóbb, amikor szültem (1 éve, 3. baba), akkor a kórházban dajkáltam így el a szobatársam babáját, akit már a csecsemősök sem tudtak sehogy megnyugtatni. :-) Szóval tuti, hogy hatásos - ha már semmi nem használ, próbáld ki!

Ja, és érdemes hasra tenni a babát, ha eddig nem úgy lett volna - úgy ki tud jönni a büfi, ha beszorult, háton meg nem.

2016. jún. 28. 22:07
 17/17 A kérdező kommentje:
hason alszik mindig. szoktam így fogni de ugyanúgy sír. tornáztatni nem tudom mert annyira fesziti a hasát meg a lábát sírás közbenhogy lehetetlen. nekem is 3.baba...ez most kifogott rajtam. az első 2 is hasfájós volt,de ők legalább a cumival elvoltak.ő el sem fogadja,6. fajtát próbálom.már én érzem magam hülyének hogy ilyen szerencsétlen vagyok hogy semmivel nem tudom lenyugtatni.
2016. jún. 28. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!